• شنبه / ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403031207598
  • خبرنگار : 50214

رئیس فدراسیون سوارکاری:

پرورش اسب در یزد هوشمندانه و هدفمند انجام می‌شود

پرورش اسب در یزد هوشمندانه و هدفمند انجام می‌شود

ایسنا/یزد رئیس فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالای استان یزد به عنوان قطب تولید اسب اصیل عرب و اعلام خبر میزبانی یزد برای اولین بار از مجمع هیات رئیسه سوارکاری کشور در خردادماه جاری، گفت: مردم یزد در سالهای اخیر هوشمندانه و هدفمند در زمینه پرورش اسب فعالیت دارند.

«محمد کاظمیان» در حاشیه سی و پنجمین جشنواره زیبایی اسب عرب در رده C ایکاهو که به میزبانی یزد در حال برگزاریست، ضمن تسلیت شهادت آیت الله رئیسی و همراهانشان در حادثه سقوط بالگرد و نیز تسلیت سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب، اظهار کرد: خوشبختانه با توجه به سوابقی که در حوزه اسب و سوارکاری دارم با صنعت اسب و سوارکاری استان یزد بیگانه نیستیم.

وی یزد را از استان‌های مهم کشور در صنعت اسب خواند و گفت: در همین راستا برای اولین بار در ۲۴ خردادماه جاری و برای اولین بار، استان یزد میزبان مجمع هیات رئیسه سوارکاری کشور با حضور معاون وزیر ورزش، روسای هیات‌های استانی و سایر اعضای این مجمع خواهد بود.

کاظمیان گفت: در حال حاضر بیش از ۳۰۰  باشگاه تولید و پرورش اسب به ویژه در حوزه اسب اصیل عرب در استان یزد فعالیت دارد و توسعه کمی و کیفی قابل توجهی در حوزه سرمایه گداری و باشگاه‌های سوارکاری و پرورش اسب این استان را شاهدیم.

وی خاطرنشان کرد: هر چند استان یزد سالیان سال در زمینه پرورش نژاد عرب شهرت دارد ولی معتقدم امروز مردم یزد هوشمندانه و هدفمند در زمینه پرورش اسب فعالیت دارند.

وی با اشاره به فعالیت‌های انتقال جنین نژادهای مختلف اسب، تولید و عرضه یک سری لوازم سوارکاری و دیگر اقدامات تخصصی در حوزه اسب این استان، یادآور شد: مجموعه‌های پرورش اسب در این استانه امروز نه تنها در حوزه پرورش فعالیت دارند بلکه با توجه به وجود جاذبه‌های توریستی فراوان در این استان در حوزه گردشگری اسب نیز فعالیت دارند و می‌توانند این نوع گردشگری را جایگزین برخی فعالیت‌های کنونی مانند آفرودسواری و موارد مشابه که گاهاً موجب آلودگی محیط زیست نیز می‌شود، گردد.

رئیس فدراسیون سوارکاری با اشاره به بازدیدها و دیدارهای خود در جریان سفر به یزد، گفت: دیداری با مدیر کل جوان اداره ورزش و جوانان استان یزد داشتیم و خوشبختانه تعامل خوبی را در سطح استان یزد و همچنین در بین جامعه سوارکاری استان برای توسعه این بخش مشاهده کردیم.

وی پیست خوب رشته هنرهای رزمی سواره در شهرستان تفت نیز اشاره و ابراز کرد: فدارسیون از توسعه این رشته حمایت خواهد کرد. ضمن این که در شهرستان اشکذر مجتمع ورزشی و گردشگری خوبی داریم که حتی از پتانسیل برگزاری جشنواره‌های زیبایی کشور برخوردار است.

کاظمیان گفت: در دیدار با فرماندار شهرستان اشکذر مقرر شد با سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد تومان مجموعه‌ای برای فعالیت‌های سوارکاری در این شهرستان ایجاد شود و در دیدار با نماینده اردکان شاهد ایجاد بیمارستان دامپزشکی با پیشرفت ۳۰ درصدی بودیم.

وی با اشاره به واگذاری مجموعه سوارکاری صفائیه یزد به استان، گفت: خوشبختانه این مجموعه ظرفیت خوبی در رشته سوارکاری در مرکز استان است که ضمن احیای کورس اسبهای عرب طی چندین سال گذشته به طور متداوم، امیدواریم با ایجاد میدان‌های سوارکاری مختلف میزبان مسابقات سایر رشته‌های این حوزه نیز باشد.

وی از آمادگی فدراسیون برای راه اندازی رشته جدیدی سوارکاری در راستای حمایت و توجیه اقتصادی برای تولیدکنندگان نژادهای مختلف خبر داد و با بیان این که اسب بعنوان یک صنعت درآمدزا و توسعه‌ای برای کشورمان ضروریست، عنوان کرد: نباید اسب و سوارکاری را یک رشته ورزشی برای قشری ثروتمند بدانیم لذا آرزوی دیرین ما در فدراسیون این است که بتوانیم ضمن تولید برندهای ایرانی، آنها را به نام کشورمان در عرصه‌های بین المللی عرضه کنیم که در این صورت صنعت اسب نیز مانند صنعتی چون نفت، درآمدزا و ارزآور برای کشورمان خواهد بود.

رئیس فدراسیون سوارکاری ضمن ابراز خرسندی از اهتمام پرورش دهندگان استان یزد به موضوع ارتقای کیفیت پرورش اسب، اظهار امیدواری کرد که با توسعه آموزش‌های تخصصی در بخشهای مختلف این صنعت، شاهد استفاده از نیروها و عوامل بومی در جریان برگزاری رقابتها و رویدادهای مختلف رشته سوارکاری از جمله افسر دوپینگ باشیم.

وی همچنین با اعلام این که بحث دوپینگ در رشته سوارکاری نیز با ارجاع به آزمایشگاهی مرجع در بازه‌ای چهار روزه با استفاده از کیت‌های استاندارد روز دنیا در کشورمان محقق شده است، عنوان کرد: در حال رفع برخی اختلافات سلیقه‌ای گذشته در زمینه میکروچیپ‌گذاری نیز هستیم و امیدواریم مطابق با وظایف قانونی به تفاهم‌نامه و تعامل خوبی با وزارت جهاد کشاورزی در این باره در راستای حمایت از تولیدکنندگان و مالکان اسب در این حوزه دست یابیم.

کاظمیان در پایان نیز با اشاره به برگزاری دو سه دوره حراج اسب عرب در یزد علی رغم برخی اختلاف سلیقه‌هایی که وجد داشت، گفت: امیدواریم بتوانیم حراج اسب و تجهیزات این حوزه را در استان‌هایی مانند یزد برای حمایت از این بخش مجدداً راه اندازی کنیم.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha