• چهارشنبه / ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1403033020317
  • خبرنگار : 71234

مخالفت مجلس با دوفوریت طرح کاهش و افزایش ظرفیت اعضای کمیسیون‌های مجلس

مخالفت مجلس با دوفوریت طرح کاهش و افزایش ظرفیت اعضای کمیسیون‌های مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرح مربوط به کاهش و افزایش ظرفیت تعداد اعضای کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی مخالفت کردند.

به گزارش ایسنا، علیرضا سلیمی نماینده تهران در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به عنوان متقاضی دو فوریت طرح اصلاح ماده ۳۸ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از ۲۲ روز از تشکیل مجلس دوازدهم می‌گذرد و هنوز کمیسیون‌ها شکل نگرفته است.

وی ادامه داد: تقاضای نمایندگان برای عضویت در برخی کمیسیون‌ها زیاد است که آنها توان علمی و تجربه لازم را هم دارند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در حال حاضر حداقل تعداد اعضای کمیسیون‌ها ۱۹ نفر و حداکثر ۲۳ نفر است؛ ما در این طرح درخواست تغییر در تعداد اعضای کمیسیون‌ها را داریم تا کف و سقف اعضاء عوض شود.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۹۳ رای موافق، ۱۱۲ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۲۶ نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی با تقاضای دو فوریت این طرح مخالفت کردند؛ حمیدرضا حاجی بابایی گفت که این طرح به صورت عادی اعلام وصول می‌شود.

در این طرح با اصلاح ماده ۳۸ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی پیش‌بینی شده که حداقل تعداد اعضای کمیسیون‌های تخصصی ۱۵ نفر و حداکثر ۲۵ نفر باشد.

به گزارش ایسنا، در ماده ۳۸ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی آمده است: «مجلس دارای کمیسیون‌های تخصصی و کمیسیون‌های خاص با محدوده وظایف مشخص به‌شرح مذکور در آیین‌نامه داخلی مجلس می‌باشد. تعداد اعضای کمیسیون‌های تخصصی، حداقل ۱۹ و حداکثر ۲۳ نفر است و تعداد اعضای کمیسیون‌های خاص طبق مواد (۳۹) تا (۴۴) آیین‌نامه داخلی تعیین می‌شود.

تبصره ۱- در دوره دهم مجلس هر کمیسیون که به حد نصاب مقرر در این ماده نرسیده است و کمیسیونی که نماینده متقاضی حائز شرایط مازاد بر سقف دارد، هیأت مشترک رؤسای شعب و هیأت رئیسه مجلس تا ۱۵ روز پس از تصویب نهائی این قانون می‌تواند حداقل و حداکثر تعداد مقرر در این ماده را، حداکثر برای سه کمیسیون و فقط یکبار تعیین و تغییر دهد.

تبصره ۲- تعیین مصادیق و تهیه شرح وظایف و اختیارات کمیسیون‌ها با رعایت کلیت آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی توسط هیأت رئیسه مجلس یا هریک از کمیسیون‌ها و یا حداقل ۵۰ نفر از نمایندگان پیشنهاد می‌شود و پس از تصویب در جلسه مشترک هیأت رئیسه مجلس، اعضای کمیسیون آیین‌نامه داخلی و رؤسای کمیسیون‌های تخصصی اجراء می‌شود.

جلسه مشترک فوق‌الذکر به ریاست رئیس یا یکی از نواب رئیس‌ مجلس و با حضور حداقل دوسوم اعضاء رسمیت می‌یابد و مصوبات آن با رأی حداقل دوسوم اعضای حاضر معتبر خواهد بود و مصوبات به اطلاع نمایندگان خواهد رسید.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha