علیرضا خواجه احمدعطاری، رئیس دانشگاه هنر اصفهان با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری، در گفتوگو با ایسنا، تصریح کرد: در خصوص انتخابات، از منظر دانشگاه و نیز بهعنوان یک شهروند ایرانی نکاتی را میتوان ذکر کرد.
وی ادامه داد: وقتی ما از یک رئیس جمهور صحبت میکنیم، از فردی صحبت میکنیم که رئیسِ یک جمهوری یا رئیس یک ملت است. ما در وهله اول میخواهیم که فرد در خط فکری ولایت و نظام مقدس جمهوری اسلامی و متعهد به خدمت به مردم باشد. مردم ما همیشه شریف و در کنار رهبری و ریاست جمهوری بودهاند. رئیس جمهور باید فردی باشد که پاسخگو و تکریم کننده مردم باشد. این نیز مسئله مهمی است که مردم احساسکنند میتوانند با رئیس جمهورشان از نزدیک دیدار داشته باشند.
لزوم توجه و اهمیت به تنوع فکری و قوی
رئیس دانشگاه هنر اصفهان همچنین با بیان اینکه رئیس جمهور باید زمینههای رشد و فعالیتهای اقتصادی را برای شرکتها و ارگانهای مختلف، اعم از دولتی و غیر دولتی، فراهم کند، افزود: با توجه به تنوع فکری و وجود اقوام کرد، لر، ترک، بلوچ و ... که همگی در زیر چتر ملت ایران نشستهاند، توجه به چنین تنوع قومی و فکری، به لحاظ فرهنگی و اجتماعی، از اهمیت زیادی برخوردار است. از اینرو، توجه به این تنوع فکری و اعتقاد به تعامل، تقابل و حتی تضارب آراء اهمیت بسیاری دارد.
تعامل با شرق و غرب بر اساس موازین انقلاب
وی یادآور شد: تعامل با دنیای شرق و غرب با حفظ اصول انقلابیمان، از دیگر ویژگیهایی است که انتظار میرود رئیس جمهور به آن پایبند باشد. گفت وگو، افراد را به تکاپو وا میدارد و یک کشور میتواند با گفتوگوی تمدنها رشد کند. بنابراین با توجه به تجارب و موازینی که هر ملتی دارد، تعامل و گفتوگوی ما با کشورهای دیگر، البته با حفظ کرامتی که کشور ایران طی این سالها به دست آورده، میتواند بسیار مفید باشد.
خواجه احمدعطاری با تاکید بر اینکه اخلاق مداری در حوزه فردی و جمعی همیشه از اهمیت زیادی برخوردار بوده است، ادامه داد: خوب است که یک رئیس جمهور این ویژگی را در روابط خود در عرصههای ملی و بین المللی رعایت کند. قدرت تحلیل مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و ترجیح منافع جمع به منافع فردی و گروه خاص نیز میتواند از دیگر ویژگیهای رئیس جمهور باشد. همچنین انتظار میرود که یک رئیس جمهور بتواند در گفتمان سازیها در جوامع بین المللی قدرت چانهزنی داشته باشد.
مشارکت در انتخابات، در دست گرفتن سرنوشت خودمان است
وی نیز در خصوص اهمیت مشارکت مردم در انتخابات تصریح کرد: نه تنها در انتخابات ریاست جمهوری، بلکه هر حرکتی در زندگی انسان و محیط پیرامون او تاثیر خود را میگذارد. در بحث انتخابات، محیط پیرامون بحثی فراتر از شهر و استان دارد و وجهه بینالمللی به خود میگیرد. بنابراین، مشارکت در انتخابات، در دست گرفتن سرنوشت خودمان است و از سوی دیگر حضور حداکثری ما در انتخابات میتواند پاسخ مناسبی به تلاشهای شهید رئیسی باشد و به این شکل میتوانیم راه آن بزرگوار را ادامه دهیم.
لزوم داشتن برنامهای مدون و هدفمند برای رسیدن به اهداف
رئیس دانشگاه هنر اصفهان با بیان اینکه گاهی اینقدر دچار روزمرگی میشویم که فراموش میکنیم باید یک هدف و برنامه مشخص را در برنامه بلند مدت داشته باشیم، ادامه داد: یکی از نکات داشتن برنامه مشخص و مدون است. انتظار میرود پس از گذشت مدتی، مردم آن اتفاقات و تغییراتی که در ابتدای کار از آنها صحبت میشود را ببینند. آگاهی به مسائل روز و کارآمدی در حوزه سیاست داخلی و خارجی نیز از دیگر انتظارات از یک رئیس جمهور است.
وی نیز خاطرنشان کرد: حرکتها و برنامههایی که کشورهای مختلف دارند، نشان از این است که هر کدام از آنها به دنبال منافع خودشان هستند و این امری طبیعی است. از اینرو، باید نسبت به سیاست داخلی و خارجی بسیار آگاهانه عمل کنیم و این امر در گرو داشتن برنامهای مدون و هدفمند است.
انتهای پیام
نظرات