سیروس بیکبکان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بسیاری از کشاورزان برای پاکسازی زمین از بقایای کشاورزی پس از برداشت محصول، آنها را میسوزانند غافل از اینکه این کار، عوارض ناخوشایندی را بر جای گذاشته و سلامت محیط زیست را به خطر میاندازد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه سوزاندن کاه و کلش در این استان زیاد رایج نیست، افزود: سوزاندن باقیمانده گیاهان در اراضی کشاورزی که برای آمادهسازی اراضی بهمنظور کشت بعدی انجام میشود، مواد آلی و مغذی درون خاک را از بین میبرد.
وی با اشاره به اینکه مواد آلی خاک در شرایط ایدهآل باید دو تا سه درصد باشد، بیان کرد: این رقم در استان به طور متوسط یک و از حد ایدهآل پایینتر است و حفظ بقایای گیاهی سطح خاک یکی از راههای افزایش مواد آلی خاک است.
بیکبکان تصریح کرد: برای تشکیل یک سانتیمتر خاک میلیونها سال زمان نیاز است در حالی که آتش زدن اراضی کشاورزی میتواند خاصیت خاک را از بین برده و آنرا بهتدریج نابود و بیخاصیت کند.
وی با بیان این که کشاورزان از مضرات سوزاندن کاه و کلش اطلاع ندارند و بر اساس سنتی قدیمی این کار را انجام می دهند، خاطرنشان کرد: اگر کشاورزان از معایب این کار آگاهی داشته باشند نسبت به سوزاندن کاه و کلش اقدم نخواهند کرد.
مضرات سوزاندن کاه و کلش در مزارع
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: افزایش سرعت فرسایش خاک، افزایش مصرف کودهای شیمیایی، کاهش مقاومت گیاهان در برابر آفات و بیماریها، کاهش مواد مغذی خاک، افزایش اسیدی شدن خاک و کاهش مواد آلی خاک، سرایت آتش به مزارع اطراف و از بین بردن محصولات آنها و افزایش بیماریهای مرتبط با آلودگی هوا مانند آسم و مشکلات ریه از جمله مضرات سوزاندن کاه و کلش توسط کشاورزان است.
وی خاطرنشان کرد: حرارت ایجاد شده بر اثر سوزاندن کاه و کلش در مزارع، باعث از بین رفتن میکرو اورگانیسمها و آنتیاورگانیسمهای فعال در سطح خاک میشود، به همین علت توصیه میشود به هیچوجه اینکار توسط کشاورزان صورت نگیرد.
انتهای پیام
نظرات