به گزارش ایسنا، رژیم صهیونیستی روند عملیات خود را در شهر رفح و اطراف آن در جنوب نوار غزه در سایه حملات هوایی، زمینی و دریایی به بیشتر محلههای شهر بهویژه بخش غربی آن سرعت بخشیده است.
در حالی که پیشبینی میشد دشمن عملیات خود را در این شهر ظرف چند هفته به پایان برساند، به نظر میرسد که این مساله بیش از ۲ الی سه هفته طول نکشد. طی هفتههای گذشته مسوولان امنیتی رژیم صهیونیستی ضرورت اعلام پایان عملیات نظامی در نوار غزه با پایان عملیات رفح را تبلیغ میکردند اما هر بار که درباره این موضوع صحبت میشد «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی تلاش میکرد تا آن را از طریق تاکید بر اینکه جنگ تا زمان پیروزی کامل ادامه دارد، سرکوب کند. به نظر میرسد چیزی که مسوولان امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی اخیرا درباره آن به توافق رسیدهاند اعلام ورود جنگ به مرحله سوم ظرف ۲ هفته، تقریبا همزمان با ورود اسرائیل به مرحله دوم عملیات در جبهه شمالی است.
طبق گزارش الاخبار لبنان، در حالی که مرحله سوم جنگ غزه به معنای عملیاتهای سریع در مواضع مشخص است، هنوز واضح نیست که مرحله دوم عملیات علیه لبنان دقیقا به چه معناست. در هر صورت واضح است که دشمن قبل از اینکه عملیات فشرده در جنوب را به پایان برساند نمیتواند زمان خود را برای جنگ در شمال خالی کند. برای همین بر اساس گزارشهای رسانههای عبری، ارتش رژیم صهیونیستی تعدادی از تیپهای خود را در منطقه «نتزاریم» و محور «فیلادلفیا» بین مصر و نوار غزه و منطقه حائل در طول مرزهای غزه باقی خواهد گذاشت. همچنین نیروهای محلی به حمایت از شهرکهای مجاور نوار غزه در این مناطق مکلف میمانند.
بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی، مسوولان صهیونیست به همتایان خود در واشنگتن اطلاع دادند که ارتش رژیم صهیونیستی انتقال تجهیزات نظامی به شمال فلسطین اشغالی را برای گسترش درگیری با حزبالله لبنان در صورت شکست راهحل دیپلماتیک آغاز کرده است.
منابع مصری آگاه نیز اعلام کردند، در تماسهایی که از طریق کمیته هماهنگی نظامی بین تلآویو و قاهره انجام شده، مسوولان صهیونیست تاکید کردند که به چند هفته برای پایان عملیات نظامی در رفح نیاز دارند.
همزمان با نزدیک شدن اسرائیل به ورود به مرحله سوم عملیات در غزه، مقامات صهیونیست تماسهایی را در منطقه و جهان برای مطرح کردن ایدههای خود درباره مرحله بعد از جنگ غزه برقرار کردهاند. در این راستا تلآویو تماسهایی با طرفهای کمیته ششجانبه عربی (عربستان، مصر، اردن، سازمان آزادی بخش فلسطین، امارات و قطر) درباره مشارکت آنها در اداره نوار غزه بعد از جنگ برقرار کرد.
از جمله ایدههایی که مطرح شده، این است که کشورهای عربی نیروهایی از ارتش خود را به نوار غزه با نظارت سازمان ملل برای تامین امنیت و اداره توزیع کمکها و بعدا بازسازی غزه اعزام کنند. در حالی که بیشتر کشورهای عربی از شرکت در این مأموریت دشوار سر باز زدهاند، اردن و امارات آمادگی خود را برای بررسی بیشتر این موضوع اعلام کردند. این در حالیست که مصر به دیگر کشورها توصیه کرده است حتی یک سرباز را به نوار غزه، جز در راستای یک توافق فراگیر و کامل که حماس بخشی از آن باشد، نفرستند.
همچنین بنیامین نتانیاهو طرحی را برای مرحله پساجنگ غزه اعلام کرده و گفت: ما باید به صورت پایدار غزه را خلع سلاح کنیم و یک اداره مدنی نه فقط برای توزیع کمکهای بشردوستانه بلکه برای اداره شهر تشکیل دهیم. به نظر من بهتر است این مساله با همکاری کشورهای عربی انجام شود.
وی افزود: مساله سوم از بین بردن تفکرات حماس در مدارس و مساجد است تا به این مردم آینده متفاوتی را آموزش بدهیم تا دست به قتل یهودیان نزنند. نکته چهارم بازسازی است که به نظر من جامعه بینالمللی اجرای آن را تا حد زیادی بر عهده خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات