امروز چهارشنبه، نهم خردادماه در آئین اختتامیه اولین رویداد صدرا که به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی بندرانزلی برگزار شد، کریم کیاکجوری، رئیس این دانشگاه اظهار کرد: صدرا از سه کلمه صنعت، دانشگاه و راه اشتغال تشکیل شده و فلسفه صدرا ایجاد پیوند، دوستی و آشتی بین صنعت و دانشگاه است چون باور داریم صنعت در شرایط فعلی اگر میخواهد جهانی شده و در عرصه رقابت حرف برای گفتن داشته باشد باید از ایدههای نوآورانه بهرهمند شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ سال است که یک دغدغه مهم پیش رو داریم و سمینارها و کنفرانسهای مختلف در خصوص تعامل دانشگاه با صنعت برگزار شده ولی همچنان این فاصله وجود دارد، افزود: طبق تحقیقات؛ مهمترین منابع بیرونی که تمام صنایع موفق بهره بردند دانشگاه است از طرفی دانشگاهی که انتظار داریم وارد نسل سوم و چهارم شده و باید کارآفرین و اجتماعی باشد، نمیتواند نسبت به مسائل پیرامونی خود حساس نباشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالمللی بندرانزلی تاکید کرد: لذا در این بین، موضوع صدرا الهام گرفته از تاکیدات مقام معظم رهبری به ویژه شعار سالجاری در خصوص«جهش تولید با مشارکت مردم» مطرح و راهاندازی شد.
وی با بیان اینکه نمایشگاههای صدرا رویدادی برای پیوند و تعامل دانشگاه و صنعت است، گفت: این رویداد فرصتی مغتنم برای شناسایی فرصتهای شغلی است که با حضور صنایع و شرکتها در حوزههای مختلف برگزار شد و از جمله اهداف آن؛ ارتباط موثر جامعه دانشگاهی و صاحبان صنایع، شبکهسازی میان متخصصان، نوآوران و کارآفرینانِ درون و برون دانشگاه، معرفی توانمندی و ظرفیتهای صنایع، شرکتها و کارآفرینان، شناسایی مهارتهای مورد نیاز صنایع توسط دانشجویان و مرتفع ساختن نیاز به جذب نیروی ماهر و متخصص در قالب طرح پویش را میتوان نام برد.
رشتههای دانشگاهی پشتیبان تولید را فراموش نکنیم
همچنین در این مراسم میثم عمرانی، معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد بندرانزلی اظهار کرد: در همه کارخانهها و صنایع زنجیره خرید، تولید و فروش انجام میشود ولی غالباً وقتی در مورد صنعت و دانشگاه صحبت میکنیم بیشتر موضوع میانی یعنی تولید مطرح میشود و در مورد قبل و بعد این زنجیره صحبت نمیکنیم در صورتی که باید این موضوعات نیز لحاظ شود.
معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد بندرانزلی با تاکید بر اینکه برخی رشتهها، لجستیک کار تولید هستند، گفت: ولی در آخر فقط تولید و محصول دیده میشود.
عمرانی تصریح کرد: لذا این رشتهها را فراموش نکنیم زیرا اینها نیز حلقه ارتباط بین دانشگاه و صنعت هستند.
لزوم ورود دانشگاه در مطالعات فرصتهای صادرات از گیلان
همچنین در این مراسم صادق برزگر، ناظر گمرکات گیلان و مدیرکل گمرک بندرانزلی اظهار کرد: عرضه کردن صنعت به دانشجویان دارای معنا است از این جهت که شما نخبگان این جامعه هستید و قرار است اندیشهورزی کرده و کمککار حوزه صنعت باشید.
وی با بیان اینکه در حوزه تجارت خارجی، مبادی مهمی در استان گیلان داریم، افزود: یکی از آنها بندرانزلی با قدمت چند صد ساله است، حوزه گمرکی منطقه آزاد بندرانزلی همینطور مرزهای بندرآستارا را در استان داریم.
برزگر با اشاره به اینکه استان گیلان در حوزه تجارت خارجی به شدت در حال رشد است و ما در این حوزه نیاز زیادی به نیروی کار و اندیشهورز جوان داریم، تصریح کرد: فرصتهای صادراتی زیادی داریم که باید مطالعه شود و این مطالعه توسط دانشگاه باید انجام شود.
ناظر گمرکات گیلان و مدیرکل گمرک بندرانزلی تاکید کرد: استان گیلان مجموعهای از استعدادهای فراوان است که نیاز به ورود عرصههای دانایی و نیروهای جوان اندیشهورز دارد.
همکاری صنعت و دانشگاه در استانداردهای ملی و حتی بینالمللی
همچنین در این مراسم مجتبی معصومنژاد، مدیر کل استاندارد استان گیلان اظهار کرد: رویداد صدرا؛ صنعت، دانشگاه و راه اشتغال؛ شعاری که نقطه گمشده صنعت و دانشگاه است و ما دانشگاهیان به صنعت یک بدهکاری قدیمی داریم.
وی افزود: زمانی این مسئله را پررنگ دیدم که به عنوان دستگاه خدمترسان، اعلام نیاز و همراهی صنعت را مشاهده کردم که دنبال یک خانه امن برای برآوردن نیازهای صنعت است ولی این نقطه کور بین دانشگاه و صنعت وجود دارد.
معصومنژاد تصریح کرد: امیدوارم این رویداد و مشابه این موضوع، قدمهایی باشد که بتوانیم همراهی و همگامی بین صنعت و دانشگاه را پررنگتر از قبل داشته باشیم.
وی با بیان اینکه به فعالیت دانشگاهی در کنار صنعت نیاز داریم برای اینکه بتوانیم استانداردهای مناسبی داشته باشیم، افزود: با توجه به گستره فعالیتهایی که زیر مجموعه استانداردهای اجباری انجام میشود و با نقش نظارتی سازمان استاندارد، این آمادگی را داریم تا به کمک صنعت و دانشگاه در بحث استانداردهای ملی و حتی استانداردهای بینالمللی ورود و نیاز صنعت را با علم دانشگاه در کنار هم قرار دهیم تا رفع مشکل از صنعت داشته باشیم همچنین نقش پژوهش محور دانشگاهها را پر رنگتر ایفا کنیم.
رویداد صدرا؛ نقطه آغاز اتصال دانشگاه و صنعت
در این مراسم سعید زاهدی، مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گیلان با بیان اینکه دانشگاه آزاد بندرانزلی با کیفیت مطلوبی رویداد صدرا را برگزار کرد خواستار استمرار این رویداد شد و اظهار کرد: رویداد صدرا را به عنوان نقطه آغازین اتصال دانشگاه و صنعت میتوان نام برد.
وی با بیان اینکه رویداد صدرا ارتباط بین صنعت، دانشگاه و راه اشتغال است، افزود: دانشجویان با حضور واحدهای صنعتی در غرفههای این نمایشگاه میتوانند با ارتباط نزدیکتر با صنعت، راه اشتغال خود را فراهم کنند.
زاهدی با اشاره به اینکه دغدغهای که این روزها در کشور داریم بحث مهاجرت دانش آموختگان است، افزود: این در حالی است که این دانش آموختگان ریشه در آب و خاک این کشور دارند ما با این رویداد میتوانیم این معضل را مدیریت کنیم.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گیلان تاکید کرد: حلقه مفقوده دانشگاه و صنعت؛ ارتباط کمرنگ بین این دو واحد است. پایاننامههای تحصیلات تکمیلی ما هدف اشتغالی و صنعتی ندارند.
زاهدی گفت: دانشجویان برای پایان نامهها یک ایده تئوریک را به عنوان موضوع انتخاب، دفاع و سپس در قفسههای کتابخانهها آرشیو میشود و در مقابل صنعت همچنان مشکلات خود را دارد. با چنین رویدادهایی و با رویکردهای مناسب و معرفی فرصتها و پتانسیلهای موجود در صنعت؛ دانش آموزان، دانشجویان و دانش آموختگان میتوانند آینده شغلی خود را با دید بازتری انتخاب کنند.
به گزارش ایسنا در پایان این مراسم از شرکتهای حاضر در این رویداد تقدیر شد.
انتهای پیام
نظرات