• سه‌شنبه / ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403031509844
  • خبرنگار : 50176

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان:

تأثیر آموزش مهارت‌های هوش هیجانی به پرستاران

تأثیر آموزش مهارت‌های هوش هیجانی به پرستاران

ایسنا/لرستان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: آموزش مهارت‌های هوش هیجانی به پرستاران می‌تواند بر بهبود روند فعالیت آنان مؤثر باشد.

کیمیا کرمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اجرای طرح تحقیقاتی بررسی تأثیر آموزش مهارت‌های هوش هیجانی بر تاب‌آوری و سلامت عمومی پرستاران بخش‌های ویژه بیمارستان‌های آموزشی شهر خرم‌آباد بیان کرد: سلامت عمومی در پرستاران بخش‌های ویژه نسبت به سایر بخش‌ها به دلایل مختلفی از جمله زیاد بودن ساعات کار، کم بودن نیروهای کمک بهیار و خدمات، کار در شیفت‌های چرخشی، کمبود وسایل و ابزارهای پیشرفته و بیشتر بودن استرس‌ها به دلیل مراقبت از بیماران بدحال و استرس‌های ناشی از همراهان بیماران، در معرض خطر بیشتری قرار دارد.

وی ادامه داد: این پرستاران مراقبت از بیمارانی را بر عهده دارند که بین مرگ و زندگی قرار دارند.

این  عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: افراد تاب آور ویژگی‌هایی مانند انعطاف‌پذیری، مدیریت، خوش‌بینی و توانایی مواجه با تغییرات را دارند.

وی افزود: پرستاران قرن ۲۱ به‌منظور رویارویی با مشکلات حرفه‌ای خود باید مهارت تاب‌آوری را در خود گسترش دهند زیرا تاب‌آوری و رفتارهای تاب آورانه به آنان کمک می‌کند تا بر تجارب منفی غلبه کنند و این تجارب را به تجارب مثبت تبدیل کنند.

کرمی با بیان اینکه هوش هیجانی یکی از جنبه‌های حرفه‌ و شخصیت افراد است، یادآور شد: از آنجایی که پرستاری حرفه‌ای است که بر اساس ارتباط مستقیم با مردم پایه‌ریزی شده ارائه یک مراقبت کامل نه‌تنها بر پایه علم پرستار، بلکه بر اساس هوش هیجانی او نیز است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: کار پرستاری نیازمند مهارت‌های تکنیکی و روانی است. پرستاران با هوش هیجانی بالاتر، اعتمادبه‌نفس بیشتر توانایی کنترل هیجانات و انعطاف‌پذیری بیشتری در محیط کار را دارند.

او خاطرنشان کرد: پرستاران بخش‌های ویژه به‌عنوان حافظان سلامت جامعه نقش کلیدی در سیستم بهداشت و درمان کشور دارند و آموزش مهارت‌های هوش هیجانی می‌تواند بر بهبود روند فعالیت آنان مؤثر باشد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: یافته‌های حاصل از طرح تحقیقاتی بررسی تأثیر آموزش مهارت‌های هوش هیجانی بر تاب‌آوری و سلامت عمومی پرستاران بخش‌های ویژه بیمارستان‌های آموزشی شهر خرم‌آباد نشان داد آموزش مهارت‌های هوش هیجانی، سلامت عمومی و تاب‌آوری پرستاران بخش‌های ویژه را ارتقاء داد، درحالی‌که قبل و بعد از مداخله در گروه تغییری حاصل نشده بود. لذا توصیه می‌شود آموزش مهارت‌های هوش هیجانی در برنامه آموزش ضمن خدمت پرستاران گنجانده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha