زینب حیدری امروز، ۲۵ اردیبهشتماه در نشست خبری روز ملی جمعیت، اظهار کرد: نرخ فرزندآوری در شهرستان رفسنجان در حال حاضر ۱.۶۳ بوده و نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه جمعیت شهرستان رفسنجان بیش از ۳۶۳ هزار و ۷۰۰ نفر است، افزود: از این تعداد ۳۰۵ هزار نفر ایرانی و بیش از ۵۸ هزار و ۷۰۰ نفر غیر ایرانی هستند.
وی ادامه داد: بیش از ۳۹ هزار و ۱۰۰ نفر از جمعیت شهرستان را سالمندان ایرانی تشکیل میدهند و سهم کودکان ۲۲ هزار و ۱۰۰ نفر ایرانی است.
حیدری با اشاره به این موضوع که در سالهای گذشته رشد سریع در کنترل موالید داشتهایم، افزود: ۷.۷ درصد جمعیت شهرستانهای رفسنجان و انار را کودکان، ۲۳.۶ درصد نوجوانان، ۱۶.۷ درصد جوانان، ۴۱.۶ درصد میانسالان و ۱۰.۲ درصد را سالمندان تشکیل میدهند.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان درباره آمار موالید ایرانی در رفسنجان و انار نیز توضیح داد: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۴۹۴ نفر در انار و ۳۹۴۴ نفر در رفسنجان، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۳۰ نفر در انار و ۳۹۵۶ نفر در رفسنجان و در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۳۲ نفر در انار و ۳۶۷۹ نفر در رفسنجان تولد داشتیم.
مهمترین علت تمایل نداشتن خانوادهها به فرزندآوری چیست؟
حیدری تصریح کرد: مهاجرت، تولد، مرگومیر در میزان نرخ جمعیت مؤثر است و عوامل فرهنگی و اجتماعی ۵۰ درصد علت تمایل نداشتن خانوادهها به فرزندآوری است و مسائل اقتصادی درصد کمتری دارند. جدا از مسائل فرهنگی و اجتماعی، نباید از نقش دولتها در افزایش یا کاهش جمعیت غافل شد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان نیز در این نشست خبری گفت: عامل اصلی مؤثر بر جمعیت عوامل اقتصادی اجتماعی است.
علیرضا عرب علیدوستی افزود: از میزان ۵۰ درصدی عوامل فرهنگی اجتماعی، ۱۰ درصد محیط زیست، ۱۵ درصد عوامل ژنتیک و مابقی یعنی ۲۵ درصد مربوط به سلامت که شامل درمان و بهداشت میشود.
رئیس مرکز بهداشت رفسنجان ادامه داد: اگر هر خانم بین دو تا سه فرزند به دنیا بیاورد، میتوان به بهبود نرخ جمعیت امیدوار بود.
وی خاطرنشان کرد: ما از خانوادههایی که از فرزندآوری استقبال میکنند، حمایت میکنیم و دولتها وظیفه دارند شرایط را برای زندگی جوانان فراهم کنند.
انتهای پیام
نظرات