به گزارش ایسنا، پوریا عادلی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: خستگی درمان، یکی از مشکلاتی است که افراد مبتلا به سرطان و بهبود یافتگان این بیماری مواجه میشوند، در واقع احساس خستگی در ۱۴ تا ۹۶ درصد از افراد مبتلا به انواع سرطان به ویژه افرادی که تحت درمان هستند، بروز میکند که این موضوع یکی از عوارض این بیماری به شمار میرود و علل رفتاری، روانشناختی و زیست شناختی دارد.
وی افزود: خستگی را میتوان پریشانی و کاهش توان فعالیت در پی کمبود انرژی توصیف کرد که علائم آن نیز ممکن است عاطفی، روانی یا فیزیکی باشد، اما خستگی ناشی از سرطان و درمان آن از انواع دیگر خستگی متمایز است.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران تصریح کرد: به طور کلی، خستگی میتواند مزمن یا حاد باشد؛ خستگی حاد وضعیتی همراه با علائم ضعف است که به سرعت آغاز میشود و استراحت میتواند این نوع خستگی را در افراد سالم کاهش دهد و آنها را به سطح عادی فعالیت بازگرداند، در این بین خستگی مزمن، خستگی طولانی مدت و ناتوانکنندهای محسوب میشود که ممکن است باقی بماند، اما وابسته به سرطان نیست.
عادلی ادامه داد: خستگی ناشی از سرطان، مدت زمانی باقی میماند و حتی با استراحت کردن و خوابیدن نیز به طور کامل رفع نخواهد شد، از همین رو محققان خستگی مزمن در بیماران سرطان را خستگی سرطان، خستگی مرتبط با سرطان یا خستگی ناشی از درمان سرطان مینامند.
وی گفت: بیمارانی که تحت درمان انواع سرطان قرار میگیرند، ممکن است از فعالیتهای عادی روزمره خود مانند رفتن به محل کار یا تحصیل باز بمانند، از جمع دوستان خود کنارهگیری کنند، خواب بیشتری نیاز داشته باشند و حتی گاهی اوقات توان انجام فعالیتهای بدنی را هم نخواهند داشت.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران اضافه کرد: عوامل فیزیکی، شیمیایی و رفتاری متعددی به عنوان عوامل خستگی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به درمان سرطان، کم خونی، عوامل روانی، اختلالات در خواب، نداشتن فعالیت بدنی و مصرف بعضی داروها اشاره کرد.
عادلی خاطرنشان کرد: تعیین عوامل ایجادکننده خستگی در بیماران مبتلا به سرطان همیشه ممکن نیست، اما بعضی از عوامل احتمالی آن شامل کم خونی، مصرف انواع داروها، کاهش وزن، تغییرات متابولیسم، اضطرابهای احساسی، شرایط فیزیکی، مشکلات مربوط به خواب، مشکلات تنفسی، درد، التهاب شدید، تغذیه نامناسب و کاهش آب بدن است.
انتهای پیام
نظرات