• شنبه / ۵ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403030502524
  • خبرنگار : 71588

برپایی تظاهرات حمایت از فلسطین و غزه در برخی کشورهای عربی

برپایی تظاهرات حمایت از فلسطین و غزه در برخی کشورهای عربی

برخی از شهرهای عربی و غربی عصر جمعه شاهد برپایی تظاهرات در حمایت از فلسطینیان و در محکومیت تجاوزات رژیم اشغالگر علیه نوار غزه بود.

به گزارش ایسنا، شهروندان اردنی پس از اقامه نماز جمعه در مسجد «الحسینی» در مرکز شهر امان، در مخالقت با جنگ نسل‌کشی و حمایت از استقامت و پایداری نیروهای مقاومت و ملت فلسطین در غزه تظاهراتی برگزار کردند.

برپایی تظاهرات حمایت از فلسطین و غزه در برخی کشورهای عربی

براساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی از دولت اردن خواستند توافقنامه «وادی عربة» و گاز را لغو تمامی اشکال عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را قطع کند.

آنها همچنین خواستار احیای روابط با مقاومت فلسطین، گشایش گذرگاه رفح و افزایش کمک‌رسانی‌ها به نوار غزه شدند.

در همین رابطه، ینال فریحات، عضو پارلمان اردن درجریان سخنرانی خود طی این راهپیمایی تصریح کرد: این نبرد در هفتم اکتبر آغاز شد و پایان یافت و پیروزی محقق شد. اعراب، رهبران و سیاستمداران جهان کسانی هستند که می‌خواهند مقاومت را مقصر جلوه بدهند.

هزاران تن از شهروندان مراکشی نیز در ۴۶ شهر با برگزاری راهپیمایی، همبستگی خود با غزه و همچنین مخالفت خود با عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را اعلام کردند.

رژیم صهیونیستی و مراکش که از سال ۲۰۰۰ روابط با یکدیگر را متوقف کرده بودند، ۱۰ دسامبر ۲۰۲۲ با نظارت آمریکا توافقی را برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک خود امضا کردند که با مخالفت نهادها، احزاب و گروه‌های مردمی مواجه شد.

شهروندان مراکشی پس از اقامه نماز جمعه اقدام به برپایی تظاهرات در شهرهای «طنجه الناظور»، «مراکش»، «فاس»، «أکادیر»، «آسفی»، «بنی ملال»، «بنجریر»، «آزمور»، «القصر الکبیر» و ده‌ها شهر بزرگ این کشور کردند.

شرکت‌کنندگان در این تظاهرات با در دست داشتن پرچم‌های فلسطین و تصاویری از شهر قدس، کشتار رژیم صهیونیستی در نوار غزه، همدستی کشورهای غربی و عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر را محکوم و حمایت خود را از مقاومت فلسطین و عملیات طوفان الاقصی اعلام کردند.

۱۲۲ شهر مختلف مراکش از جمله رباط پایتخت آن تقریبا هر روز شاهد تجمع‌های گسترده مراکشی‌ها برای اعلام همبستگی با ملت فلسطین و درخواست برای توقف حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه، لغو محاصره و کمک‌رسانی هستند.

در همین راستا، هزاران تن از شهروندان یمنی در شماری از استان‌های این کشور از جمله صنعاء، صعده و الحدیده در روز جمعه تظاهراتی در حمایت از فلسطین برگزار کردند.

شرکت‌کنندگان در این تظاهرات با در دست داشتن پلاکاردهایی بر تداوم حمایت یمن از ملت فلسطین تاکید کردند.

آنها با دردست داشتن پرچم‌های یمن و فلسطین شعارهایی همچون «ای غزه ای فلسطین، یمنی‌ها با شما هستند» و «ای غزه ما با شما هستیم... شما تنها نیستید» سردادند.

شهروندان یمنی خواستار محاکمه رژیم صهیونیستی به‌خاطر ارتکاب جنایت‌هایش در حق ملت فلسطین شدند که در سطح جنایت جنگی است.

آنها همچنین خواستار توقف فوری جنگ، شکستن محاصره و تحویل اعضای کابینه رژیم صهیونیستی و فرماندهان ارتش این رژیم به دادگاه کیفری بین‌المللی به‌عنوان جنایتکاران جنگی شدند.

شهروندان عراقی در بغداد نیز راهپیمایی در حمایت از نوار غزه برپا کردند و طی آن بر لزوم توقف جنگ در نوار غزه تاکید کردند و خواستار توقف عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی شدند.

شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی بر اهمیت تداوم تحریم تولیدات کشورهای حامی رژیم صهیونیستی با هدف حمایت از فلسطین و مقاومت تاکید کردند.

از سوی دیگر، صدها تن در نواکشوت، پایتخت موریتانی روز جمعه با برگزاری تظاهراتی حمایت خود را از ملت فلسطین اعلام کرده و خواستار توقف تجاوزات بی‌وقفه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه شدند.

برپایی تظاهرات حمایت از فلسطین و غزه در برخی کشورهای عربی

معترضان با در دست پرچم‌های فلسطین شعارهایی را علیه جنایت‌های ادامه‌دار رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان در نوار غزه سردادند. آنها خواستار توقف کوچاندن اجباری فلسطینیان و گرسنگی دادن به آنها شدند.

آنها از «کریم خان» دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی خواستند تا حکم بازداشت در حق رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را لغو کند زیرا این تصمیم به معنای برابر دانستن اشغالگران و قربانیان در نوار غزه است.

پیشتر «کریم خان» دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی گفت این دادگاه به دنبال صدور حکم بازداشت برای چهره‌های مرتبط با درگیری‌های اخیر غزه است، از جمله «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم و «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی. این درخواست که به دلیل متهم شدن این مقامات به جنایت علیه بشریت درخواست شده، واکنش‌های فراوانی را در پی داشت، از جمله از سوی آمریکا که شدیداً با آن مخالفت کرد.

دادستان این دیوان همچنین قصد دارد احکام مشابهی برای برخی رهبران حماس صادر کند.

به گزارش رویترز، دادستان‌های دیوان کیفری از مدتی قبل به برخی کشورها از جمله انگلیس، فرانسه و آلمان درباره تصمیم خود اطلاع داده بودند تا آن‌ها زمان بیشتری برای تعیین موضع خود داشته باشند، اما هنوز بسیاری از این کشورها نمی‌دانند در صورت صدور حکم بازداشت برای سران رژیم صهیونیستی، چه موضعی اتخاذ کنند.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که رژیم صهیونیستی حملات ویرانگر خود علیه نوار غزه را با حمایت آمریکا آغاز کرد، ده‌ها هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند، در این حملات شهید و زخمی شدند و زیرساخت‌های نوار غزه به شکل گسترده‌ای ویران شده و فاجعه انسانی بی‌سابقه‌ای در این منطقه رقم خورده است.

در نتیجه این حملات و محدودیت‌هایی که این رژیم اعمال کرده و در پی کمبود شدید غذا، آب، دارو و سوخت، ساکنان نوار غزه به‌ویژه در شمال نوار غزه در آستانه خطر قحطی قرار داشته و جان کودکان و سالخوردگان در این منطقه به خطر افتاده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha