جبارعلی ذاکری، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی در این جلسه در خصوص شهرک جوانان تبریز اظهار داشت: این پروژه در راستای رفع خطر از مناطق حاشیهنشین شهر و احداث واحدهای مسکونی استاندارد اجرایی میشود.
وی ادامه داد: روند اجرایی این پروژه با یک سری مسائل روبرو است، خوشبختانه روز گذشته پیش جلسهای با معاونین راه و شهرسازی برگزار کرده و مشکلات این شهرک را بررسی و مورد بحث قرار دادیم.
ذاکری تاکید کرد: قرارگیری این شهرک در حریم گسل شمالی تبریز یکی از موضوعات مطرح این پروژه است، خوشبختانه طراحی متناسب با فاصله از گسل انجام گرفته و وضعیت تراکم متناسب با فاصله و با رعایت آئین نامههای موجود است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: دومین مسئله در خصوص واگذاری سند این شهرک است که متاسفانه به گفته خود راه و شهرسازی یکی از موانع اصلی آغاز اجرای پروژه بحث انتقال سند به نام اداره راه و شهرسازی است که این مکان امروز توسط اداره ثبت اسناد به نام راه و شهرسازی زده میشود.
ذاکری تاکید کرد: اقدامات اجرایی حدود ۱۲۰۰ واحد از هفت هزار واحدی که تعیین شده بود تا در این شهرک احداث شود، آغاز شده است. مطالعات فاز دوم اجرا نیز در این منطقه انجام گرفته و امیدواریم در یک سال آینده ۱۲۰۰ واحد در اختیار مردم قرار دهیم و این پرژوه نیز مانند شهرکهای دیگر تبریز که از قبل شکل گرفته و زیرساختهای خدماتی دریافت نکرده تبدیل نشود.
وی با بیان اینکه در زمینهی سکونتگاههای غیررسمی اعتبارات خوبی برای استان مصوب شده است، گفت: امیدواریم با همت شهرداری در یک سال باقی مانده تصمیمی که گرفته شده با همت جمعی همافزایی دستگاهها اجرایی شود.
ذاکری عنوان کرد: مطالعات به صورت منسجم انجام میگیرد و انتظار داریم تمامی مواردی که مطرح شده، عملیاتی شود و مقرر شده است تا هرماه جلسهای برای پیگیری این موضوعات برگزار کنیم. همچنین بحث تامین گاز این شهرک حل شده است و پس از مشخص شدن معابر انجام اقدامات آن آغاز میشود. واگذاری زمین به شهرداری برای ایجاد فضای سبز یکی دیگر از اقداماتی است که باید در مدت کوتاه انجام گیرد.
وی گفت: شهادت شهدای خدمت، آیت الله رئیسی، امام جمعه محبوب تبریز و استاندار فقید آذربایجان شرقی را به خانوادهی گرامی این عزیزان تسلیت عرض میکنم.
تکالیف بازآفرینی بافت ناکارآمد شهر تبریز بر دوش شهرداری است
یعقوب هوشیار در این جلسه اظهار کرد: پیگیریها و همکاری معاون عمرانی استاندار، کمکهای ارزندهای از حیث دانش فنی و علمی در پروژه های مدیرت شهری کرده است.
وی با اشاره به تکالیف حوزه بازآفرینی شهری در قانون پنجساله ششم توسعه کشور یادآور شد: تکالیف بازآفرینی بافت ناکارآمد شهری در ششمین برنامه توسعه مشخص بوده و این برنامه توسعه امسال تمام میشود، برهمین اساس نیازمند تخصیص اعتبار از محل بودجه سنواتی دولت به حوزه بازآفرینی شهری هستیم.
شهردار تبریز با بیان اینکه به غیر از شهر تهران و مشهد در دیگر شهرهای کشور برای بازآفرینی بافت ناکارآمد اعتباری جذب نشده است، افزود: سال گذشته نیز از محل اعتبارات دولتی برای ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی تبریز متاسفانه بودجه ای جذب نشده است و این در حالی است که شورای شهر تبریز در این دوره برنامه های دقیقی در حوزه ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی تدوین کرده و شهرداری پس از انجام مطالعات مورد نیاز اقدامات مطلوبی را آغاز کرده است.
یعقوب هوشیار اجرای بی وقفه عملیات عمرانی مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب را از مهمترین اقدامات اساسی شهرداری تبریز در حوزه بازآفرینی شهری خواند و گفت: این پروژه در بافت نفوذ ناپذیر شهری در حال اجرا بوده و اتمام عملیات عمرانی طرح "نجات تبریز" با همدلی شورا و شهرداری تبریز در مراحل پایانی خود قرار دارد.
هوشیار همچنین با اشاره به اینکه متاسفانه بودجه دولتی مربوط به بازآفرینی بافت ۴۸ هکتاری پرخطر شمال تبریز اختصاص نیافته است، خاطر نشان کرد: شهرداری تبریز با هدف ساماندهی بافت حاشیه نشین، عملیات احداث ۱۲۰۰ واحد مسکونی در شهرک جوانان در راستای اجرای سیاستها و اسناد بالادستی ابلاغی از سوی دولت مبنی بر مولد سازی آغاز کرده و عملیات عمرانی این پروژه با ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی تداوم دارد.
وی با بیان اینکه مدیریت شهری در حوزه بازآفرینی هیچ تکلیف قانونی نداشته و بر اساس مسئولیت پذیری شورا و شهرداری پروژه اجرا میکند، ادامه داد: احداث ۱۲۰۰ واحد مسکونی با تخصیص اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان در شهرک جوانان شامل ۱۰۹ بلوک با سه طبقه و هر طبقه ۳ واحد مسکونی در حال اجرا بوده و تسریع عملیات عمرانی این پروژه نیازمند حمایت دولت و همگرایی دستگاههای خدمات رسان است به طوری که تلاش داریم با همراهی شورای شهر و شهرداری این پروژه را تا پایان دوره ششم به بهرهبرداری برسانیم.
شهردار تبریز با اشاره به اینکه در آخرین سفر رئیس جمهور شهید آیت الله دکتر رییسی به تبریز، تصمیماتی مهمی در خصوص شهرک جوانان اتخاذ شد، تصریح کرد: برهمین اساس مقرر شد، شهرداری تبریز مطالعات کاشت ۵۰ هکتاری فضای سبز در شهرک جوانان انجام دهد و در رابطه با تحویل دادن زمین به شهرداری برای کاشت انبوه فضای سبز تاکنون اقدامی انجام نشده است.
هوشیار با تاکید بر اینکه مشخص کردن تکالیف دستگاه های اجرایی یکی از ضروریات تسریع عملیات عمرانی پروژه های بازآفرینی شهری تبریز است، افزود: پیگیری اختصاص بودجه دولتی در حوزه بازآفرینی بافت ناکارآمد شهری در قالب نظارت بر برنامه ششم توسعه توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز یکی از ضروریات برای تخصیص بودجه موردنیاز در این حوزه است.
یعقوب هوشیار پروژه بازآفرینی شهری «اسدگولی» یکی از پروژه های شاخص شهرداری در حوزه ساماندهی بافت ناکارآمد شهری خواند و تصریح کرد: طرح ساماندهی حاشیه نشینی اسدگلی در زمینی به مساحت ۱۱هزار و ۴۱۲ مربع در قالب ۱۵ بلوک با گنجایش ۲۴۰ واحد مسکونی، ۱۳ واحد تجاری و ۶ واحد خدماتی توسط شرکت خانه سازی پیش ساخته آذربایجان در حال اجرا و احداث است.
وی تشکیل جلسات مشترک با حضور وزیر راه و شهرسازی و اعضای شورای اسلامی شهر را راهکار اساسی چالشهای مربوط به بازآفرینی بافت ناکارآمد شهری تبریز خواند.
مهمترین مسئله شهر تبریز بافت فرسوده و حاشیه نشینی است
علیرضا نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در صد و نود و هشتمین جلسه علنی این شورا، گفت: موضوعات مختلفی در خصوص مسائل مشترک شهرداری و راه و شهرسازی وجود دارد اما در این جلسه بررسی موضوع شهرک جوانان کفایت می کند.
وی ادامه داد: مهمترین مسئله شهر تبریز بافت فرسوده و حاشیهنشینی است، شهرک جوانان راهکاری است که بخشی از ساکنین انتقال یافته و شاهد کاهش حاشیه نشینی و بافت فرسوده در تبریز باشیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز افزود: تا بدین لحظه اراده و عملکرد شورا و شهرداری که به این بحث ورود کرده، مناسب و قابل دفاع است و بودجه لازم را برای سال ۱۴۰۳ تصویب کردهایم، حتی بیشتر از این نیز میتوان بر موضوع شهرک جوانان تمرکز کرد.
نوای باغبان عنوان کرد: ارادهای که باید از طرف دولت و سایر دستگاه های متولی باشد بحث اصلی بوده و باید تخصیص منابع در کنار صدور مجوزهای لازم صورت پذیرد. در این خصوص حضور نمایندگان مجلس نیز می تواند به حصول نتیجه سریعتر و مطلوب تر کمک کند. به یک چارچوب منسجم برای دستیابی به اهداف پیشبینی شده نیاز داریم و بایستی این چارچوب مشخص و همگی بر اساس آن حرکت کنیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز اظهار داشت: جا دارد با مسئولیت استانداری و یک قرارگاه تشکیل و به موضوع روند احداث شهرک جوانان رسیدگی کند تا مسائل به صورت روزانه و هفتگی مورد بررسی قرار گیرد. انشاءالله تا سال آینده اعلام می کنیم که پیشرفت فیزیکی پروژه احداث ۱۲۰۰ واحد ۸۰ درصد است، اما چه کسی میتواند بگوید زیر ساخت ها تا سال آینده در چه شرایطی خواهد بود؟ بنابراین بایستی قرارگاهی برای پیگیری روند اجرا و احداث شهرک جوانان وجود داشته باشد.
قانون جهش تولید مسکن باید اجرایی شود
فریدون بابایی اقدم رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز نیز در صحن در خصوص شهرک جوانان، بیان کرد: مشخصا یک سری از مسائلی که در صحن شورا مطرح میشود به گوش استانداری و اداره راه و شهرسازی استان نمیرسد، شورای شهر مکانی است که مردم دغدغههای خود را در آن مطرح کرده و اعضای شورا نیز نگرانی مردم و خود را در جلسات صحن بیان میکنند.
وی ادامه داد: دولت در دو حوزه تکالیف و تعهداتی دارد. یکی بازآفرینی شهری که یک بخش آن بحث منابع مالی و بخش دوم بند میم و قبل از آن بند کاف تبصرهی یازده مبنی بر ارائه سند به ساکنین محلات مورد توجه در بازآفرینی شهری است.
بابایی اقدم عنوان کرد: در نهایت قانون جهش تولید که اولین خروجی مجلس دورهی قبلی بود. وقتی که این حوزهها را مورد ارزیابی قرار دهیم میبینیم که ظاهرا دولت در ارتباط با تبریز احساس مسئولیت آنچنانی نداشته است. بهتر است شهرداری و راه و شهرسازی گزارش دهند که در بحث تامین منابع مالی چقدر شاهد تحقق تکالیف قانونی بودهایم؟ و یا بحث رسمیت بخشی به املاکی که در آنجا وجود دارد، چه اقدامی انجام گرفته است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: راهی که در دنیا طی شده و آخرین نسخهای که وجود دارد، این است که این ها را به رسمیت شناخته و با توانمندسازی و دخالت نسبی دولت، آنها را به سمت تعیین تکلیف سوق دادهاند.
