• دوشنبه / ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403032818913
  • خبرنگار : 50597

نمایشگاه گل محلات، دریچه‌ای به رشد صنعت گل

نمایشگاه گل محلات، دریچه‌ای به رشد صنعت گل

ایسنا/مرکزی هجدهمین نمایشگاه گل و گیاهان زینتی شهرستان محلات ۲۵ خرداد در محل پایانه صادراتی گل این شهرستان آغاز بکار کرد و امروز به کار خود پایان می دهد.

این نمایشگاه پس از چند سال وقفه در زمینی به مساحت هفت هزار و ۱۰۰ متر مربع مساحت در حدود ۱۰۰ غرفه برپا شد و تولیدکنندگانی از سراسر کشور تولیدات گل و محصولات جانبی خود را به نمایش گذاشتند و امروز آخرین روز فعالیت این نمایشگاه است.

صادرات باید هدف تولید گل در محلات باشد

علی صفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در حاشیه برگزاری این نمایشگاه به ایسنا گفت: نمایشگاه گل و گیاه محلات باسابقه‌ترین نمایشگاه کشور بوده و به عنوان یک برند در سطح کشور مطرح است.

وی ادامه داد: محلات یکی از قطب‌های تولید گل و گیاهان زینتی کشور و بزرگترین شهرستان گل و گیاه ایران است. در چند سال اخیر، در بخش گل  گیاه، پیشرفت خوبی حاصل شده که تغییر سازه‌ها، تغییر نوع کشت، افزایش بهره‌وری و افزایش اقبال نسبت به ساخت گلخانه به ویژه فارغ‌التحصیلان کشاورزی و بومی محلات نشان از این مهم دارد.

وی افزود: هدف جهاد کشاورزی از برگزاری نمایشگاه، آموزش و انتقال یافته‌هاست زیرا تولید کنندگان با تعامل و انتقال تجربیات می‌توانند سطح آگاهی خود را بالا ببرند. کارشناسان جهاد کشاورزی نیز در بخش‌های مختلف آموزش‌های متنوعی را در مورد نگهداری گل به بازدیدکنندگان و بهره‌برداران ارائه می‌دهند.

صفری گفت: زیرساخت‌های خوبی در شهرستان محلات برای توسعه گل و گیاه ایجاد شده و بزرگترین دهکده گل ایران با ۸۰ واحد گلخانه‌ای در شهرستان محلات واقع شده که با ایجاد سازه‌های مدرن به بهره‌وری انرژی و آب کمک می‌کنند. تنها پژوهشکده گل و گیاه ایران نیز در محلات واقع شده که به پشتیبانی علمی از تولید گل و گیاه می‌پردازد.

وی ادامه داد: با برطرف شدن مشکلات در حوزه صادرات که همکاری چند دستگاه را می‌طلبد، می‌توان جایگاه محلات در تولید گل و گیاه را ارتقا داد. تولید گل و گیاه محلات با دهه گذشته قابل مقایسه نیست. گلخانه‌های چوبی جمع‌آوری شده اند و کشت‌ها به سمت هیدروپونیک پیش می‌رود که بازدهی بالایی خواهند داشت.

وی افزود: مراودات گلکاران شهرستان محلات با سایر شهرهای مطرح پرورش گل در کشور باعث شده که یافته‌های خود را به دیگران انتقال دهند. علاوه بر آن مراودات تولیدکنندگان گل محلات با کشورهای مطرح پرورش گل از جمله هلند که با محوریت تولیدکنندگان جوان و فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی انجام می‌شود، زمینه رشد و شکوفایی بخش گل و گیاه را فراهم می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: مشکلات آب، ناترازی انرژی و برخی مشکلات در جلسات مسئولین مطرح شده و برای آنها برنامه‌ریزی خواهد شد. مهم این است که تولید گل در محلات با هدف صادرات انجام شود.

جشنواره گل و گیاه چند سال با رکود مواجه شده بود

محمود مرادی نراقی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: برگزاری رخدادهای متناسب با فرهنگ، اقلیم و جغرافیای استان، کمک می‌کند تا گردشگری را در نقاط مختلف استان ترویج داده و به حضور گردشگران در استان کمک کنیم.

وی ادامه داد: جشنواره گل و گیاه یکی از مهم‌ترین رویدادهایی است که سال‌ها روی آن برنامه‌ریزی شده است. این جشنواره چند سال با رکود مواجه شده بود که خوشبختانه مدیریت شهری محلات اهمیت این موضوع را درک کرده و از سال گذشته برنامه‌ریزی برای برگزاری آن آغاز شد. برنامه‌های این‌گونه و اختصاص زمین برای فرش گل کمک می‌کند که گردشگران از نقاط مختلف کشور در محلات حضور پیدا کرده و با ظرفیت‌های منطقه آشنا شوند.

مرادی افزود: در شهرستان خمین و روستای شهابیه نیز جشنواره گل محمدی برگزار می‌شود که می‌تواند پیوستی برای این جشنواره باشد. در مجموع، این رویدادها می‌تواند جریان گردشگری در استان را رونق دهد. مدیران شهری استان را برای برگزاری و ثبت چنین رویدادهایی با همکاری میراث فرهنگی ترغیب کرده و از آن حمایت می‌کنیم.

تولید ۲۴ درصد گل شاخه بریده کشور در محلات

غلامعلی ابراهیمی، رئیس اتحادیه گل و گیاه ایران نیز گفت: در سطح کشور نیز ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار واحد تولیدی وجود دارد که سالیانه ۸ میلیارد انواع گل‌های شاخه بریده و یک و نیم میلیارد انواع گل‌های آپارتمانی و فضای سبز در آنها تولید می‌شود که ۲۴ درصد از این تولیدات متعلق به شهرستان محلات است.

وی با اشاره به فعالیت حدود ۷۰ هزار نفر در تولید گل و گیاه در سطح کشور، ادامه داد: سالانه حدود ۱۶۲ میلیون دلار گل از کشور صادر می‌شود که در صورت برطرف شدن مشکلات این صنعت، این میزان، طی بازه زمانی دو ساله تا ۷۰۰ میلیون دلار قابل افزایش است.

به گزارش ایسنا، با توجه به نقش ویژه برگزاری رویدادهایی همچون نمایشگاه در اقتصاد گل و گیاه و اقتصاد کشاورزی استان و کشور چنین رویدادهایی باید استمرار داشته باشند.

از سوی دیگر با توجه به اینکه گل و گیاه صنعتی است که ارتباط مستقیم با اقتصاد گردشگری داشته و ظرفیت بسیار ویژه ای در این حوزه است این جنبه تولید گل در محلات نیز باید بسیار جدی گرفته شده و در برگزاری چنین رویدادهایی این ویژگی ممتاز نیز بیش از پیش مد نظر برگزارکنندگان قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha