این تفاهمنامه ۲۶ اردیبهشتماه به امضای حسین مدرس خیابانی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران و محسن تویسرکانی شهردار کرمان در سومین روز از همایش کرمان آیدکس ۲۰۲۴ به امضای طرفین رسید.
بر مبنای این تفاهمنامه، اجرای طرح ساماندهی و بهسازی فضای ضلع شرقی و جنوبی مسجد امام خمینی(ره) کرمان بهمنظور ایجاد محور توسعه در بافت تاریخی شهر کرمان و بهرهبرداری مشارکتی طرفین و عموم شهروندان از این فضا و احداث مجتمع نمایشگاهی و کارگاهی مس ایران انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در حاشیه امضای این تفاهمنامه اظهار کرد: در این مرکز سعی داریم پردیس نوآوری و دانشبنیان مس عرضه شود و بتوانیم کارگاههای کوچکی که خود مردم آنها را اداره میکنند صنایع پاییندستی و زنجیره مس را راهاندازی کرده و ارزشافزوده بیشتری برای منطقه و کشور تولید کنیم.
مدرس خیابانی افزود: تصورم این است که هم بافت سنتی و قدیمی این منطقه حفظ خواهد شد و هم اینکه جنبههای نوآورانه و فناورانه در طراحی و ساخت بنا مدنظر قرار گیرد و بتوانیم مجتمع کارگاهی ایجاد کنیم تا جوانها و شرکتهای دانشبنیان از آن استفاده کنند.
وی در خصوص صنایع پاییندستی مس نیز گفت: آنچه که در کشور اتفاق افتاده عمدتاً در صنایع بالادستی و تولید کنسانتره و اکتشافات معدنی بوده و در زنجیره پاییندستی در مفتول و کاتد که فوقالعاده زنجیره پرارزشی است کمترین کار شده است. این رویداد کرمان آیدکس دقیقاً در همین راستا برگزار شده تا فرصتهای سرمایهگذاری در صنایع پاییندست بخش مس ایجاد شود تا دانش و نوآوری را در مس داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در عین حال تأکید کرد: البته سرمایهگذاریهای بالادست در معدن و کنسانتره و کاتد با سرعت ادامه مییابد اما این بخش در دست مردم است و بخش تعاونی و خصوصی تا نگذارند مس به صورت خام صادر یا استفاده شود.
شهردار کرمان نیز در حاشیه امضای این تفاهمنامه گفت: یکی از راههای تسریع در آبادانی، جذب سرمایهگذار است. با رایزنی اتاق بازرگانی استان و معاونت اقتصادی استانداری، شرکت ملی صنایع مس ایران ورود کرد که زمین قابل توجهی که در بافت تاریخی در مجاورت مسجد امام خمینی قرار داشت مورد تفاهم واقع شد که در حوزه سرمایهگذاری و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری کرمان رقم بخورد تا شاهد تحولی در این منطقه باشیم و در حوزه درآمدی شهرداری کرمان موثر واقع شود.
تویسرکانی افزود: ورود شرکت مس به این حوزه اتفاق خوبی بود و ظرفیت قابل توجهی است که شهرداری کرمان و شورای شهر باید این موضوع را مغتنم بشمرد. قرار شده در حوزههای مختلف از جمله بحث گردشگری، نوآوری و معرفی شهر کرمان در این مجموعه فرصتهای خوبی ایجاد شود.
شهردار کرمان بر تداوم همکاری با شرکت ملی صنایع مس ایران تأکید و بیان کرد: یکی از ظرفیتهایی که بنده همواره تاکید دارم معادن مس است که با حضور مدیرعامل محترم شرکت مس مذاکراتی صورت گرفته و در حوزه سرمایهگذاری در شهر کرمان خواهند بود و ما هم در شهرداری کرمان فرایند سرمایهگذاری در شهر کرمان را تسهیل خواهیم کرد و کارها را به سرانجام میرسانیم.
به گزارش ایسنا، در همایش کرمان آیدکس همچنین تفاهمنامه تولید مس کاتد به روش بایولیچینگ بین شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت «کانی گستر مات» و اتاق بازرگانی استان کرمان امضا شد.
در این روش در تولید کاتد مس در معادن مس سرچشمه، میدوک و سونگون قرار است بهجای اسید در سیستم هیپ لیچینگ از باکتری استفاده شود.
با انجام این روش علاوه بر حفظ محیط زیست، راندمان تولید دو برابر خواهد شد. ضمن آنکه تولیدی که بهوسیله بیولیچنگ انجام میشود، «کاتد سبز» نام دارد.
فاز آزمایشگاهی این پروژه سال گذشته در مس میدوک انجام شده و نتیجه مثبت گرفته است. در صورت تأیید مدیران مس، مراحل بعدی طرح در مجتمع مس میدوک ادامه خواهد یافت.
پروژه تولید مس کاتد به روش بایولیچینگ تا پایان سال به بهرهبرداری صنعتی برسد که در این صورت شاهد انقلابی در تولید کاتد مس در شرکت ملی صنایع مس ایران خواهیم بود.
انتهای پیام
نظرات