آیتالله رضا رمضانی امروز، هفتم خردادماه در جمع خبرنگاران، ضمن تسلیت شهادت آیتالله رئیسی، رئیسجمهور شهید و دیگر همراهان ایشان در سانحه بالگرد، اظهار کرد: روزهای گذشته برای جامعه ما ایام حزن و اندوه بود و این سانحه دلخراش و مصیبت جانکاه و غمناک شرایط ویژهای را در جامعه پدید آورده است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب به واسطه شهادت خادمان این ملت، شهید آیتالله رئیسی رئیسجمهور، شهید آیتالله آل هاشم امام جمعه تبریز، شهید امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و مدافع جبهه مقاومت، شهید رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و دیگر شهدای گرانقدر این سانحه، در کشور پنج روز عزای عمومی اعلام کردند.
رمضانی با اشاره به اعلام عزای عمومی در کشورهای لبنان، سوریه، هند، عراق و برخی کشورهای دیگر، تصریح کرد: در مجموع حدود یک چهارم مردم دنیا یعنی حدود دو میلیارد انسان این روزها را به عنوان عزای عمومی در سوگ نشستند.
آیتالله رمضانی تصریح کرد: شهدای خدمت از مصادیق بارز «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا» هستند و بر اساس ملاکها و معیارهایی که در قرآن کریم وجود دارد، این افراد مؤمنینِ دارای عمل صالح بودند، این یک قاعده و ضابطه است که هر کسی ایمان و عمل صالح داشته باشد، خدای متعال او را محبوب دلها میکند و این اتفاق نسبت به این شهدا افتاده است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) بیان کرد: سیل عظیم و میلیونی مردم در تشییع پیکرهای مطهر این شهدا در تبریز، قم، تهران، بیرجند و مشهد، حکایت از این دارد که خداوند این شهدا را محبوب دلها قرار داده است.
وی با بیان اینکه شهید آیتالله رئیسی به معنای واقعی کلمه، مؤمن به خدا، مؤمن به مبداء، معاد و اهداف الهی، مؤمن به راه امت، مؤمن به ولایت و مؤمن به خدمت به مردم بود، تأکید کرد: ایمان به معنای واقعی در وجود شهید رئیسی نقش بسته بود.
آیتالله رمضانی با اشاره به اینکه شهید رئیسی برخوردار از عمل صالحی بود که با آن توانست در مدیریت جامعه و همچنین عرصههای مختلف بینالملل تأثیرگذار باشد، افزود: حالا خدای متعال اینگونه پاداش دنیوی را به ایشان عطا کرد که در جوار بارگاه ملکوتی ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) سکنی گزید و در بهترین جایی که نزدیک ضریح بود آرام گرفت. قطعا چنین پاداش دنیوی، پاداش اخروی بسیار زیادی را به دنبال خواهد داشت که برای امثال ما غیر قابل تصور خواهد بود.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری به شخصیت شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: شهید آیتالله رئیسی همانند حاج قاسم سلیمانی، مرد میدان بود. شهید گرانقدر سردار سلیمانی، برای تأمین امنیت ایران و جامعه بینالملل حضور در میدان داشت و توانست با تکفیریها مبارزه و مقابله کند. اگر گروههایی مثل داعش نابود نمیشدند، امروز اتفاقات ناگواری به لحاظ امنیتی نه فقط در جامعه ما بلکه در بسیاری از جوامع به وجود میآمد.
وی با اشاره به اینکه شهید عزیز آیتالله رئیسی، مرد میدان خدمت بود و برای تقویت اعتماد بین مردم و مسئولان، در میدان حضور داشت، اظهار کرد: شهید رئیسی به هیچ وجه حاضر نبود امورات خود را در اتاق کار خود انجام دهد بلکه بیشتر ایام در میدانهای خدمت حضور داشت و با سفرهای استانی و ارتباط با اقشار مختلف مردم، مصوبات خوبی را در هر استان رقم زد.
