• سه‌شنبه / ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403032919429
  • خبرنگار : 30057

تولید نهال و نشاء خاویار گیاهی برای جلوگیری از ریزگرد در کشور

تولید نهال و نشاء خاویار گیاهی برای جلوگیری از ریزگرد در کشور

یک شرکت دانش‌بنیان با تولید نهال و نشاء گیاه دارویی کاپاریس (کبر) روشی را برای تثبیت خاک و جلوگیری از ریزگرد ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، زهرا رادمنش، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان گیاه «کبر» را گونه‌ای دائمی با ریشه‌های عمیق و ساقه‌های آویزان و غیر منظم دانست که با محیط‌های گرم خشک و نامساعد سازگاری دارد و گفت: زیستگاه‌ عمده کاپاریس در کشورهای جنوب اروپا، اسپانیا، ایتالیا، یونان، ترکیه، آفریقای شمالی و خاورمیانه است.

وی با بیان اینکه این گیاه در ایران نیز در دامنه‌های البرز، آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل، ایلام، خوزستان، بوشهر، کرمانشاه، فارس، یزد، کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان نیز مشاهده شده است، یادآور شد: «کبر»، گیاهی سازگار با خاک‌های فقیر و قادر است در مکان‌هایی با محدودیت آب و مواد غذایی رشد کند. همچنین کاپاریس به عنوان یک گیاه مهم دارویی مطرح بوده و جوانه‌های گل برگ‌های تازه، ریشه و میوه کبر برای مصارف غذایی و دارویی مصرف می‌شوند.

رادمنش اظهار کرد: خاستگاه این گیاه مناطق بیابانی است و کشت این گیاه با هدف کاهش ریزگرد بوده، کشورهایی مانند عربستان و امارات برای کاهش بیابان‌زایی به این گیاه روی آورده‌اند، چرا که این گیاه قادر به جلوگیری از بروز ریزگرد است و از آنجایی که ریشه‌های این گیاه از سه تا ۳۰ متر در درون خاک قرار دارد، موجب تثبیت خاک نیز خواهد شد.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان خاطر نشان کرد: این گیاه همیشه سبز است و مورد چرای دام قرار نمی‌گیرد و در عین حال به موضوع زنبورداری کمک می‌کند. این گیاه از اردیبهشت تا انتهای شهریورماه و بعضاً در شهرهای جنوبی کشور تا اوایل مهر در حالت گل دهی است، روی شاخه آن گل و غنچه و میوه را می‌بینید. به همین دلیل زنبورداری در کنار کشت گیاه بسیار حائز اهمیت است و در کشورهای عربی عسل آن را به دلیل خواص دارویی بالایی که دارد، کیلویی ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار می‌فروشند.

جایگاه برتر گیاه کاپاریس در طب سنتی

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، رادمنش ضمن تاکید بر اینکه گیاه کبر با دارا بودن ترکیباتی نظیر فلاوونوئیدها، پکتین و گلیکوزید جایگاه ویژه‌ای در طب سنتی دارد، خاطرنشان کرد: این گیاه دارای مقادیر فراوان آنتی اکسیدان قوی کوئرستین است؛ همچنین خواص دارویی متعددی مانند درمان دیابت، کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون، جلوگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، ضد فشار خون، خاصیت آنتی اکسیدانی و درمان بیماری‌های قلبی و عروقی، درمان بیماری‌های غضروف و مفاصل در این گیاه دارویی، اهمیت دارد.

وی ادامه داد: این گیاه موجب باز کردن انسداد عروق قلبی، طحال و کبد خواهد شد، ضمن آنکه میوه آن ضدسرطان است. از این رو از این گیاه با نام «خاویار گیاهی» یاد می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۰۵:۵۳

سلام این گیاه بومی خوزستان هم هست . استان فارس هم هست .و... از میوه آن برای ترشی استفاده میشود بنام لگجی در این استانها ترشی طرفداران خوبی دارد . برای گوارش وفشار خون وقند خون عالیه هر وقت خواستید تشریف بارید اهواز ترشی خریداری کنید ویا در کنار جاده اهواز هفتکل .رامهرمز تا دلتان بخواهد گونه وحشی وجود دارد .... یا حق

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۰۷:۰۲

با سلام استفاده کردیم. بسیار عالی

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۲۵

سلام در ارسنجان بنام کارکنان معروف است و درکازرون بنام لیزین یا لگجین معروف می باشد

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۱۰:۴۶

این گیاه درشهرما که ازشهرهای.فارس می‌باشد فراوان یافت می‌شود وازان به صورت ترشي کبرک نام برده میشود#شهرارسنجان#

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۱۰:۵۲

خاک را نابود میکنه بوکو..‌‌‌‌...‌‌‌‌‌

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۱۴:۴۶

این گیاه عالیه جاهای که این گیاه رو دید م تا چند متری گیاهان دیگه سبز شده بودن وپناه گاه خوبی برا خزندگان توگرما

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۱۱:۰۴

همون بوته لگزی

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۱۳:۱۷

سلام جناب مهندس مشاور ،لطفا،توضیح بفرمایید؛تخریب خاک توسط این گیاه را.باتشکر🌹🙏

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۱۳:۳۹

سلام برای تهیه بذر ونهال این گیاه به کجا باید مراجعه کنم

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۱۶:۱۸

این گیاه در اغلب مناطق ایران بویژه استان های جنوبی مثل خوزستان ، بوشهر ، فارس هرمزگان و سیستان وبلوچستان، اصفهان، کرمان ، یزد ، و دیگر مناطق ایران رویش بسیار خوبی دارد اما یکی از مشکلاتی که این گیاه ایجاد می کند جذب انواع مارهای سمی خطرناک و دیگر جانوران سمی مثل رتیل و عقرب سیاه می باشد ، گیاه فوق الذکر بعلت پوشش بوته ای گسترده که ایجاد سایه ی خنک می کند به راحتی تمام مارهای سمی خطرناک را در خود جذب و جای می دهد که این موارد بایستی مدنظر قرار بگیرد و نباید تنها به جنبه ی مفید آن که هنوز هم به اثبات نرسیده توجه کرد

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۲۰:۴۸

میگم بزرگوار اگر همین مارها هم نباشن موش همجا رو میگیره تنها کاری که باید کنیم تو بیابون و کنار این گیاه نرویم

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۱۶:۴۰

خارهایی دارد مثل قلاب ماهیگیری که هیچ جانوری نمی تواند در آن راه برود.

