مسعود نجفی در حاشیه برگزاری این رویداد اظهار کرد: مدیریت فرابخشی منابع آب و شناسایی و رسوخ فناوریهای نوین، دو رکن اساسی بهبود مساله آب است. رویداد فن آب بر آن است تا ایده های فناورانه مرتبط با بخش کشاورزی را شناسایی و در جهت رسوخ آنها در عرصههای زراعی و باغی کشور اقدام کند.
وی بیان کرد: رویداد ملی فناورانه مصرف بهینه آب کشاورزی که از مردادماه سال ۱۴۰۲ بنا بر نیازی که از سوی بخش خصوصی و اجرایی به ما ابلاغ شد، آغاز و جلسات متعددی برگزار شد که طی آن نیازهای کشاورزی احصا شد و منجر به اعلام در چند محور مشخص به تمام کشور شد.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ادامه داد: از شهریوماه تا اسفندماه ۱۴۰۲ پذیرش ایدهها را داشتیم. طی این مدت ۸۷ ایده به دبیرخانه رویداد ارسال که توسط داوران تخصصی در مرحله اول داوری و تعداد ۲۷ ایده برای مرحله دوم داوری انتخاب و حضوری دعوت و ارزیابی شدند. در نهایت ۹ ایده برای ارائه شفاهی رویداد امروز انتخاب شدند و ۱۴ ایده به شکل پوستر در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است.
وی افزود: در پایان رویداد به ۳ ایده برتر و منتخبین جوایزی از طرف حامیان مالی رویداد داده خواهد شد، علاوه بر اهدای جایزه به برگزیدگان اول تا سوم، سرمایهگذاری به منظور اجرایی نمودن طرحهای برتر و پذیرش در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و نیز حمایت تا تجاری شدن و ورود به بازار هم در دستور کار است.
نجفی تصریح کرد: با برگزاری رویدادهایی همچون فنآب و جذب ایدههای نو در راستای استفاده و مصرف بهینه از آبهای مختلف در بخش کشاورزی بتوانیم به کمک امنیت غذایی جامعه برویم.
وی گفت: کاربرد آبهای نامتعارف، شیوههای نوین تأمین آب، کاهش تبخیر از آب و خاک، مصالح نوین در سازههای آبی، مواد و روشهای جدید برای ارتقای کیفی سامانههای نوین آبیاری، استفاده از مواد سازگار با محیط زیست، بومیسازی روشها و تجهیزات خودکار و هوشمندسازی، ارتقای بهرهوری آب کشاورزی، بازسازی و مرمت قنوات، و روشهای نو در تصفیه آب موضوعات عمده این رویداد هستند.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با اشاره به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار کرد: در این راستا ما از دو بخش خصوصی پر توان در این رویداد بهره گرفتهایم که طرحهای پژوهشی حوزه آب ما را یاری کردند تا بتوانیم انقلابی بزرگ در تولید گندم به عنوان یکی از اصلیترین محصولات کشاورزی پدید آوریم.
وی با اشاره به یکی از طرحهای این مرکز گفت: در طرح پژوهشی که از سال گذشته آغاز شده امیدواریم بتوانیم راندمان عملکرد میزان مصرف آب در تولید گندم را به عدد ۲ برسانیم، بدین معنا که به ازای مصرف یک متر مکعب آب، بتوانیم ۲ کیلوگرم گندم تولید کنیم.
انتهای پیام
نظرات