آیتالله رمضانی افزود: شهید رئیسی در دور دوم سفرهای استانی خود، مسئولان پیگیری را مشخص کرده بود که نتایج مصوبات دور اول سفرها مشخص و به مردم گزارش داده شود. در سفرهای دوم گزارشی از تحقق مصوبات سفر قبلی و همچنین بررسی موانع عدم تحقق برخی مصوبات ارائه میشد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه شهید رئیسی برای حفظ رکن مردمی بودن نظام، همیشه در میدان خدمت حضور داشت، گفت: رئیسجمهور شهید، مردم را به عنوان اصل و پایه نظام قبول داشت و خدمت به مردم را خدمت به خدا و رضای مردم را رضای الهی میدانست. شهید رئیسی عدالت را برای جامعه و مردم امری مطلوب و مأموریتی از جانب خدا میدانست. تیم ایشان نیز چنین نگاهی در خدمتگزاری به مردم داشتند.
آیتالله رمضانی، یکی دیگر از ویژگیهای بارز شهید جمهور را صداقت در عرصه سیاست دانست و گفت: این نکته بسیار حائز اهمیت و برجستهای است که در دنیای سیاست باید مورد بحث و بررسی قرار بگیرد. در دنیا بسیاری این نوع صداقت را با مردم ندارند اما شهید رئیسی، صداقت را در سیاست عجین و آمیخته کرد.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه شهید رئیسی، مرد سیاست از نوع صداقت بود، افزود: ایشان صادقانه با مردم حرف میزد، مشکلات را بیان میکرد و از متخصصین کمک میگرفت و به وقتش نیز عذرخواهی میکرد، این به معنی برخورد صادقانه در عرصه خدمت به مردم است.
وی ویژگی دیگر شهید رئیسی را توأم کردن اخلاق و سیاست دانست و گفت: امروزه برخی بین اخلاق و سیاست تعارض قائل بوده و با یک نگاه ماکیاولیستی، دنبال تثبیت قدرت هستند. شهید رئیسی در هیچ جا با این رویکرد به قدرت نگاه نمیکرد بلکه قدرت در مسئولیت را فقط زمینه خدمت قرار میداد و در عرصه سیاست انسان اخلاقی بود، این یک هنر است که انسان بتواند یک سیاستمدار اخلاقی باشد.
آیتالله رمضانی بیان کرد: رئیسجمهور شهید، اخلاق را در همه عرصههای مدیریتی خود ظهور و بروز داد به گونهای که خیلی بی مهریها به او میشد ولی کریمانه از آنها عبور میکرد، ایشان خود را شاگرد شهید بهشتی میدانست که در مقابل بی مهریها سکوت میکرد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به نوع برخورد دوستان، مخالفان و دشمنان نسبت به شهید رئیسی اشاره و تأکید کرد: تکلیف مخالفان و دشمنان مشخص است اما از کسانی که مخالف روش سیاسی ایشان بودند، توقع داشتیم که در عرصههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی با نگاه انتقادی به شکل عالمانه، واقعبینانه و دلسوزانه ورود داشته باشند، اما متأسفانه عدهای همواره دنبال نقد بودند و حتی عملکرد مثبت ایشان را نیز تأیید نمیکردند. البته الان برخی روش رو تغییر دادند ولی آنچه مهم است، ایشان با وجود اینکه اغراض افراد را میدانست ولی نسبت به این بی مهریها صبوری میکرد و از خود حلم و بردباری نشان میداد.
آیتالله رمضانی، با اشاره به اینکه شهید رئیسی خود را خادم همه ملت میدانست، چه کسانی که به او رأی دادند و چه کسانی که رأی ندادند، بیان کرد: شهید بزرگوار ما، تلاش میکرد با جمع کردن احزاب مختلف و نظرخواهی از آنان به ویژه در انتخاباتها، انسجام ملی ایجاد کند. در همین انتخابات گذشته چنین کرد؛ او به معنای واقعی خادم ملت بود و درصدد بود که با خدمتگزاری بتواند اعتمادسازی کند.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: گاهی به سبب برخی موانع، یکسری کارها پیش نمیرفت و مشکلات معیشتی و بیکاری وجود داشت ولی شهید رئیسی همه توان و قدرت کابینه را برای کمک به قشر آسیبپذیر جامعه بسیج کرده بود.
