• یکشنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403031308658
  • خبرنگار : 50037

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند:

ثبت گشنیز نهاوند در نظام میراث کشاورزی جهانی در دست پیگیری است

ثبت گشنیز نهاوند در نظام میراث کشاورزی جهانی در دست پیگیری است

ایسنا/همدان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند از پیگیری برای ثبت گشنیز این شهرستان در نظام میراث کشاورزی جهانی خبر داد.

توکل آبشناس در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ثبت گشنیز نهاوند در نظام میراث کشاورزی جهانی «جیاس» مربوط به سازمان فائو  در دست پیگیری بوده و در این رابطه گام های موثری برداشته‌ایم .

وی سطح زیر کشت امسال گشنیز این شهرستان را بیش از  ۵۰۰۰ هکتار برشمرد و افزود: به طور میانگین از هر هکتار سطح زیر کشت گشنیز شهرستان متوسط ۲.۵ تن محصول قابل برداشت است.

آبشناس با بیان اینکه علاوه بر نیاز کشور، محصول گشنیز نهاوند به کشورهای مختلفی چون پاکستان و هندوستان نیز صادر می‌شود،تصریح کرد: در حال حاضر ۹۵ درصد تولید گشنیز استان همدان و ۴۰ درصد تولید گشنیز کشور به شهرستان نهاوند اختصاص دارد.

وی با اشاره به بحث صنایع تبدیلی گشنیز در این شهرستان، گفت: خوشبختانه در زمینه صنایع تبدیلی گشنیز به عنوان یکی از تولیدات مهم نهاوند  با توجه به فعالیت واحدهای بوجاری، فرآوری و تهیه روغن و اسانس گشنیز مشکل خاصی در این رابطه وجود نداشته و زنجیره آن کامل است.

آبشناس با بیان اینکه گشنیز یکی از محصولات کم‌آب‌بر و کم‌هزینه است که به دو روش بهاره و پاییزه در نهاوند کشت می‌شود، خاطرنشان کرد: تمامی مراحل کشت این محصول به صورت مکانیزه انجام می‌گیرد.

مدیرجهادکشاورزی نهاوند با اشاره به تنوع محصولات کشاورزی نهاوند، اضافه کرد: در سال‌جاری حدود ۳۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان به کشت گیاهان دارویی دیم و آبی اختصاص یافته که از این میزان کشت گیاهان دارویی، ۲۴۰ هکتار به گیاهان دارویی دیم و ۵۰ هکتار به گیاهان دارویی آبی اختصاص دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha