رضا کلهر در حاشیه بازدید از سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان و با حضور در تحریریه خبرگزاری ایسنا، با اشاره به اهمیت موضوع آموزش در حوزه پدافند غیرعامل، اظهار کرد: آموزشهای پدافند غیرعامل به دو بخش طولی (مقطع دار) و عرضی (کوتاه مدت) تقسیم میشود.
وی با بیان اینکه آموزشهای پدافند غیرعامل مقطع دار شامل دورههای تحصیلات تکمیلی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است، افزود: آموزشهای کوتاهمدت، توانمندساز و مهارتافزا نیز آموزشهایی هستند که مقطع تحصیلی محسوب نمیشوند، اما میتوانند برای دستگاههای اجرایی و کارکنان آن دستگاهها ایجاد مهارت کنند و یک توانمندسازی به وجود بیاورند.
معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور ضمن قدردانی از اقدامات اداره کل پدافند غیرعامل استان گیلان، تصریح کرد: گیلان یکی از استانهای پیشرو در حوزههای آموزشی و پژوهشی پدافند غیرعامل است و لذا طرح جامع مطالعاتی پدافند غیرعامل را با محوریت اداره کل پدافند غیرعامل استان گیلان به انجام رساندیم.
وی با بیان اینکه با محوریت دانشگاه گیلان دوره کارشناسی ارشد سه رشته پدافند سایبری، پدافند زیستی و پدافند پرتوی را راه ندازی خواهیم کرد، گفت: در دی ماه سال گذشته این رشتهها در وزارت علوم مصوب شد و لذا از مهرماه امسال اولین دانشجویان در این مقطع را برای سه رشته مذکور در دانشگاه گیلان پذیرش میکنیم.
معاون سازمان پدافند غیرعامل کشور از امضای تفاهم نامه با جهاددانشگاهی در اسفندماه سال گذشته خبر داد و تاکید کرد: رئیس جهاد دانشگاهی کشور بر استفاده از ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی و علمی و فناوری واحدهای استانی این مجموعه در حوزه پدافند غیرعامل تاکید دارد.
وی از برگزاری دورههای تربیت مربی پدافند غیرعامل خبر داد و بیان کرد: حدود ۲۰۰ نفر را در استان گیلان شناسایی و دوره تربیت مربی پدافند غیرعامل را برای آنان تعریف کردیم.
کلهر، با اشاره به برگزاری دورههای عمومی تربیت مربی پدافند غیرعامل برای کارکنان دستگاهها از جمله جهاد دانشگاهی، ادامه داد: دورههای تخصصی هم متناسب با تخصص افراد تعریف میشود؛ هرچقدر توانمندسازی کارکنان بیشتر باشد، برنامههای پدافند غیرعامل در استان مفیدتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی گیلان بازوی آموزشی، علمی و پژوهشی اداره کل پدافند غیرعامل استان باشد، گفت: با تدبیر اداره کل پدافند غیرعامل استان، موضوعات ماموریتی سازمان پدافند غیرعامل با مراکز علمی و دانشگاهی استان پیوند خورده و همه دانشگاهها پای کار آمدهاند.
معاون سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای جهاددانشگاهی برای آموزشهای پدافندی، یادآور شد: در کنار فضای آموزشی مجموعه، جهاددانشگاهی از سرمایه انسانی غنی برخوردار است.
کلهر با بیان اینکه کارکنان دستگاهها در دورههای تربیت مربی با ادبیات پدافند غیرعامل آشنا میشوند، عنوان کرد: این مربیها در دستگاههای اجرایی تدریس خواهند کرد.
وی با اشاره به ابلاغیه سازمان امور اداری و استخدامی مبنی بر برگزاری دورههای ضمن خدمت پدافند غیرعامل برای کارکنان، اضافه کرد: هر کدام از کارکنان دستگاهها باید در طول سال ۱۲ ساعت دوره ضمن خدمت پدافند غیرعامل را بگذرانند.
معاون سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه مجموعه جهاد دانشگاهی در کشور از مراکز علمی و آموزشی مختلف از جمله دانشکده و پژوهشکده و آزمایشگاه برخوردار است، تاکید کرد: جهاددانشگاهی تقویت کننده ماموریتهای سازمان پدافند غیرعامل است؛ البته کشور در حوزه پدافند عامل مشکل ندارد و به بازدارندگی لازم رسیدهایم، اما در پدافند غیرعامل با برخی مشکلات مواجه هستیم و تنها راه آن آموزش است.
وی آموزش را سرمایهگذاری دانست نه هزینه و خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش پدافند غیرعامل باید به سراغ مدارس به ویژه مدارس دخترانه برویم، زیرا خیلی از مفاهیم باید از پایه نهادینه شود.
وی با بیان اینکه در حوزه پدافند زیستی، دانشکده حفاظت از زیرساخت را در دانشگاه گیلان فعال خواهیم کرد، ادامه داد: امنیت غذایی و محیط زیست در زمره مباحث پدافند زیستی است و لذا باید به طرف چالشهای گیلان برویم.
معاون سازمان پدافند غیعامل کشور با اشاره به ظرفیتهای پژوهشی و مطالعاتی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی، اضافه کرد: پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی میتواند بازوی آموزشی پژوهشی برای اداره کل پدافند غیرعامل استان باشد.
کلهر با بیان اینکه زیرساختهای آزمایشگاهی مرتبط با پدافند غیرعامل را در دانشگاه گیلان ایجاد خواهیم کرد، افزود: آزمایشگاه یکی از زیرساختهای مهم حوزه پدافند زیستی است؛ گیلان تامین کننده مواد غذایی کشور بوده و لذا نیازمند آزمایشگاههای پیشرفته است که در این راستا دانشکده حفاظت از زیرساخت را با مجتمعی از آزمایشگاههای مرتبط فعال خواهیم کرد تا شبکه آزمایشگاهی استان کشاورزی، ساحلی و مرزی گیلان را تکمیل کنیم.
انتهای پیام
نظرات