وی با بیان اینکه شهید آیتالله رئیسی، دغدغهمند، مردمی، خاکی و متواضع بود، گفت: رئیسجمهور شهید، در کنار مردم و با مردم بودن را افتخار خود دانسته و شادی مردم را شادی خود و غم مردم را نیز غم خود میدانست. هر جا که اندوه و غم به مردم وارد میشد، حالت اندوه و غم به خودش میگرفت و رخسارش متغیر میشد. شهید ما خود را وقف مردم کرده بود.
آیتالله رمضانی با اشاره به اینکه شهید رئیسی خود را مکلف میدانست که حافظ ارزشهای دینی و انسانی نظام باشد، تصریح کرد: ایشان در مقابل هجمه به آرمانهای امام(ره) و نظام اسلامی محکم میایستاد و دفاع میکرد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه شهید رئیسی، مدافع جبهه مقاومت بود، گفت: امروزه مقاومت در مقابل نظام سلطه از آن اموری است که خیلیها خود را وارد این میدان نمیکنند. خیلی کوتاه و گذرا از آن عبور میکنند. شهید ما در این عرصه مدافع جبهه عظیم مقاومت بود که جغرافیای آن روز به روز در حال توسعه است. امروز نه فقط ایران، سوریه، لبنان و عراق بلکه یمن، آمریکای لاتین و بسیاری از ملل دنیا در جغرافیای جبهه مقاومت قرار گرفتند و این، نیازمند هدایت و رهبری است.
آیتالله رمضانی با اشاره به اینکه شهید عزیز ما منادی مقاومت و شهید عدالت بود، تأکید کرد: برای تحقق عدالت از هیچ همتی دریغ نمیکرد، همواره تلاش داشت تا عدالت را در جامعه محقق کند؛ البته تحقق عدالت در همه ابعاد، بسیار سخت و دشوار است. امیدواریم کسی که بتواند مسیر شهید رئیسی را دنبال کند، بر مسند قوه اجرایی قرار بگیرد.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری شهید رئیسی را منادی صلح و دوستی میان ملل دانست و گفت: این در تعبیر برخی از کسانی که تسلیت گفتند مثل نخست وزیر هند آمده بود.
وی به بیانات نورانی، حکیمانه و هوشمندانه رهبر معظم انقلاب که فرمودند «ملت ایران نگران و دلواپس نباشند، هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمیآید» اشاره کرد و گفت: جامعه ما محزون است ولی در عین حال امنیت در جامعه برقرار است. با شهادت یک یا چند خدمتگزار در نظام جمهوری اسلامی هیچ بحرانی ایجاد نخواهد شد.
آیتالله رمضانی با اشاره به برگزاری زودهنگام چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر اساس قانون اساسی، تصریح کرد: همه تمهیدات لازم در حال انجام است و امیدواریم انتخابات درخوری برگزار شود و شخصیتی که بتواند مسیر این شهید عزیز را دنبال کند، بر مسند قوه اجرایی قرار بگیرد و بتواند قطار انقلاب را تندتر نسبت به گذشته به جلو ببرد و آن آثار و خدماتی که در زمان ریاست شهید رئیسی بوده، ظهور و بروز بیشتری داشته باشد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) خاطرنشان کرد: کارهای زیربنایی و زیرساختی که شهید رئیسی، تمهیدات آن را فراهم کرد باید با پیوست رسانهای به اطلاع مردم و جامعه رسانده شود.
