• شنبه / ۵ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403030502514
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

تاخیر در درمان نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئید باعث عقب ماندگی ذهنی می‌شود

تاخیر در درمان نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئید باعث عقب ماندگی ذهنی می‌شود

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: سلامت غده تیرویید در طبیعی بودن ضریب هوشی و رشد و نمو نوزادان و کودکان نقش اساسی دارد و تاخیر در شناسایی و درمان به موقع نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید باعث عقب ماندگی ذهنی می شود.

دکتر مهدی زنگنه امروز شنبه در جلسه هفته ملی اطلاع رسانی تیروئید افزود: غده تیروئید شبیه پروانه است و هورمون هایی را تولید می کند که بر سوخت و ساز بدن و همچنین سرعت یا کندی عملکرد اندام ها تأثیر می گذارد، هنگامی که تیروئید بیش از حد فعال است، مقدار زیادی هورمون تیروئید تولید می کند که منجر به عارضه ی پرکاری و التهاب تیروئید می شود.

وی با اشاره به اهمیت انجام غربالگری تیروئید نوزادان گفت: بیماری کم کاری تیروئید در اغلب نوزادانی که به آن مبتلا هستند، هیچ گونه علائم مشخصی ایجاد نمی‌کند و ممکن است وجود این بیماری در نوزاد حتی تا چند ماه بعد از تولد هم تشخیص داده نشود.

وی گفت: والدین برای غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید نوزادان در ۳ تا ۵ روزگی پس از تولد به مراکز و پایگاه های سلامت مراجعه می‌کنند، حتما لازم است والدین نوزادان را ۷۲ ساعت پس از تولد برای نمونه گیری خون از پاشنه پا که اقدامی بسیار بی خطر است به مراکز خدمات جامع سلامت ببرند.

وی ادامه داد: سالانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار در کشور تشخیص داده می‌شوند که اگر این افراد شناسایی نمی‌شدند سالانه حدود ۱۰۰ هزار نمره از ضریب هوشی جامعه کم می‌شد و بر این اساس با اجرای این برنامه، سالانه حدود ۱۰۰ هزار نمره به ضریب هوشی جامعه افزوده می‌شود.

به گفته دکتر زنگنه، بروز کم کاری تیروئید در سال ۱۴۰۲ در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ۴ به ازای هر هزار تولد زنده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ید را یکی از مواد معدنی مهم و مورد نیاز بدن عنوان کرد و افزود: ید پس از وارد شدن به بدن از طریق غده تیروئید جذب می‌شود و در ساخته شدن هورمون‌های تیروئید نقش اساسی دارد.

وی گفت: هورمون های ترشح شده بر اثر ید در فعالیت های مهم بدن مانند رشد و تکامل جسمی و عصبی، سوخت و ساز مواد غذایی، حفظ دمای بدن، تولید انرژی، عملکرد طبیعی مغز و سلول های عصبی نقش اساسی دارد.

وی ادامه داد: کمبود ید می‌تواند اثرات دردسرسازی در بدن داشته باشد. این نوع کمبود در اثر مصرف ناکافی خوراکی‌های غنی از ید رخ می‌دهد. سطوح پایین ید در بدن کارکرد دستگاه ایمنی بدن را مختل می‌کند و می‌تواند در موارد شدید به سقط جنین منجر شود.

وی افزود: همچنین کمبود ید در بدن می‌تواند باعث ایجاد گواتر یا بزرگ شدن غده‌ی تیروئید شود. کمبود شدید ید در زنان باردار می‌تواند به کرتینیسم منجر شود؛ کرتینیسم وضعیتی است که به نارسایی غده‌ی تیروئید، جلوگیری از رشد جسمی، ناشنوایی و ... منجر می‌شود.

۵ الی ۱۱ خرداد ماه هر سال (مصادف با ۲۵ می لغایت ۳۱ می) هفته جهانی اطلاع رسانی بیماری تیروئید است و هدف از بزرگداشت این هفته، ایجاد آگاهی و ترغیب مردم به صحبت در مورد مشکلات تیروئید، علل آن و گزینه های درمانی موجود است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha