کیومرث خانی لعل آبادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به تخصیص اعتبار برای اجرای پروژههای گمانی زنی در تعدادی از محوطههای باستانی استان، اظهارکرد: امسال حدود ۲.۵ میلیارد تومان اعتبار برای گمانهزنی به منظور تعیین عرصه و حریم پنج محوطه باستانی استان تخصیص پیدا کرده است.
وی افزود: محوطه پارینه سنگی سنگ معدن شهر کرمانشاه یکی از این پروژههاست که حدود چهار سال پیش در جنوب شهر کرمانشاه کشف شد و سال گذشته نیز به ثبت ملی رسید.
به گفته این مسئول، برخی از ابزارهای سنگی کشف شده در این محوطه باستانی نادر و منحصربفرد هستند.
وی محوطه تپه تیلینه در شهرستان کرمانشاه را دیگر محوطههای باستانی در نظر گرفته شده برای گمانه زنی عنوان کرد و افزود: سال گذشته بخشی از این محوطه باستانی مورد گمانهزنی و حفاری اضطراری قرار گرفت و طی این پروژه تعداد قابل توجهی مواد فرهنگی از هزار سوم قبل از میلاد کشف شد که نشان میداد با محوطه باستانی بسیار مهمی روبرو هستیم.
معاون میراث فرهنگی استان اضافه کرد: در شهرستان دالاهو، روستایی به نام طلسم وجود دارد که تپهای باستانی و مشهور در داخل آن قرار گرفته و میتوان گفت که خانههای روستایی بر روی این محوطه باستانی واقع شدهاند.
وی تاکید کرد: این محوطه باستانی با توجه به اهمیتی که دارد در اواخر دهه ۴۰ به ثبت ملی رسیده و در طول سالهای گذشته نیز تعدادی از واحدهای مسکونی که روی آن قرار گرفته برای جابجایی تملک شدهاند.
خانی لعل آبادی ادامه داد: تاکنون از این محوطه باستانی اشیایی از دوره پیش از تاریخ، دوره تاریخی و دوره اسلامی کشف شده و اکنون برای حفاظت بیشتر از آن برنامه تعیین عرصه و حریم آن با حضور تیم باستان شناسی به سرپرستی بهنام قنبری آغاز شده است.
وی با بیان اینکه گمانیزنی در محوطه کرند کهنه نیز در شهرستان دلاهو در دستورکار قرار گرفته، عنوان کرد: کرند کهنه محوطهای باستانی و بسیار بزرگ احتمالا مربوط به دروه ساسانی و اسلامی بوده که اکنون در داخل باغات شهر کرند قرار دارد، اما در سالهای گذشته به دلیل توسعه باغات شهر، بخشهایی از آن تخریب شده، لذا به منظور جلوگیری از تخریب بیشتر این محوطه باستانی برنامه گمانهزنی به منظور تعیین عرصه و حریم آن در دستور کار قرار گرفته است.
معاون میراث فرهنگی استان در ادامه اعلام کرد: تپه بور در شهرستان جوانرود دیگر محوطه باستانی است که تعیین عرصه و حریم آن در دستورکار قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: بخشی از این محوطه باستانی در داخل زمینهای کشاورزی و بخشی از آن نیز زیر واحدهای مسکونی روستا واقع شده و بنظر میرسد مربوط به دوره مفرغ و اشکانیان باشد.
انتهای پیام
نظرات