وی افزود: همه در دنیا متوجه شدند که مردم ایران نسبت به مسئولان خود وفادار هستند. از این جهت یقینا آثار و برکات شهادت ایشان اگر از زمان حضورشان بیشتر نباشد، کمتر نخواهد بود. شهادت ایشان باعث یک انسجام ملی سیاسی و اجتماعی شده و انشاءالله همین امر تقویت شود و قدرت اقتدار جمعی نظام جمهوری اسلامی را به رخ جهانیان برساند.
آیتالله رمضانی به شهادت امیرعبداللهیان، دیپلمات در تراز انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: این شهید گرامی، دیپلماتی متین، مؤدب، متخلق و متواضع و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، دیپلمات مجاهد و فعال بود. او مثل شهید آیتالله رئیسی، خستگیناپذیر بود.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: شهید امیرعبداللهیان همیشه در میدان دیپلماسی تلاش میکرد که میان ملل اتحاد ایجاد کند و منادی صلح و دوستی جمهوری اسلامی به همه کشورها بود؛ مگر کشورهای استعمار و استثمارگر که به دنبال خودکامگی، باجگیری و چپاول ملتها هستند.
وی با بیان اینکه شهید دیپلمات ما، مدافع حقوق مستضعفان دنیا بود، گفت: در دیپلماسی این شهید عزیز دفاع از مظلوم و مستضعف به عنوان یک پایه و اصل بود. او همواره دو اصل کرامت و عدالت را به دنبال اصل ایجابی مورد تأکید قرار میداد. در سیاست خارجی هم به دو اصل سلبی ظلم و انظلام (نباید ظلم کرد و نباید ظلم را پذیرفت) تأکید داشت.
آیتالله رمضانی با اشاره به اینکه دیپلماسی شهید امیرعبداللهیان بر پایه مصلحت و حکمت بود و مصالح نظام را حکیمانه و هوشمندانه بر همه چیز ترجیح میداد، گفت: ایشان جایی که لازم بود مذاکره میکرد و ندای صلح و دوستی را به جوامع مختلف بشری منتقل میکرد. البته جایی که لازم بود بر آنهایی که ستمگر بودند با زبان تهدید سخن میگفت.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: در عملیات وعده صادق و عملیات طوفان الاقصی و همچنین نسبت به شهادت عزیزان ما در کنسولگری ایران در سوریه، کاملا مشاهده شد که شهید امیرعبداللهیان بسیار مقاوم و فعال برخورد میکرد.
وی با اشاره به شهادت آیتالله آلهاشم، امام جمعه محبوب تبریز در حادثه سقوط بالگرد، گفت: ایشان از محبوبترین ائمه جمعه کشور بود. خدمتگزاری که در میان همه عزیز بود. مردمی بودن، سادگی و بیآلایش بودن ایشان باعث شد، محبوب دلها شود.
آیتالله رمضانی با بیان اینکه شهید آلهاشم مرد بسیار دوست داشتنی و خستگی ناپذیر بود که ادب و اخلاق در رفتارش موج میزد، اظهار کرد: مردی که اهل ایثار و مقاومت بود و دیگران را بر خود ترجیح میداد، شخصیتی که با همین خصال در دلها جای گرفت و مردم به او معتقد بودند و احترام میگذاشتند.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری افزود: همین شهید مالک رحمتی، استانداری انقلابی و متدین بود که پیشتر در آستان قدس خدمتگزار حضرت علی بن موسی الرضا(ع) بود. شهید رحمتی در مدت کوتاه سه، چهار ماهه محبوب مردم شد و به عنوان یک خادم، خود را وقف مردم کرد. لحظهای بیکار نبود و همواره تلاش داشت تا مشکلات مردم را به قدر وسع و امکانش حل کند.
آیتالله رمضانی در پایان گفت: علاوهبر این شهدا، هر کدام از کادر پروازی و امنیتی که در این سانحه به شهادت رسیدند، گلچین شده بودند و میتوانند در جایگاه خود برای ما الگو باشند.
انتهای پیام
نظرات