سعید خسروجردی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آغاز برداشت گیاه دارویی نعناع فلفلی از سطح ۸ هکتار مزارع شهرستان اظهار کرد: داورزن از مناطق مستعد و دارای ظرفیت زیاد برای کشت گیاه دارویی نعناع فلفلی است.
وی با بیان اینکه کیفیت مناسب آب و خاک و شرایط اقلیمی مناسب، موجب شده محصولی با کمیت و کیفیت ممتاز در شهرستان به عمل آید، افزود: برداشت گیاه نعناع از اردیبهشت تا مهرماه ادامه دارد.
خسروجردی با اشاره به اینکه پیش بینی میشود از هر هکتار اراضی زیر کشت حدود ۱۵ تا ۲۰ تن نعناع برداشت شود، اظهار کرد: محصول نعناع تولیدی به اشکال مختلف شامل عرق نعناع، شربت نعناع، دمنوش، افشره و پودر خشک و فرآوری شده و به بازار عرضه میشود.
مدیر جهاد کشاورزی داورزن توسعه سطح زیر کشت، فرآوری و به کارگیری روشهای نوین و بازاریابی را از اولویتهای این مدیریت برای توسعه کشت این گونه دانست و گفت: این گونه گیاهی دارای طبعی گرم و خشک است که به فرآیند هضم غذا، کاهش و درمان اختلالات تنفسی، جلوگیری از آلرژی و سرماخوردگی کمک موثری میکند.
وی در ادامه به وضعیت واحدهای گلخانه کوچک مقیاس شهرستان اشاره کرد و افزود: یکی از اولویتهای مدیریت جهاد کشاورزی داورزن در زیر بخش باغبانی توسعه گلخانهها و کشت در محیطهای کنترل شده است.
خسروجردی خاطرنشان کرد: راه اندازی واحدهای گلخانهای در راستای استفاده بهینه از آب، تولید محصولات کشاورزی با کیفیت و استفاده مناسب از انرژی و کاهش هزینههای کاشت و داشت و برداشت محصولات است.
وی افزود: تاکنون ۶ فقره مجوز بهرهبرداری گلخانه کوچک مقیاس به مساحت ۱۷۹۴ متر مربع از طریق جهاد کشاورزی این شهرستان صادر شده است.
مدیر جهاد کشاورزی داورزن با اشاره به اشتغالزایی ۱۲ نفر در این طرحها، تصریح کرد: گلخانههای کوچک مقیاس، با اصلاح الگوی کشت، فرصتی مناسب برای اشتغالزایی روستاها و زمینه خوبی برای تولید محصولات زراعی مختلف است.
وی همچنین در خصوص مزارع جالیزی شهرستان داورزن اظهار کرد: در سال زراعی جاری ۱۵۰۰ هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت محصولات جالیزی است.
خسروجردی خاطرنشان کرد: کشت مالچ در مزارع جالیز با هدف ذخیرهسازی آب و کاهش آبیاری و کاهش علفهای هرز مورد توجه بهرهبرداران این منطقه است به طوری که بیش از ۹۹ درصد مزارع کشت جالیز، از این روش تبعیت میکند و با این روش کاشت، محصول یک ماه زودتر وارد بازار میشود.
وی بیان کرد: در سال زراعی جاری شهرستان داورزن دارای سطح زیر کشت ۸۵۰ هکتار خربزه و ۷۳۰ هکتار هندوانه بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی داورزن در ادامه از آغاز برداشت گندم از مزارع شهرستان خبر داد و گفت: کار برداشت گندم با بکارگیری ۲۵ دستگاه کمباین مهاجر و بومی از سطح ۲۸۵۰ هکتار مزارع گندم آغاز شده است.
خسروجردی افزود: پیش بینی میشود ۱۱۰۰۰ تن گندم از این سطح برداشت شود. وی تصریح کرد: عملیات ضدعفونی و معاینه فنی کمباینها قبل از ورود به مزرعه انجام و بازدید از نحوه برداشت بطور مستمر در حال انجام است.
مدیر جهاد کشاورزی داورزن در ادامه با بیان اینکه ۱۲۰۰ هکتار از باغهای شهرستان زیر کشت پسته است، گفت: هم اکنون ۵۰۰ هکتار آن بارور است.
وی افزود: به طور میانگین در هر هکتار از باغهای بارور پسته داورزن ۱۱۰۰ کیلو محصول برداشت میشود. همچنین مهمترین ارقام پسته این منطقه کله قوچی، بادامی و اکبری است.
انتهای پیام
نظرات