• دوشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403023123035
  • خبرنگار : 71592

ترس رژیم صهیونیستی از تنش در روابط با مصر به دلیل تداوم حمله به رفح

ترس رژیم صهیونیستی از تنش در روابط با مصر به دلیل تداوم حمله به رفح

بحران دیپلماتیک بین مصر و رژیم اشغالگر به دنبال تجاوز به شهر رفح، واقع در نزدیکی مرز مصر در حال تشدید است و در پی اعلام قاهره مبنی بر پیوستن به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری، بررسی کاهش سطح روابط دیپلماتیک با تل‌آویو توسط مصر مایه نگرانی صهیونیست‌ها شده است تا جایی که مقامات صهیونیستی وضعیت را به عنوان کاهش جدید در روابط دوجانبه توصیف می‌کنند.

به گزارش ایسنا، «امیرام گیل» رئیس پروژه تقویت نهادهای دموکراتیک و مدیر سابق برنامه حقوقی در دانشگاه رایشمن تاکید کرد «مجموع اظهارات اخیر بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی و ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی در خصوص مصر نشان می‌دهد که برای جناح راست مسیحی، بحران در روابط با مصر فرصتی برای ترویج یک حرکت استراتژیک است.»

به نقل از خبرگزاری سما، گیل در مقاله‌ای که توسط وب‌سایت «زمان اسرائیل» منتشر شد، توضیح داد که این بحران «در نهایت بیانگر لغو توافقنامه صلح امضا شده با اسرائیل در سال ۱۹۷۹ به منظور آماده‌سازی برای اشغال مجدد شبه جزیره سینا و بازسازی شهرک‌هایی است که در سال‌های ۱۹۷۹-۱۹۸۲ تخلیه شده‌اند.

وی افزود: «هفته‌های اخیر که شاهد میانجی‌گری قاطع مصر بین اشغالگران و حماس برای انعقاد قرارداد مبادله اسیران بود با اظهاراتی از سوی اسموتریچ همزمان بود که او مصری‌ها را به مسئولیت بزرگ در حوادث ۷ اکتبر متهم کرد» و احتمال موافقت رژیم صهیونیستی با خطوط کلی مصر درباره معامله مبادله را «تسلیمی تحقیرآمیز» دانست و همین امر مصر را بر آن داشت تا سخنان او را «غیر مسئولانه» توصیف کند و تهدیدی تلویحی برای تضعیف روابط بین دو طرف تلقی کند.

گیل توضیح داد صرفا جهت یادآوری باید گفت که توافقنامه صلح مصر یکی از بزرگترین دستاوردهای رژیم صهیونیستی در تمام سال‌های خود حتی در جنگ کنونی غزه است. این توافقنامه یک دارایی استراتژیک درجه یک است تا جایی که باعث می‌شود اظهارات تندی از سوی شخصی مثل اسموتریچ بیان شود.

وی افزود اظهارات اسموتریچ فراتر از انتقاد عینی است و ثبات روابط با همسایه جنوبی را تضعیف می‌کند و توافقنامه صلح را به خطر می‌اندازد، هرچند راه را برای دستیابی به جاه‌طلبی‌های اعلام شده او برای پس‌گیری سینا هموار می‌کند و به نظر می‌رسد که او عمدا در تلاش است تا روابط با مصر را به طور غیر قابل برگشتی خراب کند.

گیل خاطرنشان کرد هر کس که برای درک این موضوع که اسموتریچ هنگام شعله‌ور کردن بحران با مصر دقیقا می‌داند چه می‌کند، دنبال شواهد بیشتری باشد باید سیاست او را در خصوص مساله فلسطین دنبال کند. اسموتریچ نه تنها در کنفرانس تجدید شهرک‌سازی در غزه شرکت نکرد بلکه خطی را رهبری می‌کند که کاملا حضور تشکیلات خودگردان فلسطین را در حل و فصل مطلوب درخصوص مرحله پساجنگ غزه انکار می‌کند.

او تاکید کرد «خط افراطی اسموتریچ بر اساس طرحی است که او در سال ۲۰۱۷ منتشر کرد و در آن الحاق سرزمین‌های فلسطینی، اسکان صدها هزار شهرک‌نشین جدید، آواره‌ کردن داوطلبانه ده‌ها هزار فلسطینی، سرکوب نظامی بیشتر و باقی‌ نگه داشتن فلسطینی‌ها در وضعیتی پایین‌تر تحت حاکمیت رژیم صهیونیستی را پیشنهاد کرد. اسموتریچ هر روز و هر ساعت برای اجرای این طرح تلاش می‌کند و همین امر در مورد تنش در روابط با مصر نیز صدق می‌کند.

گیل افزود: «طرح اسموتریچ فصل ویژه‌ای در بازگشت به سینا دارد و بخشی از همان چشم‌انداز وحشتناک است و عمدتا مبتنی بر مفهومی است که او در ابتدای طرح بیان کرد که نشان می‌دهد جریان تحت رهبری او رهبری مصمم است که رژیم صهیونیستی را به عنوان یک پادشاهی و یک امپراتوری مذهبی تغییر شکل دهد، رژیمی که به دور از همسایگان خود و جهان، برای همیشه بر روی شمشیر خود زندگی کند و هدف خود را تحقق وعده تسخیر هر چه بیشتر قلمرو تعریف کند. واضح است که رفتار غیرقانونی اسموتریچ علیه مصر را می‌توان کارزار دیگری با هدف دستیابی به جاه‌طلبی‌های خود دانست، اما این بسیار خطرناک‌تر است و از نفوذ بی‌سابقه رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۴ نشأت می‌گیرد.»

وی تاکید کرد موضوع تنها به «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و اطرافیانش محدود نمی‌شود که جریان خاصی را تشکیل داده‌اند. از زمان برگزاری انتخابات اخیر، تقریبا هیچ اقدامی در رژیم صهیونیستی صورت نگرفته که تحت کنترل این جریان نبوده باشد از بازی با آتش در مسجدالاقصی گرفته تا کودتای قانونی و ممانعت از انعقاد توافق اسرا با ادعای «پیروزی مطلق توهمی.»

شایان یادآوری است که این اظهارات ترس جدی رژیم صهیونیستی را در مورد سرنوشت توافق با مصر در سایه دستورکار جناح راست مجنون آشکار می‌کند که در حال حاضر بر این رژیم حکمرانی می‌کند. نگرانی بیشتر زمانی است که این آرزو به یک موضع محبوب تبدیل شود که از حمایت کابینه برخوردار است و در نتیجه به نقطه آغاز جنگ علیه مصر برسد. این بدان معناست که لغو توافقنامه صلح با مصر خطر بسیار بزرگی است که رژیم صهیونیستی با توجه به دستاوردهای امنیتی، نظامی و سیاسی که از آن به دست آورده است، نمی‌تواند این خطر را تحمل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha