به گزارش ایسنا، هفتهنامه اشپیگل به نقل از منابع مطلع نوشت «بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع آلمان در یک جلسه با رهبران حزب سوسیال دموکرات این کشور در پشت درهای بسته به توضیح نکات کلیدی طرح اصلاح خدمت سربازی در کشورش پرداخته است.
بر اساس این گزارش در طرح اصلاح شده خدمت سربازی در آلمان اشارهای به عبارت «خدمت سربازی اجباری» نشده و تمرکز این طرح بر تشویق جوانان به پیوستن به نیروهای مسلح آلمان بوده است.
پیستوریوس پیش از این در ماه گذشته میلادی ادعا کرده بود آلمان به دلیل تهدید مفروض روسیه در میان تهدیدات دیگر باید «توانایی انجام جنگ را داشته باشد و همواره وقوع درگیری بالقوه در غرب اروپا را در ذهن داشته باشد.»
او در ماه آوریل از برنامه وزارت دفاع آلمان برای آنکه طرح خدمت سربازی اجباری را مجددا در قالب اصلاحات بلندپروازانهای در نیروهای مسلح این کشور به اجرا در آورد، خبر داده بود.
با این وجود اشپیگل نوشت در برنامهای که وزیر دفاع آلمان روز دوشنبه ارائه کرده است عنوان شده که همه جوانان ۱۸ ساله ملزم به پاسخ دادن به یک پرسشنامه وزارت دفاع این کشور درباره وضعیت جسمانی خود خواهند بود و سپس ارتش اعلام خواهد کرد چه کسانی شایسته خدمت سربازی در ردههای نظامی تشخیص داده شدهاند و مشوقهایی به آنها شامل گواهینامههای رانندگی رایگان تا تخفیف برای وامهای دانشجویی را ارائه خواهد کرد و مدت خدمت سربازی آنها نیز ۱۲ ماه خواهد بود.
حزب سوسیال دموکرات آلمان از این طرح حمایت کرده است. پیش از این گزارش شده بود که ادبیات جنگطلبانه وزیر دفاع آلمان باعث ناخرسندی فزاینده این حزب شده است.
کِوین کانرت، دبیر کل حزب سوسیال دموکرات آلمان بعد از نشست روز دوشنبه اظهار کرد: «ما با اکثریت قریب به اتفاق نکات این طرح موافقیم.»
رسانههای آلمان گزارش دادند این برنامه «محتاطانهترین گزینه» در بین سه گزینهای است که وزارت دفاع آلمان در ماه گذشته میلادی در موضوع خدمت سربازی به او ارائه کرده بود. در دو گزینه دیگر نوعی از خدمت سربازی اجباری چه برای مردان و چه برای همه کسانی که به سن بلوغ صرف نظر از جنسیتشان، رسیده باشند ارائه شده بود.
وزارت دفاع آلمان قبلا هشدار داده بود «محتاطانهترین گزینه» احتمالا کمترین تاثیر را در تقویت ارتش دارد و حالا نیز طبق برخی اسناد داخلی تصریح داشته که «ضعیفترین گزینه برای برآورده کردن نیازهای ارتش» است.
به نوشته اشپیگل، این مقامها نگران هستند که با اجرای گزینه مذکور «تعداد کافی از متقاضیان جذب ارتش نشوند.»
در سالهای اخیر ارتش آلمان از معضل کمبود سرباز رنج برده است. کمیسیونر پارلمانی آلمان در امور ارتش ماه مارس در گزارشی هشدار داد بالغ بر ۲۰ هزار پست در داخل نیروهای مسلح آلمان خالی ماندهاند و تشدید کمبود نیرو در ارتش به دلیل سطح بسیار بالای کنارهگیریها ادامه خواهد یافت.
به نوشته اشپیگل، بالغ بر ۱۸۱ هزار و ۵۰۰ سرباز هم اکنون مشغول خدمت در ارتش این کشور هستند و دولت برلین این بلندپروازی را داشته که تعداد سربازان ارتش را تا سال ۲۰۳۱ به ۲۰۳ هزار نفر افزایش دهد اما حالا هفتهنامه اشپیگل هشدار میدهد که به زودی تعداد این سربازان به کمتر از ۱۸۰ هزار نفر میرسد.
انتهای پیام
نظرات