• شنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۷:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403022921404
  • خبرنگار : 50046

رییس مرکز تحقیقات کشاورزی استان خبر داد

تولید ۹۷ تن بذر فناورانه در خراسان شمالی

تولید ۹۷ تن بذر فناورانه در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی خراسان شمالی از تولید ۹۷ تن بذر فناورانه غلات در این استان خبر داد.

دکتر جلیل علوی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه این میزان بذر در سال زراعی گذشته تولید شده است، افزود: در واقع پتانسیل استان تولید تا ۲۰۰ تن است اما به علت خوب نبودن شرایط بارندگی این امر محقق نشد.

وی به طرح جهش تولید در دیم زارها اشاره کرد و ادامه داد: زمانی این طرح موفق خواهد شد که بذرهای خوب در اختیار کشاورزان قرار گیرد. اگر قرار باشد جهش تولید را داشته باشیم اما مواد اولیه آن که بذر است در اختیار کشاورزان قرار ندهیم، کار به جایی نخواهد رسید.

علوی با طرح این سوال که نقطه آرمانی در حوزه تولید بذر چیست؟ بیان کرد: افزایش در اندازه پوشش بذر اصلاح شده تا ۸۰ درصد است. در یک زمانی در این استان میزان بذر خود مصرفی تا ۹۲ درصد و بذر اصلاح شده تا هشت درصد بود که هم اکنون میزان استفاده از بذرهای اصلاح شده افزایش یافته و به بیش از ۵۰ درصد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از بذور اصلاح شده تا مقدار قابل توجهی میزان تولید غلات را افزایش می دهد، افزود: اگر کشاورز بذور خودمصرفی خود را کنار بگذارد و از بذور اصلاح شده استفاده کند تا ۳۵ درصد میزان عملکرد افزایش می یابد که کمک بسیار زیادی به امنیت غذایی خواهد کرد.

این مقام‌مسئول با تاکید بر اینکه بذر در تولید و امنیت غذایی حرف اول را می زند، ادامه داد: در حال حاضر شیوع بیماری زنگ زرد گندم در مزارع استان تبدیل به یک دغدغه برای مسئولان و کشاورزان شده است که در حقیقت باید عملیات پیشگیری را انجام داد تا به درمان پرداخت.

وی تصریح کرد: در حال حاضر بیماری زنگ زرد بیشتر در مزارعی شیوع پیدا کرده است که کشاورزان از بذرهای خودمصرفی استفاده کرده‌اند.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی بیان کرد: در واقع در بیماری زنگ زرد نیر تغییر ژنتیکی ایجاد شده و بذور خود مصرفی مقاومتی در برابر این بیماری مخرب ندارند و کشاورزان باید به سوی استفاده از بذور اصلاح شده گام بردارند.

وی گفت: بیشتر بذرهای لازم‌ برای اجرای طرح جهش تولید را تولید می کنیم بطوری که ۱۵۰ هکتار کشت و کار بذر برای گندم و ۱۲۹ هکتار برای جو انجام می شود. هر سال سه تا چهار رقم گندم و جوی دیم توسط این مرکز به کشاورزان معرفی می شود.

علوی افزود: علاوه بر آن میزان تولید بذرهای هسته بذری پرورشی گندم دیم به مقدار ۵۵ تن و برای جوی دیم ۵۴ تن بوده است.

وی اظهار کرد: ۶۰۰ عنوان تحقیقات در حوزه کشاورزی در استان انجام شده است که بیشتر آن ها مربوط به تحقیقات حوزه دیم بوده است.

این مقام مسئول در ادامه به کشت حبوبات نیز اشاره کرد و گفت: کشت حبوبات در استان به صورت پاییزه انجام می‌شود اما اگر این کشت در پاییز صورت گیرد عملکرد تا ۶۰ درصد افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: منتها با این ارقام نمی‌شود و باید ارقام اصلاح شده بیاید که چندین رقم آماده است و مطالعات سازگاری آن انجام شده و در حال توزیع آن‌ها هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha