• یکشنبه / ۳ تیر ۱۴۰۳ / ۱۶:۵۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403040301863
  • خبرنگار : 71654

سقوط راکت ماهواره‌بر چینی بر روی منطقه‌ای مسکونی

سقوط راکت ماهواره‌بر چینی بر روی منطقه‌ای مسکونی

براساس ویدئویی که در شبکه اجتماعی چینی «ویبو» فراگیر شده، بقایای پیشران یک موشک چینی در نزدیکی یک منطقه پرجمعیت در این کشور سقوط کرده است اما گزارشی از آسیب جانی تاکنون منتشر نشده است.

به گزارش ایسنا، موشک لانگ مارچ دوسی(Long March ۲C)، حامل ماهواره SVOM، از مرکز پرتاب ماهواره شیچانگ(Xichang) در ساعت ۳:۰۰ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۰:۳۰ به وقت ایران) در روز ۲۲ ژوئن(دوم تیر) پرتاب شد.

به نقل از اسپیس‌نیوز، با وجود پرتاب موفقیت آمیز، ویدئویی که در شبکه اجتماعی ویبو فراگیر شده نشان می‌دهد که بقایای موشک اندکی پس از پرتاب بر فراز یک منطقه پرجمعیت سقوط کرد. ماموریت SVOM، همکاری بین اداره ملی فضایی چین(CNSA) و مرکز ملی مطالعات فضایی فرانسه(CNES بود که با هدف بررسی تشعشعات پرانرژی ناشی از انفجارهای پرتو گاما با استفاده از ابزارهای علمی پیشرفته فرانسوی و چینی به فضا پرتاب شد. این ابزارهای علمی شامل تلسکوپ میکروکانالی اشعه ایکس(MXT) و یک تلسکوپ تخصصی متمرکز بر اشعه ایکس است.

انفجارهای پرتو گاما انفجارهای شدید انرژی الکترومغناطیسی هستند که تصور می‌شود در هنگام مرگ ستارگان عظیم یا برخورد بین آنها رخ می‌دهد. درک این پدیده‌ها می‌تواند درکی در مورد تکامل ستاره‌ها و تشکیل سیاهچاله‌ها ارائه دهد.

سقوط پیشران موشک در نزدیکی شهرستان گایدینگ در استان گوئیژو چین رخ داده است.

با سقوط این بقایا از آسمان، مردم در منطقه برای حفظ ایمنی خود در حال فرار هستند. موشک لاگ مارچ دوسی از پیشرانه هایپرگولیک، تتروکسید نیتروژن و دی متیل هیدرازین نامتقارن (UDMH) استفاده می‌کند که سمی هستند و در صورت تماس می‌توانند خطراتی برای سلامتی ایجاد کنند.

مقامات معمولا هشدار می‌دهند و مناطقی را که در معرض خطر تلقی می‌شوند در طول پرتاب‌ها تخلیه می‌کنند تا صدمات احتمالی را کاهش دهند. پرتاب SVOM بیست و نهمین پرتاب چین در سال را رقم زد که بخشی از یک برنامه گسترده‌تر برای انجام حدود ۱۰۰ پرتاب در سال ۲۰۲۴، از جمله ماموریت‌های تجاری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha