• پنجشنبه / ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۵
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403031710954
  • خبرنگار : 50199

جانشین فرماندهی یگان حفاظت در حوزه جنگل‌های شمال کشور:

حفظ زمین به دغدغه عمومی تبدیل شود

حفظ زمین به دغدغه عمومی تبدیل شود

ایسنا/مازندران جانشین فرماندهی یگان حفاظت در حوزه جنگل‌های شمال کشور سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: بهبود وضعیت آب و خاک استان‌های شمالی نیازمند قانون است تا خسارت وارد نشود اما حال زمین خوب نیست و دغدغه‌ی حفظ زمین باید عمومی شود.

حسینعلی ابراهیمی‌کارنامی، در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه محیط زیست نقش کلیدی دارد، اظهار کرد: محیط زیست مورد کم لطفی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه ساختارهای بودجه، اعتبارات، فرهنگ سازی تغییر کاربری و غیره در آسیب است، گفت: پیشگیری و برخورد از تخلف زیست محیطی و کمک به حفظ محیط زیست باید جدی گرفته شود و در صورت تخریب طبیعت، تهدید واحدهای آلاینده و ورود پساب‌ها به داخل رودخانه‌ها و سرانجام منتهی به دریای خزر،  به طور قطع با مشکلات عدیده روبرو خواهیم شد.

جانشین فرماندهی یگان حفاظت در حوزه جنگل‌های شمال کشور سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، با تاکید بر اینکه مدیریت زیست محیطی در سلامت زمین دخیل است، گفت: شناسایی دقیق چالش‌های مربوطه حائز اهمیت بوده و باید برنامه علمی ارائه و اجرا شود.

ابراهیمی  در حوزه پساب و ‌پسماندها گفت: شهرداری‌ها و دهیاری‌ها آنچنان که باید به مسئولیت قانونی خود عمل نمی‌کنند، به طوری‌که رهاسازی زباله انجام می‌شود و در این راستا برخی افراد نامهربانی می‌کنند.

 حضور سازمان‌های مردم نهاد و رسانه‌ها در فرهنگ سازی

وی وجود سازمان‌های مردم نهاد و فرهنگ مردمی را نقطه قوت و امیدوار کننده دانست و گفت: مردم به خوبی از محیط زیست پاسداری و با حضور در طبیعت نسبت به جمع‌آوری زباله‌ها اقدام می‌کنند.

جانشین فرماندهی یگان حفاظت در حوزه جنگل‌های شمال کشور با تاکید بر حضور رسانه در تحقق امر فرهنگ‌سازی گفت: رسانه‌ها و مشارکت مردمی به همراه تشکل‌های مردمی اتفاق مناسبی را در فرهنگ‌سازی رقم زده، هرچند سرعت این اتفاق کند است.

حفظ محیط زیست امنیت است

ابراهیمی با بیان اینکه محیط زیست همانند امنیت است و اگر تخریب شود عموم مردم، در معرض تهدید و خطر قرار می‌گیرند، گفت: بهتر است شهروندان و مسافران این خطه را بیش از پیش در مسیر آموزش قرار دهیم.

حفظ زمین  به دغدغه عمومی تبدیل شود

در حوزه مدیریت فاضلاب با ایده آل فاصله داریم

وی در زمینه سیاست مدیریت فاضلاب‌های خانگی نیز گفت: در حوزه فاضلاب‌ها هرچند اقدامات خوبی انجام شده اما با ایده آل فاصله زیادی داریم.

جانشین فرماندهی یگان حفاظت در حوزه جنگل‌های شمال کشور، افزود: مدیریت فاضلاب‌های صنعتی بخش خصوصی را در قانون نیز داریم و فاضلاب شهرک صنعتی و در موارد خاص احداث و توسعه تصفیه‌خانه شهرک، فاضلاب تولیدی باید مطابق ضوابط سازمان حفاظت محیط زیست راساً توسط واحد صنعتی دفع شود.

ابراهیمی با اشاره به وضعیت مدیریت پسماند در مازندران ادامه داد: راه‌اندازی تصفیه‌خانه ساری اقدام خوبی بود که انجام‌ شد و زباله سوز نوشهر نیز اقدام‌ مهمی در حوزه پسماند بوده اما باید به استاندارد برسد.

تفکیک زباله از مبدا از ضروریات است

جانشین فرماندهی یگان حفاظت در حوزه جنگل‌های شمال کشور افزود: در ایران اکنون الگوی مصرف صحیح نیست، باید گفت تولید پسماند پایدار موجب آلودگی آب و خاک می‍‌شود و حلقه‌ی اصلی شهروندان هستند به طوری‌که باید الگوی مصرف و تفکیک از مبداء به طور جدی باید دنبال شود.

زیر ساخت ناکافی  در سه استان شمالی

ابراهیمی ادامه داد: دپوی غیربهداشتی و غیراصولی آسیب زننده است و سه استان شمالی نگین گردشگری هستند اما زیرساخت‌ها در این سه استان کافی نیست.

وی گفت: بهبود وضعیت آب و خاک استان‌های شمالی نیازمند قانون است تا خسارت وارد نشود اما حال زمین خوب نیست و دغدغه‌ی حفظ زمین باید عمومی شود.

جانشین فرماندهی یگان حفاظت در حوزه جنگل‌های شمال کشور افزود: در مجلس منابع برای این امر دیده شده و مطابق اصل ۵۰ قانون اساسی حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسل‌های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی می‌شود، از این رو فعالیت‌های اقتصادی و غیره که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیرقابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.

حفظ زمین  به دغدغه عمومی تبدیل شود

ابراهیمی در راستای کاهش زباله و محیط زیست پاک گفت: تولیدات دانش‌بنیان سازگار با محیط زیست در این راستا حائز اهمیت است به طوریکه توسط دانشمندان داخلی به‌جای لیوان پلاستیکی لیوان نشاسته‌ای تولید شده اما به دلیل تفاوت قیمت استفاده نمی‌شود.

وی با تاکید بر نقش فرهنگ‌سازی گفت: رسانه‌ها و حامیان محیط زیست در حجم زیادی توانستند در فرهنگ‌سازی نقش بسزایی داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha