بهرام دلفان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: مسمومیت با قارچ وضعیتی است که براثر خوردن قارچهای حاوی مواد سمی ایجاد میشود. بیشتر مسمومیتهایی که با قارچ رخ میدهد، منجر به عوارض گوارشی خفیف تا متوسط از جمله تهوع، استفراغ و اسهال میشود.
او بیان کرد: شایعترین علت مسمومیت با قارچ، خوردن قارچهای وحشی پس از شناسایی اشتباه است که بهعنوان گونه خوراکی تلقی میشود.
دلفان گفت: فقط روز ۲۲ اردیبهشت ماه ۲۷ نفر با مصرف قارچ دچار مسمومیت و در بخش مسمومیتهای بیمارستان شهید رحیمی بستری شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار کرد: قارچهای رنگی سمی هستند و البته بین قارچ سمی و غیرسمی تفاوت زیادی وجود ندارد چون تشخیص آنها از هم سخت است.
وی ادامه داد: تاکنون فعالیت پژوهشی و تحقیقاتی روی قارچهای وحشی و خوراکی انجام نشده است که شاخصی برای تشخیص این دو داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان خطاب به مردم تاکید کرد: از مصرف قارچهای خودرو یا جمعآوریشده توسط افراد عادی یا قارچهایی که بهصورت فلهای عرضه میشوند، خودداری کنید، حتماً از قارچهایی که توسط مراکز مجاز و در بستهبندیهای دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشکی هستند، استفاده کنید.
دلفان گفت: شناسایی قارچ خوراکی از نوع سمی فقط براساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل است و تشخیص فقط توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچشناسی و گیاهشناسی امکانپذیر است.
او افزود: مردم به توصیههای برخی افراد عادی در تشخیص قارچ سمی از خوراکی، توجه نکنند و هرگز قارچها را بهصورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنند.
انتهای پیام
نظرات