وی با بیان اینکه بحث جهش تولید را صرفا محدود به شهرداری نکینم، افزود: بحث جهش تولید به صورت صریح در قانون مطرح شده است که فرصتهای درون شهر نیز باید در دستورکار گیرد. اراضی که تحت تملک دستگاه های دولتی است باید در اختیار این پروژه ها قرار گرفته و بخشی از مسکنهایی که تولید میشود، باید در داخل شهر باشد. در دورههای قبلی که مسکن مهر به شهرهای جدید منتقل شد، عینا در این دوره نیز تکرار شده است.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، توضیح داد: شهرک صیاد شیرازی را داریم که چندین سال است ناقص مانده و در محدوده شهری قرار دارد و از کوچکترین ظرفیتهای زیرساختی محروم مانده است.
تبریز در راس مثالهای حاشیه نشینی ایران است
روح اله رشیدی، رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهری شهرداری تبریز، گفت: موضوع حاشیه نشینی در تبریز و اقداماتی که صورت نگرفته کاملا ملموس است. تبریز در راس مثالهای حاشیه نشینی کشور و خطراتی که این مناطق را تهدید میکند، است و این هم زبان زد است که مطلقا هیچ کاری برای بافت حاشیه نشینی انجام نشده و منتظر زمان هستیم تا خودبهخود مسائل حل شده و یا احتمالا با پروژه هایی که شهرداری هر ساله انجام میدهد، آنها توانمند شوند یا جابهجاییهای اضطراری صورت گیرد.
وی ادامه داد: ارادهای که شورای ششم داشت، این بود که در حد مقدورات شهرداری کاری واقعی انجام دهیم. میدانستیم که قانونا دولت در این زمینه مکلف است و در سایر شهرها هم کار کرده اما در تبریز قدمی برداشته نشده است. در سال ۱۴۰۱ لایحهای مبنی بر تجویز تامین مالی یک هزار میلیارد تومانی برای آغاز فعالیت در شهرک جوانان ارائه کرد. دشوارترین کار در این حوزه تامین مالی و آسانترین کار هم رفع و انجام ضوابط و مناسبات اداری و... است. بر این اساس شهرداری و شورا سختترین کار را با تمام محدودیتهایی که دارد انجام داده و هر ساله هم در بودجه به این موضوع توجه کرده است.
رشیدی تاکید کرد: با عدم تامین زیرساخت و حل نشدن مسائل جانبی طعم شیرین جا به جایی آبرومند در دهان مردم به زهر تبدیل شود، چه فایدهای دارد شهرداری به جای سایر حوزهها مانند تجهیز ناوگان اتوبوسرانی، مترو و... بودجهای برای شهرک جوانان در نظر بگیرد؟ تعهد اخلاقی، قانونی و شرعی ما و شهرداری را مجاب کرده تا در خصوص شهرک جوانان کار کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز افزود: ما هر هفته به شهرداری تذکر می دهیم که در خصوص شهرک جوانان فعالیت داشته باشد. نمیگویم که وظیفه دولت است و شهرداری پروژه را متوقف کند ولی علی رغم تلاش شهرداری، دولت از کوچکترین اختیاراتش هم برای پیشبرد شهرک جوانان استفاده نمی کند.
وی عنوان کرد: عین این مطالب را سال گذشته در دیدار با شهید رئیسی مطرح کردم دولت نسبت به زمینهایش خساست به خرج میدهد، آن هم برای مستحق ترین مردم. با این حال در جاهای بکر و... با کلی هزینه می خواهد نسبت به ساخت مسکن اقدام کند. مردم چهار دیواری امن میخواهند، روزی نیست که مردم به شورا و شهرداری مراجعه نکرده و از وضعیت نامناسب خانههایشان گلایه نکنند.
رشیدی گفت: اراده واقعی و قدرتمندی در شورا و شهرداری است که تا پایان سال ۱۲۰۰ واحد ساخته شود. این همت بزرگی است اما در حقیقت وظیفهی دولت و راه و شهرسازی است که باید در این خصوص ورود کنند.
حجت الاسلام و المسلمین رسول برگی نیز با اشاره به محدودیت های ساخت و ساز در بافت مرکزی و تاریخی تبریز اظهار داشت: مگر بافت تاریخی تبریز تاریخیتر از حرم امام رضا (ع) است که ۱۲۰۰ سال قدمت دارد؟ در مجاورت حرم مطهر رضوی ساختمانهای ۲۰ طبقه احداث میشوند اما در تبریز مجوزی برای انجام این کار وجود ندارد.
وی افزود: در تبریز خانه مردم به واسطه محدودیتهای ساخت و ساز رفته رفته به مخروبه تبدیل می شود و این گونه هسته مرکزی تبریز ویران میشود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: این موضوع باید بررسی و مشکل حل شود، اگر بافت تاریخی تبریز از حرم امام رضا (ع) تاریخی تر است، بگویند تا بدانیم به آن دلیل اجازه مرتفع سازی بیش از ۷ و نیم متر در بافت تاریخی و فرسوده داده نمیشود.
نامگذاری چهل و پنج متری انقلاب به نام «شهید آل هاشم» / جاده سنتو نام «شهیدان خدمت» گرفت
پیرو پیشنهادات ارائه شد توسط اعضای شورا در جلسه شماره ۱۹۶ شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص نامگذاری محلهای در شهر تبریز به نام شهدای خدمت، چهل و پنج متری انقلاب به نام شهید خدمت حاج آقا آل هاشم نامگذاری شد.
همچنین تقاطع غیر همسطح جدیدالحداث میدان معلم نیز به نام «پل مالک» ( شهید خدمت مالک رحمتی ) و جاده سنتو به نام «شهدای خدمت» نامگذاری شد.
حجت الاسلام رسول برگی با اشاره به استقبال شهروندان از فرهنگسرای کوی لاله عباسی افزود: در ابتدای تاسیس این فرهنگسرا ۸۰۰ نفر ثبت نام کردند که در بازدیدی که از این مکان داشتیم از یک دختر بچه سوال کردم که قبل از احداث این فرهنگسرا در کجا درس میخواند که او گفت: کل خانه ما ۵۰ متر است و شرایط مناسب برای مطالعه در منزل وجود نداشت.
وی ادامه داد: اما این فرهنگسرا با توجه به استقبال صورت گرفته دچار کمبود مربی شده و میخواهیم شهرداری اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهد.
در ادامه این جلسه، درخواست شهروندان در خصوص نامگذاری برخی از کوچههای بینام، مصوب کمیته نامگذاری اماکن و معابر عمومی شهر تبریز بررسی و به شرح زیر تصویب شد:
تغییر نام کوچه رحیمی واقع در خیابان طالقانی، به نام شهید احد آقازاده
نامگذاری کوچه بینام در خیابان نظام پزشکی به کوچه بنفشه اول
نامگذاری کوچه بی نام در خیابان آخونی به کوی شهید دانش ۱
نامگذاری کوچه بینام در بلوار کارگر به کوچه باران
نامگذاری کوچه های بی نام در شهرک نور به نام های یاسمن غربی، یاسمن شرقی و یاسمنهای ۱، ۲، ۳، و....
نامگذاری فرهنگسرای کوی لاله عباسی به شهدای لاله عباسی
نصب تابلوی راهنمای مسیر از سمت اتوبان پاسداران به نام میلاد شهر «حیدرآباد»
نام گذاری پل جدیدالحداث سه راهی قراملک به نام شهدای قراملک
انتهای پیام
نظرات