ناصر فیض در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، ظرفیت طنز در بیان مشکلات را بسیار زیاد دانست و اظهار کرد: ادبیات فارسی ظرفیت بسیار بالایی در حوزه طنز دارد و ما در آثار فاخر شاهد جایگاه این سبک از ادبیات هستیم، بهطوری که در آثار عبید زاکانی موارد با زبانی ظریف عنوان شده است و این نشان از ظرفیت بالای ادبیات فارسی دارد.
وی بیان کرد: از طنز بهعنوان عنصر استفاده میشود و اگر این موارد مد نظر نباشد به سمت لودگی سوق پیدا خواهد کرد و این روزها در فضای مجازی این مورد را به وفور مشاهده میکنیم، به طوری که ساختارهای ادبی نادیده گرفته شده و فقط خنداندن مد نظر است که این آسیب بزرگی برای طنز بهشمار میآید.
این شاعر طنزپرداز ادامه داد: مخاطب ادبیات طنز شامل افراد خاص و عموم مردم میشود و میتوان این دو را با یکدیگر تلفیق کرد و حرف جدی را با زبانی نرم و طنزگونه بیان کرد که قطعاً چنین ادبیاتی سازنده خواهد بود. طنز را تیغ جراحی یا تازیانه بر گرده یا مصلح عنوان میکنند که این شگفتی زبان فارسی را نشان میدهد.
فیض افزود: باید از ظرفیت زبان فارسی در طنز بهره برد و اگر به آن در تهیه طنز بیتوجهی شود، نادیده گرفتن ساختار ادبیات فارسی است که قطعاً پذیرفتنی نیست. آنچه این روزها مشاهده میکنیم توسعه طنز در فضای مجازی است که بیشتر به سمت لودگی رفته و نه تربیتی دارد و نه تعلیمی و با توجه به ساختار فضای مجازی مخاطب کمحوصله شده است، ولی باید در حوزه طنز به معنای واقعی از ظرفیت این فضا نیز برای بیان مطالب مورد نظر بهره برد.
انتهای پیام
نظرات