به گزارش ایسنا، محمود گودرزی در شانزدهمین جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: در حال حاضر تسهیلات بانکی حدود ۷۵۰۰ همت است، اما سهم اوراق بدهی، یعنی ابزاری که در بازار سرمایه برای تامین مالی استفاده میشود، کمتر از ۱۰۰۰ همت است.
وی با بیان اینکه یکی از پنجرههای تامین مالی در اقتصاد ایران، بازار سرمایه است که به یمن سیاستگذاریها وضعیت خوبی ندارد، گفت: بنابراین نقش بازار سرمایه در تامین مالی ۱۰ تا ۱۱ درصد است.
گودرزی با اشاره به هدف گذاری نرخ رشد اقتصادی هشت درصدی، تصریح کرد: اما رسیدن به این رشد اقتصادی با وضعیت فعلی سیستم بانکی و بازار سرمایه امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به جریان پول سنگینی که به سمت رمزارزها سرازیر شده و همچنین قانون تولید و زیرساخت، تصریح کرد: دز سال ۱۴۰۱ در جریان تشویق بنگاههای اقتصادی در شهرهای مختلف برای ورود به بورس، مشخص شد یکی از مشکلات اصلی این واحدها سرمایه در گردش است و با ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان هم مشکل واحدهای کوچک و متوسط حل میشد. اما ساختار بازار سرمایه با رویه انتشار اوراق اجرایی با این مبالغ همخوانی ندارد و کار دشواری است. بنابراین بورس تهران پیشنهاد تشکیل صندوق تامین مالی سرمایه در گردش را ارائه کرد که در وزارت اقتصاد و سازمان بورس مورد استقبال قرار گرفت. در حال حاضر در حال اخذ مجوز برای شروع به کار این صندوق هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در شرایط موجود یکی از مکانیزمهای دیگر که میتواند به تامین مالی کمک کند، استفاده از ظرفیت بازار رمزارز است، گفت: برخی بورسهای دنیا هم در حال استفاده از این ظرفیت هستند و در بورس تهران هم مدلی پیشنهاد کردیم. چراکه برخی از پلتفرمها بیش از پنج میلیارد دلار در کیف پولهای دیجیتال دارند و ترنورهای عجیبی در آنها در جریان است. این وضعیت هم طبیعی است، چراکه مردم دغدغه دارند ارزش پول خود را حفظ کنند.
گودرزی با بیان اینکه اقتصاد ایران میتواند از این ظرفیت برای تامین مالی استفاده کند، تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که صندوقی به نام صندوق تامین مالی رمزارز تاسیس شود که بتوانیم پروژههای متوسط را از این طریق تامین مالی کنیم. بر این اساس روز گذشته جلسهای در ایدرو برگزار شد که برای پروژه دانش بنیان ۱۰ میلیون دلاری بتوانیم از این صندوق استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار تهران با بیان اینکه اگر بازار سرمایه در این خصوص غافل شود ناگهان میبینیم که میدان جای دیگری است، تصریح کرد: هفته گذشته کارهای یکی از پلتفرمهای مجازی را در خصوص حمل و نقل هوایی انجام دادیم که وارد بورس شود. اما از سال ۱۴۰۰ یک دغدغه بزرگ داشتیم که شرکتهای دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال وارد بورس شود و الان فرصت خوبی است که اتاق این مطالبه را از کاندیدهای ریاست جمهوری هم مطرح کند. ورود ین پلتفرمها به بازار سرمایه حداقل برای حوانان تحصیل کرده که در حال مهاجرت از کشور هستند امید ایجاد میکند.
انتهای پیام
نظرات