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۱۶:۵۴

ما در شوشتر به این گیاه میگیم لگجی. بدون دندون زن میخوریم تازه ترشی لگجی فوق العاده است

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۱۷:۲۰

بومی خوزستانه .وخیلی ترشی خوشمزه ای داره

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۱۷:۲۸

بله درخوزستان ماشهرستان شوشتر به وفوریافت می‌شود.مابه آن لگجی می‌گوییم.میوه رسیده آن عالیست.برخلاف بقیه گیاهان درتابستان بدون نیاز به آب ودرصحرا سرسبز وبه گل می‌نشیند. برای بیابان زدایی عالیست.ایکاش به این درختچه ی زیبا وباارزش اهمیت می‌دادند.واز آن جهت بیابان زدایی ودارایی وغذایی استفاده می‌کردند.

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۰ ۲۳:۴۹

خیلی ترشی خوشمزه ای داره ولی بسیار سخت درست میشه

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۱۰:۵۷

ما به این گیاه میگیم هندوانه ابوجل بسیار تلخه در خراسان رضوی مشاهده میشود دارای ریشه های عمیقی در خاک دارد و تاب و توان زیادی در بی آبی دارد

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۱۵:۱۱

کرمان شهرستان رودبار جنوب به وفورهست مابهش میگیم دهک

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۱۵:۵۲

ترشی ماهم داریم شپپله،این کبرکه،توی،زابل،پره.خوبه

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۱۷:۱۰

این گیاه تقریبا در اکثر نقاط ایران رشد می کنه تو شهر ما ب این گیاه(ایلان قارپزی)یعنی هندوانه مار گفته می شود ولی شنیدم ترشی خیلی خوشمزه ای داره

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۰۰:۵۸

این لگجی خوزستان است رسیده اش خیلی خوشمززه است ترشی نارس ان هم خوشمزه است

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۰۱:۰۲

لگجی میوه خوزستان به زبان محلی شفلح است

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۰۳:۱۸

ماهم در کرمان بهش میگم خیار کمرو. ترشی درست میکنیم هم از غنچه های نشکفته ش وهم از خود خیارش که باید چند بار در اب بجوشدنیم و ابش خالی بشه تاتلخیش گرفته بشه درست کردنش سخته اما خوشمزه ست و پر طرفداره

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۳۱

این دم در خونه مون درمیاد. چقد ازش میخورم واسه همین مریض نمیشم. نعمت خدا واسه ما اهوازیا

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۰۹:۴۱

با درود در زبان محلی کردی به این گیاه شپله میگویند وبسیار تلخ است انرا به مدت ۷ روز در اب نمک می گذارند وسپس ترشی درست میکنند

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۱۵:۲۰

در شهرستان کازرون استان فارس بهش میگن گلک و ترشی اون معروفه. در شهرستان فراشبند هم بهش میگن لیجین یا لگجین

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۱۵:۳۱

این میوه در ارومیه که بیشترین رویش را دارد واز قدیم الایام مورداستفاده مخصوصا در ترشیجات است .به نام محلی داغ قارپزه (هندوانه کوهی) می شناسن .ومثل گون مقاوم در برابر خشکسالیست

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۱۸:۵۶

لگجی

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۱۹:۱۵

ل‌َلَجی موقه کال بودن ترشی میندازن ازش وقتی برسه مثل هندوانه است شیرین بادونه سیاه داخل قرمز خوشمزه،،مناطق گرم خشک بدون اب ورطوبت،خاربسیاردارد پهن گسترده میشود رشدسریع رونده روی خاک،عالی برای بیابان زدایی

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۳۱ ۲۱:۳۵

این بومیه مناطق ما هست میوه اش که حرف نداره محلی بهش میگیم (شفلح )

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۰۱ ۱۰:۳۷

سلام تو دزفول بهش میگیم بوکو

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۰۱ ۰۰:۰۷

ترشی لگجی خیلی خوشمزه است

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۰۱ ۰۰:۴۹

این گیاه درمنطقه بوشهربنام لگجی معروف است .خارهای خطرناکی دارد،بسیارزیاداست فقط بعضی هاازان مربای لگجی درست می کنند

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۰۱ ۱۲:۳۴

با این تعریفی که از خواص کیاه کردید مردم نسلش رو از ریشه درمیارند در مورد طبیعت باید همه جانبه نگریست و بعد اندیشه کرد و چیزی گفت

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۰۱ ۱۶:۱۲

سلام این ما هم بهش میگیم لگجی در قیروکارزین -امام شهر فارس هم سبز میشه موقع رسیدنش خیلی عالیه

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۰۲ ۰۵:۵۴

سلام . این گیاه در منطقه ماهم وجود داره . برگ این گیاه سم استراکلین است .و میوه گیاه به درمان کمر درد کمک میکند و جنبه ی درمانی داره

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۰۲ ۰۶:۳۰

ما هم تو چهارمحال و بختیاری بهش میگیم خیار گرگی و فقط میدیم به حیوانات میخورن اصلا استفاده انسانی ازش ندارن متاسفانه