• پنجشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403022719839
  • منبع : مطبوعات

از روز نکبت تا روز عزت

از روز نکبت تا روز عزت

ویرانی گسترده‌ای که جنگ اخیر در نوار غزه ایجاد کرده اگرچه از حد تصور فراتر می‌رود ولی تنها یکی از مظاهر مستقیم و تبعات ناشی از اشغالگری در ۷۶ سالی است که از یوم النکبه و تأسیس رژیم جعلی اسرائیل می‌گذرد

به گزارش ایسنا، رسالت نوشت: موفقیت گروه‌های مقاومت در ۱۷ سال گذشته در نوار غزه عصری نوین در رویارویی با رژیم صهیونیستی را پایه گذاشته که پس از مصیبت‌های ملت فلسطین در یوم النکبه ۱۹۴۸ و همچنین بعد از تشکیل رژیم صهیونیستی قابل باور نبود.
 ویرانی گسترده‌ای که جنگ اخیر در نوار غزه ایجاد کرده اگرچه از حد تصور فراتر می‌رود ولی تنها یکی از مظاهر مستقیم و تبعات ناشی از اشغالگری در ۷۶ سالی است که از یوم النکبه و تأسیس رژیم جعلی اسرائیل می‌گذرد.تصویر عمومی ایجاد شده درباره پیامدهای تشکیل اسرائیل و سیاست‌های تبعیض آمیز و اشغالگرانه این رژیم، مخاطبان را بیشتر به یاد تحولاتی می‌اندازد که در بخش اصلی سرزمین‌های اشغالی و کرانه باختری به وقوع پیوسته است. به ویژه خروج اجباری صهیونیست‌ها از نوار غزه در سال ۲۰۰۵ و تخریب ۱۳ شهرک صهیونیست‌نشین ساخته شده در این باریکه این انگاره را تقویت می‌کند، اما پس از ۷۶ سال همچنان مظاهر اشغالگری صهیونیست‌ها را در نوار غزه نیز می توان دید. در واقع سرنوشت غزه و اهالی آن نیز مانند بسیاری از فلسطینیان به روز نکبت گره خورده است.
 روزهای تلخ در سرزمین فلسطین 
 فلسطینیان از ۱۵ می ۱۹۴۸ که یادآور اشغال ۷۴۴ شهر و روستای فلسطینی و نابودی کامل ۵۳۰ مورد آنها و دستکم ۷۰  مورد کشتار و قتل عام فلسطینیان توسط جوخه های ترور رژیم صهیونیستی است، با عنوان «یوم النکبه» یاد می‌کنند. به دلیل گذشت زمان زیاد و از سوی دیگر فاصله جغرافیایی نوار غزه از مناطق مرکزی سرزمین‌های اشغالی و کرانه باختری و شهر بیت المقدس، تصور این امر که غزه نیز به شدت تحت تأثیر پیامدهای نکبت قرار گرفته تا حدی دشوار است.
اما واقعیت آن است که نوار غزه نیز از همان روزهای آغازین حیات استعماری رژیم صهیونیستی، شدیداً تحت الشعاع مظاهر اشغالگری اسرائیلی‌ها قرار گرفت. آواره شدن تعداد زیادی از فلسطینیان باعث شد، حد فاصل سال‌های ۱۹۴۸ تا ۱۹۴۹، ۸  اردوگاه پناهجویان در نوار غزه با وجود مساحت اندک این باریکه شکل بگیرد.
 جریان سلطه چه بر سر فلسطینیان آورد؟
«سارا روی» در کتاب «اقتصاد سیاسی توسعه زدایی از نوار غزه» می‌نویسد: در اواخر حضور صهیونیست‌ها در غزه، هر یک مایل مربع از این باریکه محل زندگی و تجمع ۲ هزار فلسطینی بود، ولی در همان زمان در هر یک مایل از شهرک‌های صهیونیست نشین، ۱۱۵ نفر شهرک نشین حضور داشته.
