مازیار شریفی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه حلزون غولپیکر آفریقایی یا همان آچاتینا فولیکا یک گونه غیر بومی و مهاجم است، افزود: برخی افراد سودجو با هدف بهرهبرداری اقتصادی این گونه را به افراد ناآگاه میفروشند ولی با توجه به عدم صحت درآمدزایی و نبود دانش و توان فنی در پرورشدهندگان، این گونه در طبیعت رها می شود و گونههای بومی را به خطر میاندازد.
وی اظهار کرد: لاکپشت گوش قرمز، یک گونه لاک پشت آب شیرین بومی جنوب آمریکا و شمال مکزیک است. این گونه در مراکز تکثیر و پرورش غیرمجاز، بدون اخذ مجوز از محیط زیست در حال تکثیر است.
شزیفی با اشاره به اثرات زیانبار این گونه غیربومی بر زیستگاههای ایران، رقابت زیستی با لاکپشتهای بومی و انتقال انگل به آنها، تاثیر مخرب بر بیمهرگان و گیاهان تالابی و ایجاد مشکل در امر صید و صیادی در منابع آبی را از جمله این اثرات تخریبی عنوان کرد.
به گفته وی، این گونه مهاجم سه بار در سال جفت گیری میکند و هر بار حداقل ۲۰ تخم میگذارد و در نتیجه این افزایش سریع تعداد، قدرت تهاجمی و مخرب این گونه را تشدید میکند.
وی با تاکید بر اینکه لاکپشت گوش قرمز، از لحاظ تهاجمی به اندازه تیلاپیا، راکون و میمون رزوس خطرناک است، از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این خصوص، موضوع را از طریق شماره ۱۵۴۰ گزارش دهند.
انتهای پیام
نظرات