دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در اطلاعیهای نکاتی را به مناسبت فرا رسیدن عید سعید قربان و ذبح دام توصیه کرد.
در این اطلاعیه آمده است:
از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند خودداری شود.
دام زنده از میادین عرضه مجاز و تحت نظر سازمان دامپزشکی خریداری شود.
ذبح دام صرفا در کشتارگاه های تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام شود و به هیچ عنوان دام در منازل و معابر عمومی ذبح نشود.
افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح ضدعفونی کرده و همچنین خونابه ها به طریق بهداشتی دفع شود.
به هیچ وجه دامی که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نشود.
گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرارداده شود.
جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد، مصرف شود.
افرادی که گوشت خرد می کنند بخصوص زنان خانه دار حتما از دستکش استفاده کنند.
از مصرف گوشت و جگر نیم پز اجتناب شود.
از دستکاری، کندن و له کردن کنه های موجود بر روی بدن دام اکیدا خودداری شود.
انتهای پیام
نظرات