• چهارشنبه / ۹ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403030906295
  • خبرنگار : 50232

دامداران ‌مقابله‌ با بیماری «تب سه روزه» را جدی بگیرند

دامداران ‌مقابله‌ با بیماری «تب سه روزه» را جدی بگیرند

ایسنا/خوزستان رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی خوزستان با بیان اینکه بارندگی‌های اخیر، افزایش دما و فراهم شدن امکان رشد و تکثیر انواع حشرات، سبب بروز برخی بیماری‌ها از جمله تب سه روزه و لمپی اسکین در دام‌های سنگین شده است، گفت: واکسن تب سه روزه به اندازه کافی در سطح استان خوزستان موجود است و باید توسط دامداران یا مجتمع‌های دامداری از مراکز مایه‌کوبی مجاز تهیه شود.

محمد آنتیک‌چی ۹ خرداد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیماری تب سه روزه یک بیماری ویروسی و عفونی دامی غیرقابل انتقال به انسان است و تنها در گاو و گاومیش بروز می‌کند. این بیماری از طریق نیش زدن توسط پشه ناقل ویروس به دام انتقال می‌یابد.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: مهم‌ترین علائم این بیماری تب بالا، لرزش، بی‌اشتهایی، افزایش تعداد تنفس، آبریزش از بینی، دهان و چشم، کاهش تولید شیر، لنگش و زمینگیر شدن حیوان است گسترش این بیماری بستگی به جمعیت حشرات ناقل و شدت و مسیر بادهای غالب فصلی دارد که موجب انتقال حشرات به سایر مناطق می شود.

آنتیک‌چی گفت: بارندگی‌های اخیر در سطح استان خوزستان، افزایش دما و فراهم شدن امکان رشد و تکثیر انواع حشرات به ویژه پشه‌ها و مگس‌های گزنده و خونخوار، سبب بروز برخی بیماری‌ها از جمله تب سه روزه و لمپی اسکین در دام‌های سنگین از قبیل گاو و گاومیش شده است.

وی افزود: این بیماری در صورت عدم توجه به توصیه‌های پیشگیرانه دامپزشکی می‌تواند موجب ابتلای دام‌ها و ایجاد خسارت‌های اقتصادی به دامداران شود. در این شرایط، واکسیناسیون صرفاً به عنوان تنها روش مؤثر کنترل تب سه روزه در دنیا مطرح است و باید دامداران به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی استان خوزستان حمل و نقل دام با اخذ گواهی بهداشتی از دامپزشکی را در کنترل کلیه بیماری‌های دامی حائز اهمیت دانست و گفت: رعایت بهداشت دام، ضدعفونی و سمپاشی به موقع جایگاه نگهداری دام‌ها، از بین بردن محل تجمع حشرات مانند آب‌های سطحی در اطراف مراکز نگهداری دام‌ها از جمله اقداماتی است که برای پیشگیری از این بیماری باید دامداران به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی افزود: واکسن تب سه روزه به اندازه کافی در سطح استان خوزستان موجود است و باید توسط دامداران یا مجتمع‌های دامداری از مراکز مایه‌کوبی مجاز تهیه شود.

آنتیک‌چی گفت: روستاییان و دامداران به محض مشاهده علایم بیماری به دامپزشک منطقه خود مراجعه کنند تا نسبت به درمان دام بیمار با استفاده از داروهای ضد التهاب و تقویتی اقدام شود. در صورتی که دامداران به موقع به دامپزشک مراجعه کنند امکان بهبودی دام بسیار زیاد خواهد بود. همچنین درصورت مشاهده علایم در دام‌های خود، مراتب را هر چه سریع‌تر به کارشناسان دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha