• شنبه / ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403032617320
  • خبرنگار : 50105

گره اقتصادی آلودگی هوا کدام است؟

گره اقتصادی آلودگی هوا کدام است؟

ایسنا/خراسان رضوی نتایج بررسی‌ها نشان داده است که نابرابری درآمد و انتشار کربن رابطه پیچیده‌ای دارند.

به نقل از ارث، همه می‌دانیم که تغییرات آب‌وهوایی مشکل بزرگی است و با انتشار گازهای گلخانه‌ای مانند دی‌اکسیدکربن سیاره ما ویران خواهد شد. همچنین می‌دانیم که نابرابری درآمد نگرانی رو به رشد در بسیاری از کشورهاست اما آیا تا به حال فکر کرده‌اید که چگونه این دو موضوع ممکن است به هم مرتبط شوند؟

نتایج تحقیق جدید محققان دانشگاه درکسل ایالات‌متحده آمریکا این رابطه پیچیده را روشن کرد و نتایج ممکن است شما را نیز شگفت‌زده کند.

تحقیق دانشگاه درکسل فراتر از این ایده ساده است که کشورهای ثروتمندتر با انتشار کلی کربن بالاتر به‌طور خودکار ارتباط مستقیمی بین نابرابری درآمد و تولید دی‌اکسیدکربن دارند بلکه این تحقیق رابطه پیچیده‌ای را نشان می‌دهد؛ نابرابری درآمد در کشورهای ثروتمند بر انواع مختلف گازهای گلخانه‌ای به روش‌های متفاوتی تأثیر می‌گذارد و مفروضات قبلی را به چالش می‌کشد.

نتایج نشان می‌دهد که چگونه رویدادهای اقتصادی، مانند رکود، می‌توانند تأثیر ثروتمندترین افراد را بر الگوهای انتشار گازهای گلخانه‌ای تغییر دهند و این نیاز به درک دقیق‌تر از پیوستگی نابرابری اقتصادی و پیامدهای زیست محیطی را برجسته می‌کند.

محققان انتشار دی‌اکسیدکربن یک کشور را نه به‌عنوان یک موجودیت واحد، بلکه ترکیبی از بخش‌های متمایز مشاهده کردند. با بررسی دقیق هر یک از دسته‌بندی‌های انتشار به‌صورت مجزا، محققان به درک جامع‌تری از اینکه چگونه نابرابری‌های درآمدی در یک کشور می‌تواند بر هر نوع خاصی از انتشار تأثیر بگذارد و شکل دهد، به دست آوردند.

یکی از جالب‌ترین یافته‌های این مطالعه، تأثیر رکود بزرگ (۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹) بر رابطه بین نابرابری درآمد و انتشار بود. به نظر می‌رسد، ۱۰ درصد بالای درآمدها در یک کشور ثروتمند نقش متفاوتی در انتشار گازهای گلخانه‌ای قبل، در طول و بعد از رکود دارند.

محققان برای توضیح این یافته‌ها چند نظریه ارائه می‌کنند. محققان فرض کردند که افراد ثروتمند اغلب در شکل‌دهی سیاست‌هایی که مقررات انتشار گازهای گلخانه‌ای را کنترل می‌کنند، تأثیر بیشتری دارند. همانطور که سهم آنان از درآمد افزایش می‌یابد، ممکن است نفوذ خود را برای حمایت از مقررات تسهیل‌کننده‌ای اعمال کنند که به نفع منافع تجاری آنان باشد و به‌طور بالقوه منجر به افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای از صنایع متمرکز بر صادرات می‌شود.

این تحقیق توجه را به اثر وبلن و پدیده‌ جامعه‌شناختی که در آن افراد مرفه درگیر مصرف آشکار می‌شوند، جلب می‌کند. این رفتار می‌تواند تقاضا برای محصولات و خدمات رده بالا را افزایش دهد، که اغلب به دلیل فرآیندهای تولید و مصرف، ردپای کربن بیشتری دارند.

نتایج نشان داد که با درآمد بیشتر مردم به مصرف بیشتر تمایل دارند و در نتیجه تولید گازهای گلخانه‌ای بیشتر خواهد شد.

نتایج این تحقیق در مجله Social Forces منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha