• سه‌شنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۸:۱۶
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403032214418
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

بررسی چالشهای اصناف و اتحادیه‌های سیستان و بلوچستان با هدف تسهیل فضای کسب‌وکار

بررسی چالشهای اصناف و اتحادیه‌های سیستان و بلوچستان با هدف تسهیل فضای کسب‌وکار

ایسنا/سیستان و بلوچستان نشست بررسی چالش‌های اصناف و واحدهای صنفی اتحادیه‌های مرکز سیستان و بلوچستان با هدف تسهیل فضای کسب‌وکار و رفع موانع مرتبط با اتحادیه‌ها در نظام توزیع بازار به همت اتاق اصناف شهرستان زاهدان شامگاه یکشنبه برگزار شد.

غلامرضا باغ شیرین با تشریح جایگاه و اهمیت اصناف در حوزه اقتصاد و جهش تولید اظهار داشت: در واقع اصناف و اتحادیه‌ها مهم‌ترین عنصر اقتصاد خرد در هر جامعه محسوب می‌شوند و شریان‌های اقتصاد کلان در نظام تولید با اتکا به اصناف و شبکه توزیع در هر جامعه تضمین حیات می‌یابند. لذا نقش اصناف به عنوان جهادگران بازار در ساختار اقتصادی جامعه هم در حوزه واحدهای صنفی و هم در چارچوب تشکل های صنفی فوق‌العاده حائز اهمیت است.

مدیر پیشگیری از وقوع جرم گفت: بیش‌از ۱۴ هزار واحد صنفی در شهرستان زاهدان مشغول فعالیت هستند که می‌توان به‌صورت کلی چالش‌های آن‌ها را در چند گزاره عمومی دسته‌بندی کرد. سرفصل‌هایی همچون حق بیمه کارفرما، الگوی آنالیز و محاسبه مالیات سالیانه و مالیات مترتب برارزش افزوده، حضور گسترده اتباع خارجه در واحدهای صنفی، محدودیت سرمایه در گردش بازاریان و رکود تورمی، دشواری در اخذ اعتبارسنجی جهت دریافت تسهیلات بانکی، اعمال نظرهای سلیقه‌ای و بعضاً فاقد وحدت رویه در انتظام بخشی به بازار توسط برخی از دستگاه‌های حاکمیتی و مدنی، کثرت کالاهای قاچاق در بازار و عدم اجرای طرح رمزینه یا بارکد اصالت کالا توسط تولیدکنندگان استان های عمقی، افزایش هزینه حامل های انرژی در واحدهای تجاری، عدم ساماندهی بازارهای روز و بعضاً دست‌فروشان در مجاورت اماکن تجاری، هزینه‌های بالای مرتبط با تأمین کالا در فرآیند انتقال از مرکز کشور، هزینه های انبارداری و استیجار واحدهای تجاری از مهم‌ترین موانع اصناف و بازاریان در مقطع معاصر محسوب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) سال جاری را سال جهش تولید با مشارکت مردمی نام‌گذاری کرده و بدون شک اصناف و بازاریان به‌عنوان بزرگ‌ترین تشکل اقتصادی کشور می‌توانند در صورت پویایی و ارتقاء توانمندی این جهش را محقق سازند. لذا بر کلیه مسئولین و دستگاه‌های متولی فرض است تا با تسهیل فضای کسب‌وکار و کاهش ضریب وزنی عوامل مداخله‌گر، این توانمندسازی را تسریع کنند.

باغ شیرین افزود: باید پذیرفت که اغلب بدنه و ساختار نظام بازار به‌ویژه در شهرستان زاهدان افرادی متعهد، متدین و پایبند به مبانی انقلاب و اسلام هستند و در بسیاری از تنش‌های اقتصادی و یا تحرکات صنفی که بعضاً در بسیاری از استان‌های کشور بسترهای نارضایتی یا اعتصاب را رقم زد، به‌صورت کاملاً خودجوش و متحد القول یاور انقلاب و مردم باقی ماندند و اکنون این وظیفه ماست که با هدف توأم تداوم حیات پویا فعالیت‌های شبکه توزیع، به ارتقای توان این تشکل های اقتصادی در سطح اقتصاد خرد کمک رسانیم.

 وی گفت: متأسفانه یکی از معضلات اغلب واحدهای صنفی در برخی از اتحادیه‌های خاص، پدیده مدیریت کالاهای مرجوعی می‌باشد که به زعم نمایندگان ایشان در فرایند باز ارسال یا مرجوع کردن این کالاها که اغلب به استان‌های عمقی ارسال می‌شود با چالش مواجه بوده و عملاً علی‌رغم نقص کالا یا مغایرت ثبت سفارش با کالای ارسال شده در حوزه بازستادن اقلام خریداری شده به واسطه ظن قاچاق کالا دچار مشکلات عدیده می‌شوند. لذا ضرورت دارد تا در قالب نشست‌های هم‌اندیشی توسط مجموعه‌های متولی اعم از شرکت پست، پلیس امنیت اقتصادی فراجا، تعزیرات حکومتی و سایر مجموعه‌ها راهکاری مناسب در این خصوص تمهید شود تا اصناف و بازاریان دچار خسران و ضرر مضاعف نشوند.

باغ شیرین در انتها ابراز کرد: بدون شک با پویایی بازار و حذف نظام سفته بازی و دلالی، می‌توان راهبردهای اقتصادی مولد را عملیاتی کرد، سیاستی که علاوه بر کاهش نرخ بیکاری و ساماندهی شبکه توزیع به‌ویژه در حوزه ارزاق معیشتی و کالاهای اساسی، به ارتقاء رضایت عمومی شهروندان و کاهش هزینه‌های نهایی خرید نیز می‌انجامد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha