اسدالله بادامچیان در گفتوگو با ایسنا در خصوص مواضع متناقض چند چهره سیاسی پیرامون مشارکت در انتخابات، با بیان اینکه شرکت در انتخابات در ایران اجباری نیست، خاطرنشان کرد: انتخابات در ایران یک تکلیف شرعی و ملی است و گاهی سیاسیون به این تکلیف عمل میکنند و گاهی عمل نمیکنند؛ البته مردم در این ۴۵ سال همیشه به تکلیف خود عمل کردهاند. در برخی کشورها انتخابات اجباری است و اگر کسی رای ندهد از برخی خدمات محروم میشود و در واقع یک اجبار مخفی وجود دارد، اما حضور در انتخابات در ایران آزاد است.
وی در ادامه با بیان اینکه انتخابات در ایران محدود به احزاب نیست، اظهار کرد: در برخی کشورها افراد حتما باید در بستر یک حزب در انتخابات شرکت کنند ولی در ایران هم احزاب و هم اشخاص میتوانند در انتخابات شرکت کنند؛ البته اخیرا شورای نگهبان معیارهایی برای داوطلبان انتخابات تعیین کرده است زیرا سطح علمی جامعه بالا رفته و به افرادی در مجلس یا ریاستجمهوری نیاز است که درک و علم نسبت به مسائل داشته باشند.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در خصوص مواضع متفاوت و متناقض برخی جریانها و اشخاص در انتخابات، گفت: گاهی حزبی احساس میکند که در انتخابات رای ندارد و نمیآید گاهی هم احساس میکند رای قابل توجهی دارد و در انتخابات شرکت میکند. یک زمانی زمینه برای شرکت مساعد است و گاهی هم زمینه مساعد نیست مثلا بعد از شهادت شهیدان رجایی و باهنر، زمینه برای لیبرالها فراهم نبود و آنها به انتخابات نیامدند. الان هم آنهایی که نمیآیند، میدانند که رای ندارند چون مردم یکبار به آنها اعتماد کردند ولی آنها نماینده واقعی مردم نبودند. مثلا در مجلس ششم نمایندگان به جای آنکه به دنبال برآوردن مطالبات مردم باشند، دنبال جا انداختن مدرنیته بودند پس چرا دوباره مردم به آنها رای بدهند؟
بادامچیان بیان کرد: آنها یا باید رفتارهای سیاسی و برنامههای خود را تغییر دهند یا اینکه اگر با همان برنامههای قبلی در انتخابات شرکت کنند، رای نمیآورند. ولی اگر به صحنه انتخابات نیایند برای همیشه باید از قدرت کنار بکشند بنابراین الان آنها دنبال اظهار وجود و اظهار حضور هستند و این هم خوب است.
این فعال سیاسی با بیان اینکه زیرسوال بردن سازوکار انتخابات توسط برخی شخصیتهای سیاسی و رفتار دوگانه در انتخابات متفاوت، خدشهای به اصل انتخابات وارد نمیکند، تصریح کرد: بعد از پایان دوره ریاستجمهوری به خاتمی گفتم طوری عمل کن که ولی امر از شما بتواند به موقع استفاده کند. به احمدینژاد هم تذکر دادم که مراقب باش مثل خاتمی نشوی ولی او کاری کرد که به یک چهره جنجالی تبدیل شد و این خوب نیست. مردم ما دیگر به چهرههای جنجالی رای نمی دهند و این افراد دیگر باب میل ما نیست. زیر سوال بردن سازوکار انتخابات تاثیری در حرکت جامعه ندارد چون مردم حضور گسترده در انتخابات دارند. این همه با شورای نگهبان دعوا کردند، کاری پیش بردند؟ بالاخره باید یک نهاد فصلالخطاب باشد. خودشان اشتباه کردند، این اقدامات تاثیری در رفتار مردم ندارد.
انتهای پیام
نظرات