هشتمین نشان فرهنگی و هنری «فردوسی» در سالروز بزرگداشت این شاعر نامدار ایرانی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عرصههای «حماسهسازی» ، «حماسهپژوهی» و «حماسهسرایی» به برگزیدگان اعطا شد.
در این مراسم که با قرائت پیام آیت الله رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران به آیین بزرگداشت پاسداشت زبان پارسی و حکیم ابوالقاسم فردوسی همراه بود، نشان فردوسی طبق مصوبه شورای فرهنگ عمومی به یاد بزرگ شاعر حماسه سرای کشورمان در سه حوزه منتخبین خود در سال ۱۴۰۳ را شناخت.
حماسه سازی؛ «حماسهساز» فردی است که همچون رستم برای ایران افتخارآفرینی کند در این بخش نشان عالی فردوسی به «سردار امیرعلی حاجی زاده» به پاس انجام عملیات حماسی «وعده صادق» و دلاورمردیهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعطا شد. فرزند شهید برونسی این جایزه را به نمایندگی از این شهید دریافت کرد.
حماسهپژوهی؛ «حماسهپژوه» کسی است که در حوزه شاهنامه و فردوسی تحقیقات علمی و دانشگاهی داشته باشد، که در این بخش نشان عالی فردوسی به دکتر محمدجعفر یاحقی به پاس تلاش های مستمر این استاد در حوزههای فردوسی شناسی و شاهنامه پژوهی اعطا شد.
حماسه سرا؛ «حماسه سرا» نیز کسی است که همچون فردوسی در حوزههای شعر، موسیقی، فیلم و داستان برای افتخارآفرینان و قهرمانان کشور حماسهسرایی کرده باشد. در این بخش نشان عالی فردوسی به مریم قربانزاده به پاس تلاش هنرمندانه در آفرینش اثر «خاتون و قوماندان» اعطا شد. خاتون و قوماندان زندگی و خاطرات شفاهی همسر شهید علیرضا توسلی با لقب جهادی ابوحامد و فرمانده فاطمیون است.
منتخبان این نشان از جمله افرادی هستند که در حوزههای علمی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به ویژه در حوزه ایثار و شهادت برای کشور افتخارآفرینی کرده باشند.
انتهای پیام
نظرات