علی بخش نجاتی امروز، ۲۰ خردادماه با اعلام این خبر بیان کرد: در این برنامه آموزشی که توسط انجمن همیاران و پاکسازان طبیعت شهرستان اقلید با مشارکت اداره محیط زیست و انجمن زاگرس سبز اقلید و سرحد انجام گرفت، کارشناسان انجمن با مراجعه به بُنه عشایر و آموزش چهره به چهره، عشایر منطقه را با فنون پیشگیری از حریق و اطفاء آن در صورت بروز آتش سوزی آشنا کردند.
وی افزود: در این برنامه که به مدت ۱۰ ساعت به طول انجامید به بیش از ۳۰ چادر عشایری مراجعه شد و آنها خصوصا چوپانان و مسئولان مراتع با این فنون آشنا شدند. در حاشیه این برنامه نیز در راستای حمایت از حیات وحش پیامهای فرهنگسازی به عشایر منتقل شد.
نجاتی اضافه کرد: کنترل رفتار مردمی که در عرصههای جنگلی و مرتعی زندگی میکنند و آموزش آنان برای اجتناب از روشن کردن آتش در جنگل و مرتع و جلوگیری از آتش زدن کلش مزارع حاشیه جنگل و یا کنترل چین آتشسوزیهایی با شخم زدن اطراف مزرعه و ایجاد دیوارهای سنگ چین در حاشیه این مزارع مهمترین راه پیشگیری حریق است.
وی ادامه داد: همچنین با اطلاعرسانی و انتشار پیامهای هشدار دهنده به گردشگران، کوهنوردان و شکارچیان و بهرهبرداران عرصههای جنگلی و مرتعی میتوان خطرات ایجاد شعله در جنگلها و مراتع را بهصورت جدی برایشان بیان کرد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اقلید بیان کرد: در صورتی که با تمام این مسایل در منطقهای حریق ایجاد شود، تلاش برای محدود کردن خسارت و جلوگیری از گسترش و نهایتاً اقدام برای مهار و اطفاء آن با مشارکت مردم محلی و نیروهای امداد و نجات و پس از آن نیز برای احیاء و بازسازی منطقه سوخته و رویش مجدد و یا جنگل کاری دوباره اصول اساسی حفظ و پایداری محیط زیست است.
نجاتی تأکید کرد: طراوت جنگلها و سرسبزی طبیعت نیاز اساسی ما انسانهاست، پس نگذاریم این زیبایی و طراوت و این عرصه که سفره معیشت بخشی از جامعه ماست به دود و خاکستر تبدیل شود.
انتهای پیام
نظرات