• چهارشنبه / ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403031610443
  • خبرنگار : 50664

در دولت سیزدهم در خراسان رضوی روی داد

تحولات عظیم در خدمات گمرکی و کاهش هزینه‌های آن‌ها

تحولات عظیم در خدمات گمرکی و کاهش هزینه‌های آن‌ها

ایسنا/خراسان رضوی ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: با انجام برخی اقدامات در ساختار گمرک و ایجاد تحولاتی عظیم زمینه تسهیل دسترسی واحدهای تولیدی به خدمات گمرکی و کاهش هزینه‌های آن‌ها در دولت سیزدهم فراهم شد.

جواد جعفری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در راستای افزایش تبادلات تجاری بین استان خراسان رضوی و کشورهای مجاور در ساختار گمرکات مرکزی تحولات بسیاری در این مدت روی‌داده است، اظهار کرد: با توجه به تعطیلی تمامی رویه‌ها در گمرک باجگیران، با پیگیری‌های انجام‌شده توانستیم رویه مسافری و بازارچه مرزی را دوباره از سال ۱۴۰۱ آغاز کنیم و امروز تردد مسافر و فعالیت بازارچه مرزی باقوت در حال انجام است.

وی بیان کرد: در حال حاضر روزانه ۴۰۰ مسافر ورودی و ۴۰۰ مسافر خروجی در حوزه مسافری در گمرک باجگیران داریم و در زمینه فعالیت بازارچه مرزی، مقادیر زیادی کالای ایرانی از طریق این بازارچه مرزی صادر می‌شود.

ناظر گمرکات خراسان رضوی افزود: در گمرک لطف‌آباد نیز با توجه به اینکه تمایل تعدادی از کامیون‌های ترانزیت برای خروج کشور از این گمرک هست و فضای آن جوابگوی مراجعات زیاد کامیون‌داران نبود با پیگیری‌هایی توانستیم، فضای گمرک لطف‌آباد را همراه با شرکت انبارهای عمومی به بیش از ۴ برابر گذشته افزایش دهیم، به‌طوری‌که به فضای ۱۴ هکتاری آن، ۵۸ هکتار اضافه‌ شد و  از ازدحام کامیون‌های ترانزیت کاسته شده است، بدین ترتیب مشکل شلوغی آن را کنترل کردیم و شاهد افزایش فعالیت گمرک لطف‌آباد هستیم.

وی با اشاره به وضعیت گمرک سرخس تصریح کرد: در این گمرک نیز از سال ۱۴۰۱ تاکنون اتفاقات عظیمی روی‌داده است. از مهمترین کارها در گمرک سرخس ایجاد ارتباط بین منطقه ویژه اقتصادی سرخس با گمرک بود. در گذشته منطقه ویژه اقتصادی سرخس جاده اختصاصی احداث کرده بود و ما توانستیم از نظر عملیاتی این جاده را تکمیل کنیم تا گمرک سرخس با منطقه ویژه اقتصادی سرخس وصل شد و بخش فنی و عملیاتی گمرک سرخس که یک محوطه ۱۰ هکتاری بود به داخل منطقه ویژه اقتصادی منتقل و یک فضای ۲۰۰۰ هکتاری به فضای عملیاتی گمرک سرخس اضافه شد.

ناظر گمرکات خراسان رضوی افزود: گسترش حوزه ریلی گمرک سرخس اتفاقات خوبی را رقم زد و به افزایش ترانزیت گمرک سرخس در حوزه ریلی دست‌یافتیم.

جعفری با تأکید به لزوم توجه به گمرک دوغارون برای برقراری ارتباط با افغانستان گفت: در یکی دو سال اخیر اصلاحاتی در روند کاری سال‌های قبل صورت گرفت.

وی به ساماندهی و جانمایی تعدادی از سازمان‌های مجاور گمرکی در گمرک دوغارون اشاره کرد و ادامه داد: این تعداد قبلاً در مرکز این سازمان‌ها خدمت‌رسانی می‌کردند، اما اکنون در گمرک دوغارون ساماندهی و جانمایی شدند. در این مدت ساعات کار گمرک که قبلاً از ۷ صبح تا ۲ بعدازظهر بود، افزایش یافته و هم‌اکنون این گمرک از ۷ صبح تا ۱۱ شب فعال است.

ناظر گمرکات خراسان رضوی اظهار کرد: قبلاً از گمرک دوغارون ۱۷۰ تا ۲۰۰ کامیون حمل بار انجام می‌دادند، اما اکنون رکورد ۱۴۵۰ کامیون را زده‌ایم و ۸۰۰ تا هزار کامیون تبادل کالا در این گمرک داریم و شاهد رشد خوب و افزایش تبادلات در آن هستیم.