روی دیگر اشغالگری صهیونیست‌ها تخریب تنها فرودگاه این باریکه در اواخر حضور صهیونیست‌ها در غزه بوده. فرودگاه دولتی یاسر عرفات درسال ۱۹۹۸ در جنوب غزه راه اندازی شده بود، ولی با شروع انتفاضه دوم در سال ۲۰۰۰ اسرائیلی‌ها اقدام به بمباران این فرودگاه کرده و نهایتاً درسال ۲۰۰۱ آن را بطور کامل نابود کردند.در نتیجه سیاست‌های اشغالگرانه اسرائیل، گرایش اجتماعی بیشتری به مقاومت علیه رژیم صهیونیستی در نوار غزه به‌وجود آمد. از اواخر دهه ۱۹۸۰ گروه‌های مقاومت به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کردند و ظرف چند سال پایگاهی قدرتمند را در این باریکه ایجاد کردند.با خروج اجباری صهیونیست‌ها از نوار غزه و پیروزی حماس در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۰۶ فلسطین که به تشکیل کابینه توسط این گروه فلسطینی منجر شد، رژیم صهیونیستی سیاست تحریم و محاصره غزه را در دستورکار خود قرار داد و با اعمال شدیدترین تدابیر استعماری و امنیتی، نوار غزه را ظرف چند سال به بزرگ‌ترین زندان روباز جهان مبدل کرد.
 و اکنون طوفان الاقصی…..
اعمال تحریم شدید، تعطیلی ۶ گذرگاه از ۷ گذرگاه، نقض توافقنامه‌های اقتصادی و امنیتی و جلوگیری از ورود کمک‌های بشردوستانه به این باریکه از سال ۲۰۰۷ در دستورکار رژیم صهیونیستی قرار گرفت. در نتیجه‌ این محاصره، امنیت غذایی در نوار غزه به شدت به مخاطره افتاد و بیکاری جمعیت جوان ظرف چند سال به ۵۰ درصد افزایش یافت. این محاصره در طول ۱۷ سال گذشته ادامه یافته و از زمان شروع عملیات طوفان الاقصی نیز با شدت بیشتری دنبال می‌شود.
درطول ۱۰ سال گذشته تقریبا هر دوسال یکبار شاهد یک هجوم نظامی از سوی صهیونیست‌ها به نوار غزه بوده ایم و درنتیجه‌ این جنگ‌ها بیش از ۵۰هزار فلسطینی ساکن غزه تاکنون به شهادت رسیده اند.در این بین اما طوفان الاقصی نخستین عملیاتی است که فلسطینیان در آن ابتکار عمل حمله را برعهده داشته اند. با شروع عملیات طوفان‌الاقصی اسرائیل بهانه جدیدی برای هدف قرار دادن این منطقه به دست آورد و ویران سازی و کشتار وسیع غیرنظامیان برای انتقام گیری از شکست هفتم اکتبر را در هفت ماه گذشته به اجرا درآورده است.
گفته می‌شود حجم ویرانی نوار غزه درحدی است که ۶۲ % منازل مسکونی، یعنی بیش از ۲۹۰هزار خانه تاکنون در آن کاملاً از بین رفته اند و بیش از یک میلیون نفر از جمعیت این باریکه منازل خود را از دست داده اند. همچنین بانک جهانی اخیراً اعلام کرده ۱۸.۵ میلیارد دلار برای بازسازی این منطقه مورد نیاز است. این رقم برابر با ۹۷ درصد ارزش تولید ناخالص داخلی فلسطین است.
در جریان جنگ اخیر با وجود پیشروی صهیونیست‌ها در غزه و ویرانی گسترده، گروه های مقاومت همچنان موشک‌باران شهرهای صهیونیستی را تا این لحظه که ۲۲۱ روز از جنگ می‌گذرد، ادامه داده اند و موفق به مقاومت در برابر ارتش تا دندان مسلح اسرائیل شده اند.
 همچنین استراتژی منحصر به فرد حماس باعث شده بارها مناطقی که ارتش اسرائیل اصطلاحاً پاک سازی کرده بوده مجدداً به کنترل نیروهای مقاومت دربیاید و اساساً یکی از دلایل اصلی برای طولانی شدن جنگ همین است.
روند افزایش اقتدار فلسطینیان با کمک گروه‌های مقاومت، مایه شگفتی بسیاری از صاحب نظران شده است. در مجموع به نظر می رسد به رغم شرایط سخت و دشوار مردم غزه پس از تحمل هشت ماه جنگ نابرابر، مقاومت فلسطین موفق شده است تا با طراحی و اجرای شکوهمندانه عملیات طوفان الاقصی، پس از دهه ها تصویری عزتمندانه از مقاومت فلسطینیان را در حافظه جمعی فلسطینیان و همه حامیان اندیشه مقاومت از خود به یادگار بگذارد تا بدین شکل ۷ اکتبر به مبدایی مهم در تاریخ مسئله فلسطین و برای احیای عزت این ملت مبدل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha