به گزارش ایسنا، در ابتدای این مراسم که با پخش تصاویری از شهدای خدمت و ادای احترام به آنها آغاز شد، محمود ادیب، سفیر جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی ضمن خوشامدگویی به مهمانان و تسلیت شهادت رئیس جمهور محبوب و مردمی حضرت آیتالله سید ابراهیم رئیسی، شهید دکتر حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه محترم و شهدای همراهشان، به ویژگی های شخصیتی امام خمینی (ره) و بطور خاص دو ویژگی خدمت به مردم و تاکید ایشان بر سیاست خارجی ، استقلال ملی ، منطقه ای و جهانی و فلسطین پرداخت.
وی با اشاره به سخنان امام خمینی که فرموده اند: الآن تکلیف زیاد داریم، ما مواجه هستیم با یک ملتی که همه چیز خودش را در طبق اخلاص گذاشته است و برای اسلام دارد صرف می کند. شکر این نعمت به این است که ما مردم را شریک بزرگ بدانیم در این حکومت.
وی به توجه رئیس جمهور شهیدمان به مردم اشاره کرد و اظهار داشت تعبیر شهید خدمت حقیقتا زیبنده ایشان و وزیر مجاهد امورخارجه بود.
ادیب ادامه داد: امام در عرصه سیاست داخلی بنیانگذار نهاد جمهوری اسلامی و در عرصه سیاست خارجی بنیانگذار نهاد نرم سیاست مستقل نه شرقی نه غربی بود. مفهوم استقلال در عرصه بینالمللی اینکه ایشان بنیانگذار مقاومت بود و این مقاومت امروز ثمرات و آثار و قدرتش به عینه برای همه مشهود است که بیش از هفت ماه صهیونیستها که به پیشرفته ترین سلاح های موجود در دنیا مجهز هستند را درمانده کنند.
وی با اشاره به جنایات اخیر صهیونیستها گفت: امروز مردم مظلوم مقتدر غزه سربلند ایستادند و صهیونیستها شکست خورده و منفورتر از گذشتهاند، در عرصه سیاسی خیلی از کشورها رابطهشان را با رژیم صهیونیستی قطع کردند؛ هم در عرصه حقوقی آن جریانی که آفریقای جنوبی در دادگاه بیناللمللی لاهه علیه صهیونیستها به راه انداخت و آنها درواقع متهم به نسل کشی و جنایت جنگی شدند؛ همین طور موضوع دیوان کیفری بینالمللی که دادستان درخواست دستگیری نخست وزیر جنایتکار رژیم صهیونیستی و قصاب سرزمینهای مقدس را صادر کرد.
در ادامه این مراسم، خانم مایا کاپانادزه، ایران شناس گرجی طی سخنانی به ابعاد بین المللی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: با وجود گذشت ۴۵ سال از انقلاب اسلامی ایران، هنوز جهان بینی امام خمینی (ره) از اهمیت بسیاری برخوردار است.
کاپانادزه با تاکید بر آنکه امام تأثیر زیادی بر روندهای سیاسی جاری در جهان، به خصوص جهان اسلام داشت، افزود: با رحلت او نه تنها ایران، بلکه جهان مردی را از دست داد که برای صلح جنگید.
در این جلسه، همچنین بشر محمداو، معاون آموزشی دانشگاه المصطفی در گرجستان نیز طی سخنانی اظهار داشت: امام خمینی با ارائه تعریف نوینی از واژه مستضعف و مستضعفین ، نقش حقیقی مستضعفین به عنوان وارثان زمین را به جهانیان فهماند. وی ارزش یافتن مستضعفین و بالفعل شدن استعداد آنان را ارمغان آورد.
دکتر فارض رجب او مدیر مرکز پژوهش های اسلامی تفلیس به عنوان سخنران پایانی این مراسم به تقسیم بندی گروه های سیاسی در تفسیر امام در سوره حمد پرداخت و اظهار داشت : گروه اول صراط مستقیمی ها هستند که هم حقیقت را شناختهاند و هم پذیرفتهاند. گروه دوم مغضوبین علیهم هستند که خداوند بر آنان غضب کرده. اینها حقیقت را شناخته ولی قبول ندارند. مصداق بارز این گروه امروزه استکبار است. گروه سوم ضآلین و گمراهان هستند که حقیقیت را نمی شناسد و راه خود را دنبال میکنند.
در این مراسم همچنین ویدئویی از پیام اخیر مقام معظم رهبری به دانشجویان دانشگاههای آمریکا در خصوص حمایت آنها از مقاومت فلسطین پخش شد.
انتهای پیام
نظرات