اکبر فتحی، در کارگاه آموزشی الگوی کشت محصولات زراعی استان، اظهار کرد: الگوی کشت باید با همکاری همه دستگاهها استفاده شود و استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای اقناع کشاورزان در این حوزه مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی افزود: نمایندگان دستگاههای مختلف باید در جلساتی که مربوط به الگوی کشت است حضور داشته باشند. اگر میخواهیم الگوی کشت را به صورت کامل عملیاتی کنیم باید در سطح ملی ارگانهای مختلف را در اجرای آن دخیل و درگیر کنیم تا با ابلاغ به استانها، زمینه همکاری بیشتر ادارات کل استانی در اجرای الگوی کشت فراهم شود.
وی ادامه داد: باید این حقیقت را برای همه بهره برداران و کشاورزان تبیین کنیم که اگر کشت متناسب الگو صورت نگیرد و کشاورز با مدیریت منابع، استفاده بهینه از آب و برداشت محصول متناسب با آن را انجام ندهد در آینده دچار مشکل خواهند شد. باید برای کشاورزان تبیین کنیم که محصولی که ما در قالب الگوی کشت به آنها پیشنهاد میدهیم محصولی است که بیشترین میزان رفاه و درآمد را برای کشاورز به همراه خواهد آورد و این به ترویج مناسب الگوی کشت وابسته است.
فتحی بیان کرد: اگر کشاورز این حقیقت را بپذیرد که آبی که در حال حاضر به کشت چغندر و گوجه فرنگی و سایر محصولاتی که به میزان قابل توجهی آب مصرف میکنند اختصاص یابد تا ۵ سال دیگر آبی برای کشت این محصولات باقی نمی ماند، داوطلبانه الگوی کشت ابلاغی را اجرا میکند.
وی افزود: امیدوارم در آینده نیز با حمایتهایی که ستاد وزارت جهاد کشاورزی انجام میدهد بتوانیم هر چه بهتر این طرح را اجرا کنیم. ما نباید در موضوعی حد توقف داشته باشیم. فضای مجازی یک ظرفیت بسیار خوب است که باید در اصلاح الگوی کشت از آن استفاده می کنیم. اگر خود را به روشهایی از قبیل چهره به چهره محدود کنیم که در گذشته وجود داشته است عملاً به موفقیتی در این حوزه دست پیدا نمیکنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کارشناسان پهنه باید گروههایی در شبکههای اجتماعی ایجاد کنند که همه بهره برداران و کشاورزان پهنه در آن عضویت داشته باشند و مطالب و محتواهایی که در خصوص الگوی کشت و دیگر موضوعات مرتبط نیاز است را در این گروهها انعکاس دهیم تا کشاورزان به صورت مستمر در معرض این اطلاعات قرار گیرند.
فتحی با اشاره به نقشی که بازار در حوزه محصولات کشاورزی دارد، گفت: کشاورزی قراردادی میتواند مسئله بازار محصولات کشاورزی را به طور کامل حل کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، وی با تأکید بر اهمیت اقناع کشاورزان خصوصاً در مواردی از قبیل مبارزه با علف هرز گفت: در یکی از شهرستانها کشاورزان مبارزه با علفهای هرز را جدی نگرفته بودند و ما برای اینکه از بروز خسارت پیشگیری کنیم مستقیماً برای مبارزه با علفهای هرز اقدام کردیم و کشاورزان که اثر این اقدام را در افزایش محصولات خود دیدند، در سال زراعی بعد مبارزه با علفهای هرز را به صورت جدی مورد توجه قرار دادند.
انتهای پیام
نظرات