• چهارشنبه / ۹ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403030905851
  • خبرنگار : 50034

ابرپروژه‌ای که دولت سیزدهم در همدان تکمیل کرد

ابرپروژه‌ای که دولت سیزدهم در همدان تکمیل کرد

ایسنا/همدان در روزهای گرم مرداد سال ۱۴۰۱ دقیقا یک سال بعد از تشکیل دولت سیزدهم بود که همدان دچار تنش آبی شد و درعین ناباوری ذخایر سد اکباتان که یکی از سدهای استراتژیک تامین آب شرب شهرهمدان بود به دلیل خشکسالی‌های مستمر خالی شد.

قطعی بی‌سابقه آب در شهر همدان در آغاز یکسالگی دولت کار را برای مسئولان استانی بسیار سخت کرد اما با تأکیدات و دستور ویژه رئیس جمهور شهید خدمت، آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی و پیگیری‌های استاندار همدان، بحث آبرسانی به شهر همدان به طور جدی شروع شد؛ کاری که باید سالهای قبل یعنی در دهه ۸۰ تا۹۰ اجرایی می‌شد.

با این وجود دولت سیزدهم عزم خود را برای اجرای کامل این پروژه نیمه‌کاره به کار گرفت و با تلاش‌های شبانه‌روزی و جهادی همه مسئولین امر، ابر پروژه آبرسانی از سد تالوار به همدان به ثمر نشست و مردم همدان که در بهت و ناباوری این اتفاق تلخ بودند، طعم دوباره مایه حیات را چشیدند.

در همان روزهای ابتدایی چالش آب بود که وزیر نیرو  و معاونانش به‌منظور بررسی مشکلات تأمین آب همدان و بررسی مسیر آبرسانی به همدان و مرتفع کردن نقاط ضعف این طرح و اخذ تدابیر جدید برای تسریع در اجرای پروژه به همدان سفر کردند.

با توجه به شرایط بحرانی آب در شهر همدان، طرح خط گذرگاه فرعی (بای پس) ابتکاری بود که توسط شرکت آب منطقه‌ای همدان با حمایت های استاندار جهادی و همه مسئولین استانی به صورت اضطراری طراحی و اجرا شد تا هرچه سریع‌تر مشکلات آب شهر همدان برطرف شود.

به گفته مسئولان این پروژه که مصوب سفر مقام معظم رهبری در سال ۸۳ به همدان بوده است تا ابتدای دولت سیزدهم تنها ۳۲ درصد پیشرفت داشته و مردم همدان هرگز آن روزهای پر تنش را فراموش نمی‌کنند و فراموش نخواهند کرد دولت مردمی آیت‌الله رئیسی با کاری جهادی توانست ان پروژه را به طور کامل اجرا و آب را به این مردم برساند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: ابر پروژه آبرسانی به همدان درابتدای دولت سیزدهم تنها ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و با پیگیری‌های استاندار و مقام عالی وزارت و توجه ویژه رئیس جمهور شهید خدمت طرح آبرسانی به همدان از سد تالوار در اولویت طرح‌های ملی کشور قرار گرفت و انتقال آب به همدان حالا با ظرفیت کامل ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه به ثمر نشست.

رضا اخلاص‌مند در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: در حال حاضر با توجه به نیاز شرب شهر همدان انتقال و تصفیه آب از تصفیه‌خانه شیخی‌جان آب شرب سالم و پایدار وارد شبکه شرب شهر همدان می‌شود.

وی تأکید کرد: در طرح ملی آبرسانی به همدان، خطوط انتقال آب با اقطار ۱۴۰۰,۱۲۰۰,۱۰۰۰ میلیمتر به طول ۱۴۸ کیلومتر و خط بای‌پس به طول ۱۷.۵ کیلومتر به قطر ۷۰۰ میلیمتر، خط برق‌رسانی ۶۳ کیلوولت به طول ۷۰ کیلومتر و همچنین پست فیوزی ایستگاه شماره یک به‌صورت ۱۰۰ درصد اجرا شده است.

وی با بیان اینکه تمام الکترو موتورها و پمپ‌ها در ایستگاه‌های خط آبرسانی به همدان نصب شده است، افزود:  ایستگاه‌های شماره ۱،۲،۳ ظرفیت پمپاژ ۱۸۰۰ لیتر بر ثانیه را دارند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: آبی سالم و پایدار طبق استاندارد آب شرب ایران (۱۰۵۳) که بسیار سختگیرانه تر از استاندارهای اروپایی است وارد مدار توزیع آب شهرهمدان می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha