حجتالاسلام محمدرضا مصلحنیا در گفتوگو با ایسنا به مناسبت فرا رسیدن سالگرد رحلت جانگداز بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) در خصوص سیره آن امام همام اظهار کرد: امام خمینی(ره) در جایگاه عالم الهی هستند و ایشان مرجع تقلید و رهبر دینی و سیاسی بودند و در اخلاق و رفتار خود ویژگیهای بسیاری داشتند که مورد توجه قرار گرفتهاست.
وی افزود: امام خمینی(ره) در حوزه اخلاق و سیره فردی ویژگیهای خاصی داشتند که از جمله: حسن خلق مثل عفو، عطوفت، مهربانی، تواضع، توکل، اخلاص و خدامحوری بود و از مصادیق عبادت و معنویت امامخمینی مثل نماز، نماز جماعت، نماز شب، اهتمام به ماه رمضان، انس با قرآن، دعا و شیفتگی به اهلبیت(ع) را میتوان بیان کرد.
حجتالاسلام مصلحنیا ادامه داد: در خصوص اخلاق خانوادگی امامخمینی این بود که با همه اعضای خانواده؛ همسر، فرزندان، اقوام و حتی کارکنان و خدمتگزاران رفتاری مناسب و نیکو داشت.
وی افزود: امامخمینی با یاران و همراهان، بسیار احساسی و عاطفی بود و با مخالفان با نصحیت، گفتگو، بردباری و مدارا رفتار میکرد و هنگامی که برخورد مسالمتآمیز به سوءاستفاده میانجامید، با شدت و قاطعیت با آنان برخورد میکرد. حفظ و رعایت احترام مراجع بهویژه آنان که مرجعیت عامه داشتند، از ویژگیهای بارز امامخمینی بود. همچنین ایشان به اساتید و شاگردان خود احترام میگذاشت و در برابر رزمندگان متواضع بود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: امامخمینی بسیاری از اصول و قواعد کلی را لازمه سیاست اسلامی و اخلاقی میدانست و خود نیز در عرصه سیاست، آنها را به کار میگرفت از جمله: اهتمام بر اجرای احکام و ارزشهای اسلامی، قانونگرایی، تکلیفگرایی، عدالتخواهی، اهتمام به نقش مردم، شجاعت و قاطعیت، شرح صدر، مشورت در امور، انتقادپذیری، سادهزیستی، صداقت و اعتراف به اشتباه داشتند و متواضعانه برخورد میکردند.
حضرت امام یک معلم اخلاق به معنای کامل بود
حجت الاسلام مصلح نیا یادآور شد: حضرت امام در بعد اخلاقی یک معلم اخلاق به معنای کامل بود که حداقل در قرن اخیر نظیر آن را سراغ نداریم؛ اخلاق هم از نظر علمی و بیانات اخلاقی، هم از نظر تجسم اخلاق در زندگی امام. در بعد علمی، البته درس اخلاق حضرت امام در آن زمان مهم ترین و تأثیرگذارترین درس اخلاق بود. همچنین از لحاظ ساده زیستی، از لحاظ احتیاط شدید در وجوه بیت المال و موارد مالی، هرگز در زندگی شخصی اش از بیت المال استفاده نکرد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی تاکید کرد: بهترین راه برای انتقال عمیق راه و روش این زندگی سعادتمند استفاده از ابزارهای به روز یعنی فضای مجازی است که بیشترین وقت نوجوانان و جوانان در آن سپری میشود. در قالب کلیپهای دو سه دقیقهای به صورت جذاب و حرفهای مطالعه شود و در پرداخت و تدوین و استفاده از جلوه های بصری و غیره هزینه شود.
انتهای پیام
نظرات