• یکشنبه / ۳ تیر ۱۴۰۳ / ۰۷:۱۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403040301178
  • خبرنگار : 50562

سرپرست اداره میراث ‌فرهنگی:

مخابرات کلیسای «نمره ‌چهل‌» مسجدسلیمان را به حال خود رها کرده است

مخابرات کلیسای «نمره ‌چهل‌» مسجدسلیمان را به حال خود رها کرده است
تصویر آرشیوی است

ایسنا/خوزستان سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مسجدسلیمان  ادعا می کند: کلیسای نمره چهل مسجدسلیمان از سوی سازمان متولی آن یعنی شرکت مخابرات به تعمد به حال خود رها شده تا تخریب و نابود شود.

ایوب سلطانی در گفت‌وگو با ایسنا، ادامه داد: این کلیسای تاریخی به تعمد رها شده است زیرا با توجه به وضعیت فعلی کلیسا عدم مرمت و استحکام‌بخشی مساوی با تخریب و ساخت یک بنای جدید به جای این کلیسای تاریخی است.

او با اشاره به این‌که در سال‌های گذشته با پیگیری مستمر دوستداران میراث فرهنگی اولین شورای حقوق عامه توسط دادستان مسجدسلیمان با موضوع تعیین تکلیف این اثر تاریخی برگزار شد خاطرنشان کرد: پس از بررسی مدارک لازم مشخص شد که شورای خلیفه‌گری ارامنه طی قولنامه‌ای در دفترخانه این کلیسا را به شرکت مخابرات واگذار کرده است‌.

وی اضافه کرد: دادستان وقت مسجدسلیمان شرکت مخابرات را مکلف کرد تا زمان تعیین تکلیف این بنا یک نگهبان برای حراست استخدام کند که تبدیل به پاتوق معتادان و زباله‌دان نشود اما شرکت مخابرات به هیچ‌ یک از تکالیف تعیین شده عمل نکرد.

سرپرست اداره میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی مسجدسلیمان تصریح کرد: در سال‌های گذشته رییس شرکت مخابرات سقف کلیسای تاریخی نمره چهل را به عنوان ضایعاتی فروخت!

او با اشاره به نامه‌نگاری‌هایی که اداره میراث ‌فرهنگی مسجدسلیمان با شورای خلیفه‌گری به عنوان متولی اصلی برای حفاظت و جلوگیری از تخریب این کلیسای تاریخی داشته است گوش‌زد کرد: گویا قرار نیست هیچ یک از نامه‌ها و درخواست‌ها به نتیجه برسد تا زمانی که این بنای تاریخی به طور کامل تخریب و طبق برنامه قبلی شرکت مخابرات ساختمان جدیدی به جای آن ساخته شود.

با این موضوع:

باز شدن پای معتادها به کلیسای نمره چهل مسجدسلیمان!

سلطانی خاطرنشان کرد: طبق ماده ۹۸ برنامه پنج ساله توسعه ششم کشور دستگاه‌های دولتی که بناهای تاریخی در تملک دارند موظف‌اند با هماهنگی و نظارت میراث فرهنگی برای حفظ و نگهداری بناهای تاریخی مرمت‌های لازم را انجام دهند.

وی افزود: کلیسای نمره چهل مسجدسلیمان مورد خاصی است که اداره میراث ‌فرهنگی به دلیل عدم تملک نمی‌تواند طرح‌های مرمتی را برای آن اعمال کند.

سرپرست اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی مسجد سلیمان همچنین اظهار کرد: پرونده ثبت ملی کلیسا ارامنه نمره چهل مسجدسلیمان تشکیل شد و قرار است این کلیسای تاریخی براساس برنامه‌ریزی پس از بررسی در شورای ثبت ملی آثار تاریخی کشور در فهرست آثار ملی ثبت شود.

سلطانی ابراز امیدواری کرد: ثبت ملی این اثر تاریخی اقدامی اثربخش به منظور ملزم‌ کردن مالک به مرمت و استحکام‌بخشی و حفظ این اثر تاریخی ارزشمند از تخریب باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha