ابوالحسن فیاض انوش، در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری، به بیان برخی مطالبات از رئیسجمهور آینده پرداخت و اظهار کرد: اصلیترین خلاء در نظام اداری کشور نبود ثبات مدیریتها است، یعنی برنامه نوشته و تنظیم شده و به مدیری تحویل داده میشود اما مدیرانی که روی کار میآیند برنامهها را فراموش میکنند و با این تصور که در پروسه تصمیمگیری راجع به آن برنامه نبودهاند، احساس میکنند که مقید به اجرای آن برنامه نیستند.
لزوم ایجاد انضباط و شفافیت مالی در سیستم اداری کشور
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان همچنین توجه به انضباط مالی در سیستم اداری کشور را از دیگر مسائل مهم دانست و در این باره تصریح کرد: در سیستم اداری کشور، در خصوص انضباط مالی، مقداری ضعف اساسی وجود دارد، ما غالبا به پاکدستی بعضی از مدیرانمان ایمان داریم، برای مثال میگوییم این فرد پاک دست و سادهزیست است و مردم را به شکل بیرویه متحمل هزینه نمیکند. این خوب است، اما باید توجه داشته باشیم که نباید مسئله انضباط مالی در اخلاق فردی خلاصه شود.
فیاض انوش در خصوص اهمیت تدوین برنامهای برای رفع این مشکل یادآور شد: نمیدانم به چه نحوی، اما باید تدبیری اندیشیده شود که انضباط مالی یکی از اساسیترین شاخصها در ارزیابی مدیران باشد. هیچ مدیری حق ندارد اضافه دریافتی داشته باشد یا پاداشی دریافت کند، وقتی که مجموعه تحت مدیریت آن فرد از انضباط و شفافیت مالی کافی برخوردار نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اصلیترین معضلی که در مسائل اداری داریم و ممکن است افراد به کسب مدیریتها در سیستمها طمع پیدا کنند، همین عدم انضباط و شفافیت مالی است؛ چراکه افراد فکر میکنند هر طور که بخواهند میتوانند دوران مدیریتشان را طی کنند و کسی از آنها حسابرسی دقیق و شفافی در بحث شفافیت مالی نمیکند. در این باره، دیوان محاسبات و دیگران باید ساز و کارهای خودشان را تقویت کنند. میتوان درباره آسیب زیادی که این معضل به سیستم اداری کشور وارد کرده است بسیار صحبت کرد و من به همین اندازه بسنده میکنم.
انتهای پیام
نظرات