تحول گمرک مشهد با ایجاد انبارهای اختصاصی واحدهای تولیدی

ناظر گمرکات خراسان رضوی یادآور شد: در گمرک مشهد یک سری واحدهای تولیدی داریم که اغلب تا سال ۱۴۰۱ به گمرکات استان‌های دیگر مراجعه می‌کردند تا ترخیص ماشین‌آلات و مواد اولیه مورد نیازشان را داشته باشند، اما ما سیاستی را در پیش گرفتیم که انبارهای اختصاصی در واحدهای تولیدی فعال شوند.

جعفری بیان کرد: تا سال ۱۴۰۲ یک انبار اختصاصی در مشهد فعال بود که با توجه به پتانسیل تولید در استان و تعداد مراجعات واحدهای تولیدی که پیگیر ایجاد انبار اختصاصی بودند، به‌منظور توزیع تسهیل امور آن‌ها به لحاظ هزینه نگهداری و ... در مدت دو سال اخیر ۷۰ انبار اختصاصی ایجاد کردیم.

وی ابراز کرد: خوشبختانه این رویه مورد علاقه و استقبال واحدهای تولیدی در گمرکات استان است و هم‌اکنون نیز مراجعاتی از سوی واحدهای تولیدی برای ایجاد انبارهای اختصاصی که زیر نظر گمرک در واحدهای تولیدی استقرار یابند، داریم. با ایجاد این انبارها هزینه حمل، تخلیه و انبارداری برای واحدهای تولیدی حذف می‌شود و به رشد نقدینگی آن‌ها کمک می‌کند.

ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: یکی از اقدامات مهم گمرک در خراسان رضوی گسترش ضمانت‌های بانکی برای پرداخت حقوق ورودی آن‌هاست. با این اتفاق واحدهای تولیدی اگر قصد واردات ماشین‌آلات یا مواد اولیه برای خط تولید خود دارند، به‌جای اینکه به‌ محض ورود به گمرک حقوق گمرکی و عوارض قانونی پرداخت نمی‌کنند، بلکه به آن‌ها یک فرصت یک‌ساله می‌دهیم تا ضمانت بگذارند و کالا تولید کنند و به چرخه مصرف و صادرات برسانند و با این رویه کمکی به نقدینگی واحدهای تولیدی می‌شود و در پایان توسط گمرک از ضمانت‌نامه برای اخذ حقوق گمرکی و عوارض قانونی استفاده می‌کنیم که این موضوع بسیار موردتوجه واحدهای تولیدی هست.

ایجاد دفاتر گمرکی در شهرستان‌های دارای پتانسیل صادرات

ناظر گمرکات خراسان رضوی از ایجاد دفتر نمایندگی گمرک در برخی از شهرستان‌های خراسان رضوی که پتانسیل صادرات را داشتند، به‌عنوان یکی از دستاوردهای دولت سیزدهم نام برد و گفت: در این مدت دفتر گمرک در شهرستان‌های کاشمر، تربت‌حیدریه، قوچان و گناباد فعال شد و دفتر گمرک سبزوار که سالیانی تعطیل‌ شده بود احیا شد، حال‌ آنکه پیش‌ از این تنها دفتر گمرک در نیشابور فعالیت داشت.

وی با تأکید بر اینکه ایجاد دفاتر گمرکی در شهرستان‌ها کمک زیادی به واحدهای تولیدی این شهرستان‌ها در زمینه تسهیل در انجام تشریفات گمرکی کرده است، افزود: با افتتاح این دفاتر در ۶ شهرستان لازم نیست واحدهای تولیدی در این شهرستان‌ها برای انجام تشریفات گمرکی به مرکز یا گمرکات مسیر مراجعه کنند، بلکه در همان واحدهای تولیدی ارزیاب گمرک در محل حضور می‌یابد و کامیون را ارزیابی کرده و پلمب صورت می‌گیرد و راهی بازار مقصد می‌شود.

جعفری گفت: در مجموع اقدامات انجام‌ شده در گمرک خراسان رضوی منجر به افزایش صادرات و واردات و ترانزیت در استان شده است.

وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ میزان ارزش صادرات استان یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بود که نسبت به سال قبل ۱۹ درصد افزایش داشته و ارزش واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات در خراسان رضوی ۷۵۰ میلیارد دلار بوده که رشد ۱۸ درصدی را نشان می‌دهد.

ناظر گمرکات خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن ترانزیت کالا از استان انجام‌شده که نسبت به سال قبل آن ۱۶ درصد افزایش داشته است.

وی بیان کرد: ماحصل فعالیت‌های گمرک در خراسان رضوی در دولت سیزدهم موجب رضایتمندی مراجعان از جمله تجار و فعالان اقتصادی و ... شده است و شاهد افزایش صادرات و تسهیل در دسترسی واحدهای تولیدی به خدمات گمرکی و کاهش هزینه‌های آن‌ها و در نهایت افزایش رضایتمندی مراجعان هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha