به گزارش ایسنا، انجمن ترویج علم ایران با همکاری کرسی یونسکو در ترویج علم و مجمع خیرین مدرسهساز نشست «نقش زنان مدرسهساز در ترویج علم» را به مناسبت روز جهانی زنان در ریاضیات (زادروز مریم میرزاخانی) برگزار کرد.
در این نشست دکتر اکرم قدیمی، رئیس کرسی یونسکو در ترویج علم گفت: در دنیای امروز، توسعه علمی زیرساخت توسعه پایدار هر کشوری است؛ توسعهای که تضمین کننده سربلندی، اقتدار، عزت، رفاه و سعادت هر جامعه است، برای رسیدن به آن فرزندان هر کشور باید در محیطهای علمی مناسب و مدارس مجهز و پیشرفته رشد و تحصیل کنند.
وی مدرسهسازی را یکی از راههایی دانست که کودکان این مرز و بوم را به سوی تعلم و نیکی رهنمون میکند و افزود: خیرین مدرسهساز با ایثار مال خود در پیشرفت کودکان و نوجوانان ایرانی و ساخت ایران نوین در آینده سهم بسزایی داشته و هدف اصلی آنها انسانسازی است، ساخت مدرسه یکی از راههای رسیدن به این هدف است، اما برای تحقق این هدف باید علاوه بر ساخت مدارس به اصولی چون اشاعه تفکر علمی، علمی اندیشیدن، آموزش مهارتهای زندگی، مسؤولیتپذیری، کار گروهی، توجه به منافع جمعی(ملی)، آموزش اخلاق و اصول انسانی نیز توجه شود.
قدیمی خاطر نشان کرد: سالهاست که خیرین آستین همت بالا زده و در جهاد مدرسهسازی شرکت کردند. با وجود تلاشهای خالصانه خیرین مدرسهساز، بین آنچه که هست و آنچه باید باشد، تفاوت هست.
رئیس انجمن ترویج علم یادآور شد: اینجاست که توجه به ترویج علم ضروری است. چرا که ترویج علم به اشاعه بینش و تفکر علمی میانجامد، یعنی علاوه بر سواد، درک و آگاهی جامعه را افزایش میدهد.
وی همچین با تبیین انواع مختلف سواد، گفت: برای توسعه جامعه ما به انواع سوادها نیاز داریم؛ امروزه صرف مدرسهسازی نمیتواند دانشآموزان را به همه سوادها مجهز کند. بنابراین خیرین باید با رویکردی نو در این مسیر مقدس گام بردارند؛ رویکردی که علم به فرهنگ تبدیل شود.
انتهای پیام
نظرات