• پنجشنبه / ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403032416321
  • خبرنگار : 30147

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه مطرح کرد

ضرورت توسعه کشت گل محمدی در تربت‌حیدریه

ضرورت توسعه کشت گل محمدی در تربت‌حیدریه

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه با توجه به خشکسالی سال‌های اخیر توسعه کشت گل محمدی در این شهرستان را به عنوان گیاه کم آب طلب و سازگار با شرایط اقلیم ضروری دانست.

علیرضا قادری در گفت و گو با ایسنا از برداشت گل محمدی در سطح ۳۰ هکتار گلستان واقع در روستای احمدآباد خزاعی بخش رخ شهرستان خبر داد و افزود: بیشترین گلستان‌های گل محمدی این شهرستان به ترتیب در بخش‌های رخ، مرکزی و کدکن هستند که در سنین مختلف قرار دارند.

 وی با بیان اینکه در هر هکتار حدود ۲.۵ تن گل‌تر برداشت می‌شود، اظهار کرد: فصل برداشت گل محمدی در این شهرستان تدریجی است که از اواسط اردیبهشت‌ماه با برداشت گل در بخش مرکزی و پایین ولایت شروع شده و تا اواخر خردادماه در بخش رخ و کدکن ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال از ۶۰ هکتار گلستان حدود ۱۳۰ تن گل‌تر برداشت شود، افزود: تربت‌حیدریه تعداد ۶ واحد صنعتی در زمینه فرآوری گل محمدی مانند گلاب، اسانس، عرقیجات و بسته‌بندی گیاهان دارویی دارد که تحت نظارت جهاد کشاورزی فعالیت می‌کنند.

وی تولید سالیانه این ۶ واحد صنعتی را ۲۱۸۵ تن گلاب و عرقیجات اعلام کرد و گفت: گیاه گل محمدی یک گونه کم آب طلب است که با توپوگرافی و شرایط اقلیمی شهرستان سازگاری زیادی دارد.

گیاه گل محمدی در صنایع غذایی، بهداشتی، آرایشی و دارویی کاربرد فراوان دارد، ضمن اینکه ارزش صادراتی نیز دارد و می‌تواند ارزآوری برای کشور ایجاد کند.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه با بیان اینکه گیاه گل محمدی موجب اشتغال فراوان در منطقه می‌شود، یکی از اهداف و برنامه‌های جهاد کشاورزی را ترغیب و تشویق کشاورزان برای کشت و توسعه گل محمدی و گیاهان دارویی در شهرستان دانست.

وی در ادامه به بازدید از مزارع غلات بخش مرکزی شهرستان تربت‌حیدریه اشاره کرد و گفت: اغلب مزارع در مرحله رسیدگی هستند، زمانی که محور زیر سنبله یا پدانکل زرد و خشک شده و بیش از ۵۰ درصد مزرعه رو به زردی رفته باشد، رسیدگی گندم اتفاق می‌افتد؛ در این مرحله می‌توان آبیاری مزرعه را متوقف کرد.

قادری اظهار کرد: حداکثر آلودگی به سن گندم در مرحله قبل از رسیدگی اتفاق می‌افتد که خوشبختانه در سال جاری به دلیل مبارزه به موقع با سن مادری، مزارع از نظر آلودگی به پوره سن دچار مشکل حادی نبوده است.

وی افزود: در مزارعی که از سموم غیر میکرو کپسول در مرحله اول مبارزه استفاده شده، با توصیه‌های صورت گرفته در خصوص شارژ مجدد سم‌پاشی و در مرحله دوم با استفاده توأم از سموم میکرو کپسول، کنترل سن غلات و سایر عوامل خسارت زا به خوبی انجام گرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه بیان کرد: تاکنون در سطح ۸۴۹۵ هکتار از مزارع غلات عملیات اجرایی مبارزه با سن غلات صورت گرفته که ۷۳۵۰ هکتار در مرحله سن مادری و ۱۱۴۵ هکتار مبارزه با پوره سن بوده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در مزارع سطح شهرستان مشکلی از نظر آلودگی به زنگ زرد و سایر عوامل بیماری‌زا نظیر پوسیدگی‌های ریشه و بیماری‌های برگی جز در سطوح محدود و به‌صورت لکه‌ای موردی نداشته‌ایم. آفت قرنطینه‌ای کرم برگ‌خوار پاییزه هم تاکنون در سطح شهرستان مشاهده نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha