• سه‌شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1403022518100
  • خبرنگار : 71516

تشریح ویژگی‌های حکومت در نوار غزه پس از جنگ از زبان عضو دفتر سیاسی حماس

تشریح ویژگی‌های حکومت در نوار غزه پس از جنگ از زبان عضو دفتر سیاسی حماس

عضو دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید کرد ملت فلسطین هیچگونه حضور نظامی یا امنیتی غیر فلسطینی در غزه را نمی‌پذیرند و تشکیلات خودگردان فلسطین در حال حاضر قادر به اداره کرانه باختری نیست و در نتیجه بعد از این جنگ، ضعیف‌تر از آن است که بتواند چنین نقشی در نوار غزه داشته باشد.

به گزارش ایسنا، باسم نعیم، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در مصاحبه با الجزیره در حاشیه فعالیت‌های کنفرانس مقابله با نژادپرستی که آفریقای جنوبی در دوره بین ۱۰ تا ۱۲ ماه مه آن را برگزار کرد، گفت: این کنفرانس یک تحول اضافی و چشمگیر در نبرد ما در این مرحله بعد از هفت اکتبر است. به ویژه اینکه آفریقای جنوبی مهارت زیادی در مبارزه با نژادپرستی دارد. هدف از کنفرانس تشکیل موسسه جنبش بین‌المللی ضد نژادپرستی ظرف چند ماه تا یک سال در راستای اهداف استراتژیک مشخص و چشم انداز مشخص است.

باسم نعیم گفت: ما از همان لحظه اولی که وارد مذاکرات شدیم فهمیدیم که دولت فاشیست بنیامین نتانیاهو خواهان آتش بس نیست و با تجاوزات و کشتار و ویرانی بیشتر، از آتش بس فرار می‌کند چرا که می‌داند روز بعد از آتش بس به دلیل شکست هفت اکتبر و مابعد آن مجازات خواهد شد و به زندان خواهد رفت یا حداقل فعالیت سیاسی وی پایان خواهد یافت. به خاطر توقف این تجاوز و کشتار و حمایت از مردم خود، هدف ما از همان لحظه اول آتش بس بود و برای همین انعطاف و نرمش زیادی نشان دادیم و تلاش کردیم تا بین شروط پایان این جنگ و حفظ فداکاری‌های بزرگ و با ارزش ملت ما توازن برقرار کنیم و برای مردم‌مان در پایان این جنگ یک پیروزی واقعی را رقم بزنیم که بتوانیم بعدا از طریق آن از اشغال رهایی یابیم و کشور فلسطین را تشکیل دهیم و غزه را از نو بازسازی کنیم اما متاسفانه همانطور که برای همه روشن شده است بنیامین نتانیاهو خواهان آتش بس نیست و به توافق ما با آتش بس با حمله به رفح پاسخ داد. رژیم اشغالگر از همان روز اول به ارتکاب کشتارها ادامه داده و این کشتارها را به محله الزیتون و منطقه جبالیا در شمال غزه کشاند و مرتکب ده‌ها کشتار شد. برای همین ما برای هدف اصلی یعنی آتش بس و توقف این تجاوز پافشاری می‌کنیم و در عین حال هیچ پیشنهادی را با زور و تحمیل نمی‌پذیریم. ما تنها آتش بس کامل را می‌پذیریم تا دشمن را از تکرار تجاوز خود بعد از تحویل گرفتن اسرایش منع کند.

وی افزود: ما به میانجی‌ها اطلاع دادیم که به بن‌بست رسیده‌ایم و با این حال به شرکت در مذاکرات در صورت موافقت دشمن صهیونیستی به ویژه شخص نتانیاهو با شروط مقاومت برای آتش بس پایبند خواهیم بود. ما چیزی بیشتر از آتش بس نخواستیم. ما خواهان عقب نشینی کامل نیروهای اشغالگر هستیم. بعد از این جنگ بزرگ امکان ندارد که اجازه بدهیم رژیم اشغالگر مجددا نوار غزه را اشغال کند. اگر دشمن صهیونیستی تصور می‌کند که با تجاوزات بیشتر می‌تواند ما را به قبول شروط خود وادار کند در توهم به سر می‌برد.

باسم نعیم در جواب این سوال که آیا حماس واکنش رژیم صهیونیستی به عملیات طوفان الاقصی را پیش‌بینی کرده بود یا خیر گفت: ما قبل از هفت اکتبر ‌می‌دانستیم که طرح برنامه‌ریزی شده‌ اسرائیل و هم پیمانانش با هدف بازسازی منطقه بدون فلسطین و حذف کشور فلسطین و قدس و مسجد الاقصی و الحاق کرانه باختری و کنار گذاشتن نوار غزه است. ما پیش بینی پاسخ سختی را کرده بودیم اما آنچه که امروز اتفاق می‌افتد ارتباطی با برنامه‌ریزی برای جنگ‌ها ندارد. امروز اسرائیل حتی عرف همپیمانانش و تمام خطوط قرمز درباره قوانین بین‌المللی و قوانین بشردوستانه را زیر پا گذاشته است. ما برای ایجاد ده‌ها پناهگاه برای ساکنان در صورت وقوع درگیری مسلحانه با اشغالگران با هماهنگی موسسات بین‌المللی برنامه‌ریزی کرده بودیم و من خودم بر تاسیس این مراکز که بخشی از آن در مدارس دولتی و مدارس آنروا بود نظارت داشتم اما زمانی که دشمن تمام مقرهای سازمان ملل و پناهگاه‌ها و حتی امدادگران و صلیب سرخ و مقرهای پزشکان بدون مرز و حتی امدادگران بین‌المللی که با هماهنگی این رژیم از قبرس به نوار غزه و با اطلاع آمریکایی‌ها آمده بودند، هدف قرار می‌دهد، ما باید چه کنیم؟ این هیچ ارتباطی با برنامه‌ریزی برای جنگ ندارد بلکه با این مسئله ارتباط دارد که یک گروه فاشیست نژادپرست وجود دارد که ابزارهایی در دستش است و اقدامی دیوانه‌وار بدون حد و مرز علیه ملت ما انجام می‌دهد. فلسطین نزدیک بود از تمام دستورکارهای منطقه‌ای حذف شود، برای همین باید اقدامی اتخاذ می‌شد که تمام محاسبات را برهم بزند و پیام‌های واضحی را برساند مبنی بر اینکه تجاوز از فلسطینی‌ها محال است و هیچ کسی بدون حل مشکل فلسطین و دادن حقوق فلسطینی‌ها نه در منطقه و نه در خارج از آن از امنیت و ثبات برخوردار نخواهد شد چرا که شکست اسرائیل و آزادی فلسطین کاملا ممکن است.

نعیم گفت: بعد از این جنگ و بعد از نشان دادن قدرت مقاومت و این فداکاری‌های بزرگ ما نمی‌گوییم که می‌خواهیم خودمان به تنهایی در غزه حکمرانی کنیم بلکه می‌گوییم این یک مسئله داخلی فلسطینی است و احتمالا برای یک توافق بین تمام فلسطینی‌ها در غزه و کرانه باختری با اداره امور فلسطین ولو به صورت موقت از طریق یک دولت وحدت ملی که برای دوره مشخصی اداره نوار غزه، کرانه باختری و قدس را در دست بگیرد، تلاش کنیم. چنین اداره‌ای مسئولیت‌های مشخصی مثل بازسازی غزه و متحد کردن موسسات و آماده سازی برای انتخابات را دارد. هرگونه گزینه دیگری جز این مردود است. به ویژه اگر شامل حضور نظامی یا امنیتی غیر فلسطینی باشد. ما بارها این پیام را چه در سطح رسانه‌ای و چه به میانجی‌ها اعلام کردیم که هرگونه حضور نظامی غیر فلسطینی که در راستای چشم انداز سیاسی نباشد که فلسطینی‌ها آن را قبول کنند، نوع جدیدی از اشغال است.

وی افزود: تشکیلات خودگردان فلسطین در سایه این وضعیت قادر به اداره ملت فلسطین در کرانه باختری نیست و در نتیجه ضعیف‌تر از آن است که بعد از این جنگ شدید بتواند چنین نقشی در نوار غزه داشته باشد. کرانه باختری امروز در معرض یورش‌های شهرک نشینان قرار دارد. قدس و مسجد الاقصی نیز در معرض حملات صهیونیست‌ها هستند. ما با این مسئله مشکلی نداریم که به عنوان فلسطینی با چشم انداز فلسطینی فراگیری برای اداره روابط داخلی فلسطین برای پایان دودستگی و رسیدن به وحدت فلسطین موافقت کنیم که عنوان آن تشکیل دولت وحدت فلسطین باشد و برای متحد کردن موسسات و بازسازی نوار غزه و آماده سازی شرایط برای انتخابات تلاش کند.

وی درباره کنترل رژیم صهیونیستی بر گذرگاه رفح گفت: این جنایت بزرگی است. در طول این روزها این گذرگاه بسته شده و این مسئله مانع ورود کمک‌ها یا خروج مجروحان به خارج از غزه شده است و این مسئله رنج و مشکلات مردم غزه را افزایش می‌دهد. این تجاوز آشکاری به توافق‌های بین‌المللی است. ما درباره مرزهای مصر و فلسطین صحبت می‌کنیم و این گذرگاه بخشی از این توافق‌هاست. این اقدام با هدف رسیدن به تصویر پیروزی توهمی است اما این تصویر هیچگونه قدرتی به آنها نمی‌دهد تا از شکست هفت اکتبر و بعد از آن رها شوند. دشمن آماده است تا به مراحل بالاتری برود حتی اگر این مسئله منجر به گسترش این جنگ در منطقه شود. این مسئله احتمالا درهای جدیدی را به روی نزاع در منطقه به دلیل عبور از مرزهای مصر به خاطر اشغال گذرگاه رفح باز می‌کند.

این رهبر حماس گفت: ما از قطر به دلیل میزبانی از رهبری فلسطین در طول سال‌های گذشته و نقش بزرگ آن در کمک به مردم فلسطین به ویژه در طول سال‌های محاصره قدردانی می‌کنیم. وجود حماس در قطر با استقبال خود دوحه بوده است. ما هیچگاه این را احساس نکرده‌ایم که آنها تمایلی به حضور حماس نداشته باشند. برای همین موضوع خروج حماس از قطر و رفتن به مکان دیگری مطرح نشده است. ما این را می‌دانیم که قطر به خوبی اهمیت نقش خود را در این میانجی‌گری درک می‌کند و می‌داند که وجود حماس در قطر فضای بزرگ‌تری را به میانجی‌ها به ویژه آمریکایی‌ها برای رسیدن با آسان‌ترین و سریع‌ترین راه  به آتش‌بس می‌دهد. موضوع خروج حماس از قطر مطرح نشده و صحبتی در این باره نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha