«کمال دهقان منشادی» امروز سهشنبه در نشست با اهالی رسانه اظهار کرد: صنعت فرودگاهی از سه بخش اصلی فرودگاهها که ذیل شرکت فرودگاههای کشور فعالیت دارند، ایرلاینها که در حوزه پروازها خدمات ارائه میکنند و سازمان هوایی کشور که ناظر بر دو بخش قبلی است، شکل گرفته لذا بسیاری از انتقادهایی که نسبت به نوع و نحوه خدمات در پروازها مطرح میشود، خارج از محدوده اختیارات فرودگاههاست.
وی افزود: البته با این وجود فرودگاهها بسیاری از مسائل مرتبط با پروازها را نیز به رغم این که جزو وظایفشان نیست، در قالب رایزنی و تعاملاتی که با ایرلاینها دارند، مطرح و پیگیری میکنند.
وی در ادامه ضمن تاکید بر این که فرودگاه بین المللی شهید صدوقی یزد یکی از مجهزترین فرودگاههای کشور محسوب میشود، گفت: با این وجود باید به این نکته اهتمام داشت که ساخت فرودگاه یزد به سال ۱۳۴۸ بازمیگردد و بسیاری از فضاهای این فرودگاه مربوط به ۵۰ سال قبل است لذا نیازمند عزمی جدی مسئولان جهت نونوار شدن این فضاهاست.
دهقان در ادامه متذکر شد: با این حال تاکنون هفته طرح مطالعاتی در این باره تعریف و ۹۶ درصد آنها تکمیل شده است.
وی ابراز امیدواری کرد؛ به زودی وارد فاز اجرایی در این طرحها شویم که در سفر وزیر راه و شهرسازی به استان دستور اجرای سه مورد از این طرحها صادر شد.
وی خاطرنشان کرد: البته طی یکسال گذشته طرحهای کوتاهمدت متعددی با اعتبار ۳۵ میلیارد تومان جهت بهبود سیما و منظر فرودگاه یزد از جمله محوطه سازی، نورپردازی و سایر اقدامات صورت گرفته است.
وی به خریداری دستگاه «ای بریج» برای فرودگاه یزد اشاره و عنوان کرد: تنها با نصب این دستگاه ۱۸۰۰ مترمربع به فضای مفید سالن انتظار و ترمینال مسافری فرودگاه افزوده خواهد شد.
مدیر کل فرودگاههای استان همچنین از افزایش دو برابری ظرفیت پارکینگهای مسقف فرودگاه یزد طی یکسال گذشته خبر داد و گفت: علاوه بر وجود پارکینگ روباز فردگاه با گنجایش یکهزار خودرو، تلاش داریم با توجه به شرایط آب و هوایی استان ظرفیت پارکینگهای مسقف فرودگاه را افزایش دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به خبرنگاران دستاوردهای دولت آیت الله شهید رئیسی در حوزه حمل و نقل هوایی استان را برشمرد و گفت: البته دو مورد از مهمترین این طرحها را میتوان تأسیس شرکت هواپیمایی «یزد ایر» و افزایش وسعت فرودگاه یزد نام برد.
دهقان با بیان این که هم اکنون بیش از ۲۵ درصد از پروازهای فرودگاه یزد توسط شرکت هواپیمایی «یزد ایر» انجام میشود، عنوان کرد: خوشبختانه پیشرفت این شرکت هواپیمایی تازه تاسیس استان تاکنون خوب بوده و عملکرد خوب آن را در اعزام زائرین یزدی اربعین سال گذشته شاهد بودیم.
وی با اشاره ه مصوبه افزایس وسعت فرودگاه یزد نیز گفت: وسعت کنونی فرودگاه یزد ۵۷۰ هکتار است که بر طبق این مصوبه، ۵۰۰ هکتار از زمینهای جنب فرودگاه نیز به فضاهای کنونی اضافه خواهد شد و در این صورت فرودگاه یزد از نظر وسعت به بزرگترین فرودگاه شرکت فرودگاههای کشور تبدیل خواهد شد.
این مسئول از راه اندازی ترمینال بار هوایی فرودگاه یزد طی یک ماه اخیر خبر داد و گفت: تلاش داریم با جذب بار از استانهای مجاور یزد، در این بخش به ویژه در حوزه صادرات فعالیتهای موثری داشته باشیم.
به گفته دهقان، در حال حاضر تعداد پروازهای فرودگاه یزد ۱۰۰ تا ۱۱۰ پرواز در هفته است که در جریان اعزامها زائران سرزمین وحی به ۱۳۰ پرواز در هفته نیز افزایش یافت.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۸۰ درصد از پروازهای یزد به مقصد تهران، ۱۰ درصد به مقصد مشهد و ۱۰ درصد به سایر مقاصد از جمله بندرعباس، نجفاشرف و مدینه است.
وی با اشاره به لغو مسیر پروازی یزد - استانبول به دلیل کمبود مسافر و تلاش برای بازگشت پروازهای یزد - کیش، گفت: برای ایجاد و دوام یک مسیر پروازی نیازمند ۶۰۰ مسافر در هفته هستیم.
مدیر کل فرودگاههای استان با اشاره به فرودگاههای پردیس و مهریز در استان یزد، گفت: تحریمهای غرب بر فعالیت این فرودگاهها که عمدتاً با کاربری آموزشی طراحی شدهاند، موثر بوده است.
دهقان در پایان نیز به تهیه هشت مورد طرح سرمایهگذاری برای فرودگاه یزد اشاره و عنوان کرد: یکی از مهمترین این طرحها که سرمایه گذار خارجی در مورد آن اعلام آمادگی کرده است، ایجاد شهر فرودگاهی در زمینی به وسعت ۱۰۰ هکتار است که در صورت راهاندازی اولین شهر فرودگاهی کشور محسوب میشود.
انتهای پیام
نظرات