• شنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403022921068
  • خبرنگار : 50184

۵ ویژگی که کاروانسرای بیستون را شاخص می‌کند

۵ ویژگی که کاروانسرای بیستون را شاخص می‌کند

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از تدارک برگزاری جشن بزرگ ثبت جهانی کاروانسرای بیستون خبر داد و گفت: این بنای تاریخی دارای ویژگی هایی است که آن را در بین کاروانسراهای ایرانی شاخص می‌کند.

داریوش فرمانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به قرار گرفتن نام کاروانسرای بیستون در فهرست کاروانسراهای ثبت جهانی شده ایران، اظهار کرد: شهریور سال گذشته ۵۴ کاروانسرای تاریخی از ۲۴ استان کشور در قالب پرونده ای تحت عنوان «کاروانسراهای ایرانی» به ثبت جهانی رسیدند که یکی از این کاروانسراها، کاروانسرای صفوی بیستون است. 

وی با بیان اینکه کاروانسرای بیستون دارای شاخص هایی است که آن را از سایر کاروانسراها متمایز می‌کند، افزود: این کاروانسرا بر سر شاهراهی باستانی که فلات مرکزی ایران را به بین‌النهرین وصل می‌کند، قرار گرفته و از این نظر از زمان‌های گذشته تاکنون دارای اهمیت زیادی بوده است. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان تصریح کرد: از طرفی کاروانسرای بیستون در محوطه ثبت جهانی شده بیستون قرار گرفته، جایی که آثاری از دوره پارینه سنگی تا عصر حاضر در آن قرار دارد که تاکنون ۱۷ مورد از آنها به ثبت ملی رسیده است. 

وی یکی دیگر از ویژگی‌های مهم کاروانسرای بیستون را حفظ اصالت بنا عنوان کرد و گفت: با وجود گذشت چندین قرن، این بنای تاریخی کماکان اصالت خود را حفظ کرده و هیچ دخل و تصرفی در آن رخ نداده است. 

فرمانی خاطرنشان کرد: کاروانسرای بیستون یکی از معدود بناهای تاریخی است که علیرغم گذشت زمان هنوز پایداری خود را حفظ کرده و با یک معماری منحصربفرد هیچ بخشی از آن از بین نرفته است. 

وی تبدیل شدن به یک هتل بین‌المللی را از دیگر شاخص های مهم این بنای تاریخی عنوان کرد و گفت: اوایل دهه ۹۰ پس از انجام اقدامات مرمتی کاروانسرای بیستون به یک هتل بین‌المللی تبدیل شد و در حال حاضر هر ساله میزبان گردشگران داخلی و خارجی بسیاری است که از محوطه ثبت جهانی شده بیستون بازدید می‌کنند. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان در ادامه عنوان کرد: از آنجایی که سال گذشته پس از ثبت جهانی کاروانسرای بیستون فرصت برگزاری برنامه جشن ثبت جهانی آن فراهم نشد، برنامه‌ریزی شده تا دوشنبه این هفته (۳۱ اردیبهشت)  با حضور مسئولینی از وزارتخانه جشن بزرگ ثبت جهانی کاروانسرای بیستون را برگزار کنیم. 

وی تاکید کرد: برگزاری آیین‌های سنتی، موسیقی محلی، رژه اسب‌های کرد و ... از مهمترین برنامه‌های این جشن است که عصر روز دوشنبه برگزار خواهد شد. 

فرمانی از برپایی نمایشگاه بزرگ صنایع دستی در حاشیه برگزاری این جشن هم خبرداد و گفت: نمایشگاهی با ۳۰ غرفه از صنایع دستی و سوغات و شیرینی‌های محلی کرمانشاه در حاشیه برگزاری این جشن برپا خواهد شد. 

به گزارش ایسنا، کاروانسرای بیستون در محل روستای بیستون کهنه در مقابل فرهاد تراش (نقش برجسته مشهور داریوش)، در محوطه تاریخی و فرهنگی بیستون قرار دارد. این اثر در سال  ۱۳۵۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

هر چند کاروانسرای بیستون به دستور شاه عباس اول صفوی ساخته شده، اما با توجه به کتیبه‌ای که از شاه سلیمان صفوی در این بنا باقی مانده، به نظر می‌رسد بنای این کاروانسرا در زمان پادشاهی شاه سلیمان و صدارت شیخ علی‌خان زنگنه به پایان رسیده است.

پیش از این مجموعه تاریخی بیستون و منظر فرهنگی تاریخی اورامانات از استان کرمانشاه در فهرست آثار جهانی قرار گرفته بودند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha